På söndag går SM i tre och fem mil…


Foto: Skellefteå SK

…men först är det SM-stafetter på fredag. Inga av dessa tävlingar visas på TV vad jag vet och än så länge har jag inte hittat något live-tidtagningssystem på nätet. Någon annan som hittat något? Hur som helst avgörs tävlingarna i Skellefteå och till skillnad från stafetter i världscupen och på internationella mästerskap består varje lag endast av tre skidåkare. Alla sträckor går i fri stil.

Tider
16:00 Damer 3×5 km
17:00 Herrar 3×10 km

Inga lag har offentliggjorts än vad jag vet, men jag lägger upp startlistor så fort de kommit ut!

Spårkarta stafetten

Längre på söndag

På söndag är det dags för det stora SM-kraftsprovet, tre- respektive femmilen. I år går tävlingen i fri stil vilket på damsidan nog inte blir så värst spännande med tanke på Charlotte Kallas fristilsform. En av få som skulle kunna hota Kalla är Anna Haag men efter helgens världscupavslutningar var hon inte alls nöjd. Så pass missnöjd att hon är tveksam till start i 3-milen:

”Jag måste fundera lite på det. När jag var ute och åkte i dag kände jag att det inte skulle bli något mer den här säsongen. Men jag har inte bestämt mej än. Vi får se.”

På herrsidan är det mer öppet, även om Marcus Hellners fina form aldrig verkar vilja ta slut. Frågan är om han mäktar med Anders Södergren med uppåtgående formkurva. Och Johan Olsson! Nu vet jag inte exakt vilka som åker men jag tror nog herrloppet blir mer spännande än damditot.

Tider
09:00 Damer 30 km, Fristil
11:00 Herrar 50 km, Fristil

Spårkarta 3-milen

Spårkarta 5-milen

Anmälda åkare
SM-hemsidan

Etiketter: