20 mars 2010, av Oskar

En bra intervju med Northug

Expressen.se har Tomas Pettersson intervjuat Petter Northug. Pettersson är en av få kvällsblaskejournalister som verkar kunna något om längdskidor på riktigt, och det märks. I intervjun berättar Northug bland annat att han är rätt så trött på att vara i fokus så himla mycket och är lite orolig inför nästa år då VM går på hans hemmaplan.

Han visar också upp den lugnare sidan av Northug vilket är skönt att få höra efter månader av jobbiga citat. Han förklarar också varför han håller på med dessa utspel:

”För att sätta press på mig själv. Slår jag mig på bröstet offentligt tvingas jag också leva upp till det i skidspåret.”

Pettersom undrar om han lovat för mycket någon gång.

”Inte än så länge (skratt). Men jag är förberedd på att det kommer att hända. Väljer man att prata så offensivt så får du vara redo på att smällen blir mycket hårdare när du misslyckas.”

Hur som helst förstärker intervjun den bilden jag fick av honom när jag var nere på Tour de Ski för ett par år sen. Då såg Petter åka iväg sittandes i baksätet av en bil med sin favoritkudde mot rutan. Då var han så långt ifrån den citatmaskin media oftast plockar upp.

Läs intervjun här

11 kommentarer till ”En bra intervju med Northug”

Instämmer! Tycker det har varit uppenbart tydligt på webb tv intervjuer med honom på nätet där han sagt vissa av sina ”klassiska” citat och då framgår det tydligt att han mest är rätt blyg eller skämtsam. Medan samma reportrar hårdvinklar texterna baserade på samma material till hiskeliga propaganda grejer.

Nu tycker jag dock att pressen håller på att vända känns som han får väldigt mycket positiva texter i sverige om sin överlägsenhet.

Inlagd: 2010-03-20, 18:34
Skriven av: Joel Burman

ha ha, han får väl sluta komma 1a varje gång då om han nu inte vill vara i fokus! ;) Såklart han får fokus om man sticker ut, (bröstar upp sig som de stod) inte så konstigt.

Fast såklart även jag vet att vissa medier plockar ur det värsta de kan hitta av allt.

Inlagd: 2010-03-20, 18:47
Skriven av: Sanna

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article6813642.ab

förnedring?! snacka om att prata i nattmössan… :D

Inlagd: 2010-03-20, 19:06
Skriven av: Sanna

Tomas Pettersson är ju Norrbottning. Han var tidigare sportchef på Norrbottenskuriren och kan en del skidor.

Inlagd: 2010-03-20, 19:32
Skriven av: JE

Om bara Hellner eller någon annan kunde ta steget upp och närma sig Northug på spurterna. Det tror jag definitivt skulle vara bra för längdåkningen.

Inlagd: 2010-03-20, 20:41
Skriven av: uttern

Nja, ikke Hellner.. Tyskere, amerikanere, kanadiere, russere, sveitsere, østerikere og franskmenn på toppen tjener längdåkningen.

Merkelig at det ikke er flere gode østerikere og sveitsere dog.

Inlagd: 2010-03-20, 22:37
Skriven av: Janek Ermel

Utrolig bra intervju! Har lagt merke til at Northug og Södergren virker å ha blitt veldig gode venner i det siste. Det Northug sier om Södergren, bekrefter egentlig det.

Inlagd: 2010-03-20, 22:55
Skriven av: drazyc

För ett par år sedan gjorde NRK en dokumentär om Petter, som även sändes i SVT. Där fick man se den riktige Petter, en lugn, blyg, trygg lantis. Hoppas någon har lust att visa den igen för att ge återge hela sannningen om världens bäste spurtare. Finns den på nätet förresten?

Inlagd: 2010-03-21, 07:42
Skriven av: Jonas

Her er programmet Jonas:

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/208027

Inlagd: 2010-03-21, 08:29
Skriven av: Tor

Northugs hemsida kanske kan hamna bland länkarna?
http://tronderweb.no/teamnorthug/index.php?option=com_magazine&Itemid=68

Inlagd: 2010-03-22, 22:51
Skriven av: Joel Burman

Joel: tror inte det, den kan förvisso vara intressant men detta är en svensk skidblogg och vi länkar idag inte till någon utländsk åkares hemsida. Tar vi med Petter blir gränsdragningen svår sedan. Bauer? Kowalczyk? Björgen? Aikku Saarinen? Pölsa? Lättare då låta bli.

Inlagd: 2010-03-23, 00:23
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values