Bra insatser av svenskarna i prologen

Mats Larsson tvåa i dagens etapp
Vi börjar med herrarna eftersom den tävlingen avslutades senast och mitt huvud fortfarande har fokus på.

Mats Larsson! Grabben är tillbaka och visade att han är bland de bästa i världen på korta klassiska lopp. Mäktigt! Ska bli intressant och se hur det räcker. Tveksamt om han har något med toppen att göra i morgon.

Marcus Hellner sjua är också svinbra. Trots att han klagar över dålig teknik är han ändå näst bäste svensk idag. Mäktigt.

Sen radar svenskarna upp grymma placeringar på hemmaplan. Helt perfekt! Åtta placeringar inom världscuppoäng!

2, 7, 10, 11, 15, 17, 18, 19
(Norge: 4, 13, 22, 27, 30)

Snuskigt bra av svenskarna!

I totalen leder nu Mats Larsson 7 sekunder före Northug. Trea är Jönsson, fyra är Cologna. Hellner ligger sexa och Bauer som Hellner och Cologna jagar i vc-totalen ligger 28:a, 1:22 efter ledande Larsson.

Resultat

Ställning i minitouren

Damernas prolog

På damsidan var det inte så pjåkigt heller!

Ingen kunde rå på vinterns två dominanter Kowalczyk och Bjørgen idag. Men trea blev Charlotte Kalla som ni vet egentligen är bättre i fri stil. Nu visade hon att det bara blir bättre och bättre i klassiskt! Anna Haag gled in som femma vilket också är svinbra. Det bådar gott inför fortsättningen. Haag har ju en bit upp i totalen på grund av att hon inte gick vidare i Stockholm, men det ska nog gå bra. Under morgondagens tävling lär hon bli riktigt giftig. Anna Olsson sjua och sen är det ett litet hopp ner till Ida Ingemarsdotter på en 13:e plats. Väldigt bra jobbat av svegtjejen!

Andra svenska placeringar (inkl de ovan nämnda):

3, 5, 7, 13, 22, 29

Sen hade vi ett gäng tjejer precis utanför världscuppoäng. Synd!

I totalen leder nu Kowalczyk med 17 sekunder före Bjørgen. Olsson är trea 39 sekunder efter och Kalla fyra, 47 sek efter. Vi drar svenskarna också:

  • 3. Olsson
  • 4. Kalla
  • 5. Ingemarsdotter
  • 8. Brodin
  • 10. Andersson
  • 14. Pajala
  • 16. Haag
  • 29. Falk

Resultat

Ställning i minitouren

Läs mer: DN, Aftonbladet