17 mars 2010, av Oskar

Sveriges första seger någonsin vid slottet!

Vad jag vet har ingen annan svensk vunnit i Stockholm förut men idag fick Anna Olsson äntligen bryta förtrollningen! Men det var inte med många meter hon tog hem det, förmodligen centimeter, eller kanske millimeter före Justyna Kowalczyk som blev tvåa.

Vi var många i publiken som blev tysta och lite oroliga där precis efter målgång, vågade liksom inte jubla då det såg ut som om Kowalczyk var före, men sen fick vi andas ut. I intervjun (ovan) bekräftar Olsson att helgens tävlingar blir hennes sista och att det istället blir fokus på att fixa med torpet under sommar och höst. Snacka om att hon slutar på topp! Men som sagt, ett VM-guld i Holmenkollen nästa år hade jag inte tackat nej till. Nu får vi hoppas att fler svenskor träder fram.

Fast vi behöver nog inte vara oroliga, eller vad sägs om placeringarna 1, 4, 6, 7, 9, 10, 22, 30 idag. Det är åtta personer på världscuppoäng!!! Har det någonsin hänt förut?! Hatten av för svenskorna.

Ida Ingemarsdotter klarade tyvärr inte pallen idag men gjorde ändå en dunderprestation, fyra strax efter Bjørgen. Hanna Brodin, åkandes i klubbdräkt blev sexa!! Så coolt!

Resultat damer

 

På herrsidan var det inte mycket sämre, men liiite. För det blev ju ingen seger. Northug som körde utan fäste på skidorna stakade helt vansinnigt fort på de platta partierna och fick stora luckor in mot upploppet i varje heat. Tyvärr för stor lucka för att Jönsson skulle kunna täppa igen den. Istället blev det en tredjeplats vilket iofs är svinbra, men vid slottet gäller bara förstaplats!! (åtminstone när man stod där).

Men när hade vi fyra svenskar i final förut? Jag säger som om damerna, har det någonsin hänt förut? Hur som helst, vi drar herrarnas rad: 3, 4, 5, 6, 12, 18, 27. Det är sju pers inom 30. Ännu en hatt åker av. Tur att jag satte på mig flera i morse…

Resultat herrar

 

Det var också väldigt roligt att se och höra Robin Bryntesson hålla hov tillsammans med speakerkollegan Roberto Vacchi vid målet. Brynte var självklart iklädd sina karaktäristiska rosa kläder och ett bar riktigt raffiga joggingskor som han var tvungen att dansa runt i en hel del för att hålla värmen – det såg inte så varmt ut.

Efter finalen gick vi till en Irländsk pub där det var full fest med dans och musik eftersom det är St Patricks day idag. En vän sms:ade från prisutdelningen om att den avbrutits pga att det kommit in en protest om att Jönsson var före Northug i mål. Kungen blev allmänt förvirrad men det slutade med att Northug fick behålla sin andraplats. Något som man såg redan på slowmotionbilderna efter målgång. Men men.

Kan meddela att Anders Södergren och Johan Olsson var på riktigt bra humör idag trots att de inte tog sig vidare från kvalet. De stod där och skämtade innan start vilket tror jag bådar gott inför helgen!

Och Lisa Larsen får vi ju inte glömma! Vi spanade in hennes prolog som gick lite sakta. Dock värmde det i bröstet att få se henne åka i klubbdräkten från Sundbyberg. Alltid härligt att ha en 08-a på startlinjen!

Läs mer: Aftonbladet 1 2, Expressen 1 2, DN

128 kommentarer till ”Sveriges första seger någonsin vid slottet!”

Oskar är du förvånad?

Jag skrev förut att Roberto Vacchi och Robin Bryntesson var bästa kommentatorsparet under OS.
Deras sprintreferat i Eurosport höll högsta klass med fakta och en massa humor.

Inlagd: 2010-03-17, 20:34
Skriven av: Elin

Känns nästan revolutionerande att Petter åker ifrån världseliten med armarna. Hade han haft likvärdig återhämtning som Kiriukov tror jag han hade tagit hela loppet.

Emil får ju helt klart åka hem och fundera på hur han ska kunna bredda sin repertoar. Han är sjukt beroende av att banan ska passa honom och blir ju väldigt ”lättläst” pga det. Tror också han får svårt att ta hem VM sprinten i nästa år också eftersom han har en tendens att köra lite sämre så fort han har lite mer förväntningar på sig. Så han har i alla fall en del att jobba med inför nästa säsong.

Hanna Brodin var grym idag men även Kalla och Hellner stod ju för riktigt bra insatser.
Tycker också att man till nästa år måste ändra på upplägget med semifinaler eftersom det blir utslagsgivande i vilken semifinal åkarna hamnar i.

Vill man inte ha en B-final får man väl köra ett obligatoriskt veteran eller kändislopp mellan sista semi och final på både herr och damtävlingen.

Inlagd: 2010-03-17, 20:35
Skriven av: Joel Burman

Varför körde inte Brynte idag förresten?

Inlagd: 2010-03-17, 20:36
Skriven av: Joel Burman

OJ OJ OJ OJ Vad GRYM PETTER KUNGEN NORTHUG är. Han är världsbäst och det var så skönt och roligt att se Petter slå alla FYRA svenskarna live. Jag är svensk men jag är ett STORT PETTER NORTHUG fan. Träffade wassberg och han sa bara Northug vinner. Härligt men tyvär fel. Northug är bäst ska nu till falun och se det sista av världscupen och HYLLA HYLLA NORTHUG. Vi är fanclub som heter Svenskar för Northug

Inlagd: 2010-03-17, 20:45
Skriven av: Tommy

Appropå Northugs taktik:
Intressant att INGEN ens reflekterar över att det var så här sprinten var på väg att utvecklas för några år sedan. Det var bl a därför man förlängde sprintbanorna, för att många började staka runt hela banan, och detta var överlägset. I en intervju som K G Bergström gjorde med Gunde för typ 1 & 1/2 år sedan så diskuterade Gunde det här med att enbart jobba upp en superstark överkropp för att satsa 100% på stakning och bra glid.

På en bana som Slottssprinten som är så kort och har så få tunga backar, så är detta en kanonbra taktik och Northug (världens bäste skidåkare!) ska ha all cred i världen för att han ser möjligheterna.

Men återigen, Northug vann inte idag. Kriukov vann, och han gjorde det relativt överlägset. Det är en fantastisk sprinter och jag tror att Ryssland kommer att dominera sprint-diciplinen i framtiden.

Inlagd: 2010-03-17, 21:05
Skriven av: Gabriel

Jag läste lite kommentarer, till Aftonbladets notiser runt Slottssprinten. Undrar om det finns mer negativa läsare än Aftonbladets.

Inlagd: 2010-03-17, 21:14
Skriven av: Sten

Marcus Hellner i en final i klassisk sprint på kort bana, det trodde jag aldrig vi skulle få se. Vilken grej! Nu har han greppet om 3:e platsen i VC, och det är bara 100 poäng upp till Bauer nu, mot 150 innan sprinten.

Go Marcus!

Inlagd: 2010-03-17, 21:15
Skriven av: Gabriel

Hellner fick väl inte 50p idag??? Det skulle ju segrarna få för att det räknas som en deltävling i sluttouren inte samma status som en enskild vcsprint.

Inlagd: 2010-03-17, 21:18
Skriven av: Joel Burman

Hoppas Hellner kan behålla sin 3e plats, vore så kul för honom! Å oss också såklart!

Aftonbladet och Expressen läser man som skvallertidning och inte för skidåkningen skull numera.

Inlagd: 2010-03-17, 21:22
Skriven av: Sanna

Jag vet inte exakt hur många poäng Marcus fick idag men det var väl typ 40 eller liknande. Han har i alla fall 793 mot Bauers 902. Men det är lite väl långt upp till 2:a platsen, då måste nästan Bauer bli sjuk eller gå bort sig totalt. Men kan Marcus bli 3:a i totalen så är det ju fantastiskt.

Inlagd: 2010-03-17, 21:28
Skriven av: Gabriel

Undrar hur Northugs skidor ser ut.

Ovallade enl. Exp och AB!

Jag är övertygad om de de är mycket omsorgsfullt vallade men utan fästvalla.

Inlagd: 2010-03-17, 21:28
Skriven av: Elin

Jag tycker det är märkligt att man fäster så stor betydelse vid att Northug åkte ovallat. Givetvis hade han ju utprovat att det gick snabbast för honom. Förmodligen lika för Hattestad som också åkte kvalet ovallat, nu hade han inte orken men att åka ovallat på denna bana är nog inte så tokigt.

Inlagd: 2010-03-17, 21:30
Skriven av: nisse

Elin, bättre upp.
Expressen har HELT OVALLDE:

Inlagd: 2010-03-17, 21:35
Skriven av: Kjell

Reporten på Expressen som skrivit artikeln om ”ovallade skidor” heter Rebecka Martikainen. Maila henne på rebecka.martikainen@expressen.se och fråga hur man kan få skriva om skidor i Sveriges näst största kvällstidning utan att kunna någonting om skidåkning. Vore intressant att veta.

Inlagd: 2010-03-17, 21:39
Skriven av: Gabriel

Har nu sett sprinten efter jobb i em och kväll. Damsidan: Den flygande Falken kraschlandade, femma i sin kvartsfinal? Verkar inte alls vara i form och lär dala i WC-final-totalen.

Damernas kvartfinal 4 var trevlig att se, tre svenskar före Kuitunen och alla gick vidare (Pajala som LL).

I semifinalerna fick Ida, Brodin och Kalla möta Kowalczyk, Saarinen och Björgen, kan det bli tuffare? Ida och Brodin gick vidare. I finalen:

1. Olsson
2. Kowalczyk
3. Björgen (LL)
4. Ida
5. Smutna
6. Brodin (LL)

Brodins främsta framgång i WC och hon blir nog ordinarie i WC-sprinten framöver! Roligt för klubben Falun Borlänge SK att se sin klubbdräkt i en sprintfinal i WC-finalen också.

ida går från klarhet till klarhet! Där har vi en sprintstjärna i världsklass.

ANNA OLSSON!!! LÄGG OMEDELBART NER PLANERNA PÅ ATT SLUTA!!!

Herrsidan:

1. Kriukov
2. Northug
3- Jönsson
4. Larsson
5. Modin (LL)
6. Hellner (LL)

Fyra svenskar i herrfinalen och tre i damfinalen – vita armén regerar!

Det ser mycket tunt ut bakom Björgen och Northug för Norges del.

Inlagd: 2010-03-17, 21:41
Skriven av: Jörgen

Ovallat: men brukar säga att åker man en klassisk sprint utan fästvalla är de ovallat.. har hört de massa gånger från svenskaledare tv experter att dom åker ovallat… ni som gnäller på tjejen på expressen å kvällpresen kanske skulle maila landslagsledingen å tv experterna åxå *L*

Inlagd: 2010-03-17, 21:56
Skriven av: jossa

Norge har ju flertalet unga damåkare som säkerligen kan vara tillräckligt bra den dagen Björgen lägger pjäxorna på hyllan. Hon har ju för övrigt aviserat att hon kanske tar en paus efter WM i kollen för barnafödande för att sedan börja köra igen.

Norrthug har ju ett par år kvar, i nuläget är väl hans egen mätthet på framgångar och sjukdomar det största hotet mot världens bästa enmans landslag.

Tycker också att det är otroligt synd att Anna O vill lägga ner verkamheten men hon verkar verkligen mena allvar med det.
Jag hade gärna sett henne köra ett upplägg där hon kanske inte tränar superstor mängd utan mer i paritet med det hon gjort sista åren och hoppas att hon slipper alla olyckliga skador hon råkat ut för.
Målsättning för henne skulle då vara att köra alla VC stafetter, Sprintstafetterna (den borde väl gå i klassiskt nästa år?) och även individuell sprint på WM på det sättet borde hon riskera mindre slitage utan att för den delen träna ihjäl sig och då kanske för en gångs skull komma fräsch till ett mästerskap.

Jag tycker många äldre åkare kan se och lära av hennes och södergrens sista säsonger att det kanske inte alltid är mängden timmar som enbart spelar roll.

Men jag har verkligen full förståelse att hon väljer att sluta. Det blir en svår sträcka att fylla i stafetten kanske så att Haag får börja köra en klassisk sträcka nu?

Inlagd: 2010-03-17, 21:56
Skriven av: Joel Burman

Shit, Anna Olsson sa till DN idag att: ”Nu är det perfekt att lägga av”. Det verkar som att hon har bestämt sig.

Oskar måste starta en ny Facebook-grupp: ” Anna Olsson till VM 2011-gruppen”, seriöst alltså. Hon måste mailbombas om att satsa en säsong till!

Inlagd: 2010-03-17, 21:57
Skriven av: Gabriel

Jossa, nu pratar du i nattmössan igen. Som vanligt.

Inlagd: 2010-03-17, 21:59
Skriven av: Gabriel

Jossa: vad kallar man det Petter Northug åkte på idag, han stakade hela tiden (och det höll på att gå hela vägen)?

Inlagd: 2010-03-17, 22:03
Skriven av: Jörgen

Han är härlig att skåda i skidspåret Petter Northug. Hela tävlingen blev så dramaturgiskt perfekt av att han av alla åkte ovallat (ja jag vet att han hade valla på, men jag brukar säga att jag har klippt mig också, även om det oftast är frisören som har gjort det…).

Och Hellner också, min absoluta favoritåkare… Final, fy fasen va bra. Man kan ju tycka att han hade tur som gick vidare två ggr om som LL, men det var alls ingen slump att han lyckades. Han har lärt sig att krångla sig vidare när det behövs. Det var långt ifrån första gången.

Inlagd: 2010-03-17, 22:08
Skriven av: Manne

Gabriel: jag har rätt. många experter landslagsledare har ju sagt genomåren att han åkte ovallat.. står även på någon skidsida på nätet att Petter åkte ovallat.. (Langd.se skidsport.com) varför gnälla på kvällspresen när våra största skidsidor på nätet åxå skriver ovallat

Tror nog även du förstår vad dom menar med ovallat i en klassisk sprint

Inlagd: 2010-03-17, 22:08
Skriven av: jossa

Jörgen: vet inte vad man kalla de… men tror nog alla förstår vad man menar med ovallat i en klassisksprint

Inlagd: 2010-03-17, 22:10
Skriven av: jossa

Vi behöver Anna O nästa säsong, därom inget tvivel. Förbundet får skicka ut en tung övertalningsdelegation hem till Olssons, Johan kan få dubbla bidrag och Anna femdubblade om hon fortsätter.

Anna O är den mest komplette damåkaren vi har samt har värdefull rutin att dela med sig.

Inlagd: 2010-03-17, 22:16
Skriven av: Jörgen

Jossa, du pratar i nattmössan ändå. Men det är din grej, så det är lungt :-)

Inlagd: 2010-03-17, 22:17
Skriven av: Gabriel

Man tror ju nästan att Petter körde på ruggade skidor som ni håller på. =)

Det absolut intressantaste med dagens lopp var ju att det visar vilken enorm taktiker Petter är.
Han har ett problem, banan passar diagonalåkare som Jönsson och Mats Larsson bättre(åtminstone innan start var det vad alla trodde) han säger i en intervju innan loppet att ingen besegrar Jönsson i en diagonal spurt därför så bestämmer han sig för den här vansinnes taktiken och naturligtvis funkar det, barriären är bruten.

Alltså säga vad man vill om honom men mer målmedveten och envis åkare får man leta efter.

Wassberg måste få ett antal ton mer snö till nästa år så att slutbacken blir brantare.

Ni som är mer skidkunniga och har åkt mycket själva, hade han inte kunnat byta taktik till finalen och konkurera med Jönsson och Co tack vare fräschare ben?
Hade jag vart honom hade jag varit rädd för att inte orka staka så snabbt. Såg ju nästan lite komiskt när han stakade i de värsta backarna men som sagt det delas inte ut några medaljer för den som åker snyggast.

Inlagd: 2010-03-17, 22:19
Skriven av: Joel Burman

hmmm jag får nästan intrycket att Anna kanske kan vara gravid? (väldigt tidigt i cykeln då antagligen) men det i sig borde väl inte vara negativt. Aco kom ju tillbaka grymmt snabbt ex.

Är hon inte motiverad ska hon inte åka iaf och hon verkar väldigt bestämd samtidigt är det ju konstigt när hon är så bra som hon är just nu. Jag tror att övriga tjejer som är just bakom Kalla och Haag skulle tjäna väldigt mycket på att hon kör ett mästerskap till.

Pressen på ev. stafett åkare kommer ju bli väldigt hög nu när vi har två absoluta världsklass åkare och ett i övrigt bra men väldigt ungt lag.

Inlagd: 2010-03-17, 22:24
Skriven av: Joel Burman

Gabriel: hur kan man gnälla på kvällspresen när de står ovallat på skidförbundets hemsida .. å två andra stora nätsidor om skidor du kanske borde fixa mailadressen till dom åxå men du de är inte liv eller död hur de stor skrivet…

Inlagd: 2010-03-17, 22:24
Skriven av: jossa

Jag har full förståelse för att Anna lägger av trots att det är ett enormt avbräck. Hennes kropp är sliten efter alla år och skador har hon ju haft så det räcker. Vid 34års ålder är det nog inte lätt att motivera sig för alla resor och all träning som hon behöver.
Så det är bra att vi får komma i håg hennes bra lopp och slippa se henne som en ny Virpi som bara deltar utan att ha lust.

Inlagd: 2010-03-17, 22:24
Skriven av: nisse

Joel: därav min fråga till Jossa. vad kallar man det Petter Northug åkte på idag, han stakade hela tiden (och det höll på att gå hela vägen)?

Petter visste han var chanslös på vanlig diagonalåkning mot Jönsson och gjorde därför en ”Staffan Larsson” i en sprint. Genialiskt och vågat men att han gjorde det redan i kvarten och semin, han borde ha ha mörkat då?

Jag trodde också att han skulle byta taktik till finalen dvs låtit de utvilade benen arbeta mera då men icke. Northug upphör inte att förvåna.

Inlagd: 2010-03-17, 22:27
Skriven av: Jörgen

För det kvinnliga stafettlagets del är det viktigare att Lina Andersson kan hålla sig frisk och träna bra. Anna får vi väl lämna i fred tycker jag, en sådan där ”extra” säsong kan bli rätt plågsam om det vill sig illa. Låt henne måla sitt torp och ”sparra” lite med Johan, sedan kanske hon kan vara användbar som ledare.
Om Northug som enmanslandslag har det diskuterats mycket på norska fora. Det finns ju en uppsjö av norska löpare som någon gång visat klass men ingen av dem har varit i någon större form i vinter.

Inlagd: 2010-03-17, 22:27
Skriven av: Carl-Johan

Jossa sluta prata i nattmössan har jag sagt det är inte liv och död och Joakim Abrahamsson har inte alltid rätt Mattias Fredriksson borde ha varit med som reserv till OS Sandra Hansson är kanon livet är gött och fan vad skoj det blir att skriva meningar utan någon som helst uppbyggnad.

Inlagd: 2010-03-17, 22:30
Skriven av: Gabriel

Nisse: Anna O verkar inte alls vara sliten utan hon är nu i sitt LIVS FORM. Lägga av på topp låter flott men kan vara dumt också, man kan ha mycket att vinna också.

Om Anna är gravid så är det inget att göra åt nej men annars vill vi nog alla att Anna O fortsätter iaf över VM nästa säsong!

Hon har sagt i en intervju tidigare att VM i Norge lockar.

Inlagd: 2010-03-17, 22:35
Skriven av: Jörgen

Gabriel: nu ska nattmössen på *L* Abrahamsson hade rätt vad skulle M Frredriksson gjort för nytta i OS… du borde åxå ta på dig nattmössan nu

Inlagd: 2010-03-17, 22:36
Skriven av: jossa

Jag håller med om att man ska lämna åkare ifred som vill lägga av men samtidigt tycker jag man ska fråga Anna om hon inte vill köra ett ”mentorsår” typ köra stafetter, sprintstafetter i klassiskt på VC och fristils sprintar i VC + kanske nått distanslopp på VC och låta henne köra egen träningsdos mer liknande det hon gjort sista året fast nu utan skadorna.

Jag tror det skulle vara en grym lösning vi får ett fräsch stafettankare i två stafetter och en potentiell medaljkandidat i ind. sprint.

När det gäller Lina Andersson tycker jag det tåget har gått. Hennes sjukdomsproblem är ju alltid massiva och hon är en ständig risk i stafettsammanhang (inte pga åkningen i sig utan mer om hon överhuvudtaget är frisk). Då ser jag mycket hellre att man satsar på de yngre åkarna.

Ett potentiellt lag är ju Pajala, Lindborg, Haag, Kalla. Om Pajala har en normal utveckling till nästa år borde hon vara redo för stafettsammanhang. Har dålig koll på de yngre tjejerna i fristil men om någon av dem tar ett kliv eller Britta hittar formen kan vi ju lätt köra Haag på en klassisk sträcka.

Inlagd: 2010-03-17, 22:38
Skriven av: Joel Burman

Nej, jag ska ta mig en Whisky först.

Inlagd: 2010-03-17, 22:38
Skriven av: Gabriel

Jörgen: Instämmer i ditt resonemang kring Petters taktik det allra mest fulländade loppet hade varit att köra prolog och kvart vallat för att sen Staka och chocka alla.
Tror iof utgången hade blivit densamma (så länge han hamnat i semi nr 2) men hade vart coolt för då tror jag verkligen tidningarna hade gått igång som f*n.

Inlagd: 2010-03-17, 22:45
Skriven av: Joel Burman

Jo men jag tror att Anna som aldrig brukar göra ett dåligt lopp vill sluta med flaggan i topp. Antingen allt eller inget för henne då hon vet vad som krävs. Men efter ett uppehåll om lusten finns så kan hon ju ändra sig och göra som Smigun. Hon kan säkert åka bra som 36åring också.

Inlagd: 2010-03-17, 22:49
Skriven av: nisse

annars vad är nackdelen med att börja träna ett ungt stafettlag redan nu?! Sedan att man missar någon medalj här och var får man väl ta vid generationsväxlingar.

Inlagd: 2010-03-17, 22:51
Skriven av: Sanna

Är rätt säker på att stafettlaget inom ett par år (efter att Anna O slutat) är:

Haag – Brodin/Ida – Larsen – Kalla.

Ida är en åkare som i mina ögon stiger mer och mer, tränar hon mera mot distans blir hon komplett.

Inlagd: 2010-03-17, 22:52
Skriven av: Jörgen

Sanna: Det resonemanget tycker jag inte vi kan ha i nuläget när vi har så starka åkare. Lägger Anna av tycker jag att vi ska satsa på någon annan än Lina på de klassiska sträckorna, Haag ex. är ett väldigt bra alternativ där beroende på vilka hon får möta på sträckan. Dvs hålla rygg på en stark åkare eller spränga fältet.

Inlagd: 2010-03-17, 22:57
Skriven av: Joel Burman

Jag köper inte det där ständiga snacket om att folk (typ Britta, Lina) är slut. Anna Olsson har väl säkert dömts ut, särskilt som distansåkare under sin karriär, Mats Larsson har säkert dömts ut ett otal gånger, Rickardsson har betraktats som ett hopplöst fall. Det är som om folk har Northug och Kalla som måttstock och tror att alla åkare måste slå igenom som 20-åring och ha en spikrak formkurva uppåt. Jag blir inte förvånad om folk dömer ut Lisa Larsen om hon inte kör så bra i Falun trots att hon fortfarande är junior.

Inlagd: 2010-03-18, 00:02
Skriven av: josef D

Sara har vi ju om ni pratar stafettlag typ till VM. Jag tar hellre ut Sara L än Lina A.

Inlagd: 2010-03-18, 00:04
Skriven av: Andreas P

Josef: Du har helt rätt. Tycker dock imte att resonemanget riktigt funkar på Lina Andersson, känns som det var länge sen hon överhuvudtaget kunde träna ordentligt. Skillnaden mellan henne och Olsson är ju att Anna O råkat ut för krasher. fått stenar över sig dvs. olyckshändelser medan Lina nästan alltid drar på sig förkylningar och infektioner vilket omöjliggör fysisk träning på ett annat sätt. Men framför allt tror jag det blir en mental skillnad också. Är själv inte elitidrottare men ex. Okar som driver bloggen har ju flera gånger kunnat känna igen sig i den hjälplösheten som ex. Lina eller Britta säkerligen känt senaste säsongerna.
Jag tycker inte att man ska lägga bördan av stafett på Lina Anderssons axlar utan satsa på andra åkare. För övrigt så är det väl inte säkert att Lina fortsätter till nästa säsong heller? Har sett flera artiklar där hon antyder att hon skulle lägga av efter denna säsongen.

Inlagd: 2010-03-18, 00:10
Skriven av: Joel Burman

Andreas P: Instämmer Sara Lindborg kommer bli en ypperlig förstärkning till stafettlaget.

Inlagd: 2010-03-18, 00:11
Skriven av: Joel Burman

Josef D: Britta och Lina har inte haft en bra säsong denna vinter. Britta har gift sig och gjort en dålig säsong, slutar kanske för att bilda familj? Lina misade OS pga sjukdomar. Båda två är lite äldre och det finns gott om yngre svenskor som puttar undan dem.

Inlagd: 2010-03-18, 00:17
Skriven av: Jörgen

Joel och Andreas P: Om Anna O fortsätter känns det inte givet med Sara Lindborg (och inte ens om Anna O slutar). Finns flera kandidater som kan putta undan henne om de tränar mera för distans exempelvis Pajala och Ida. Sen har vi Brodin och Larsen som kan ta steg. Tror inte att Lindborg blir bofast i stafettlaget.

Inlagd: 2010-03-18, 00:22
Skriven av: Jörgen

Det är väl inte deras ålder som främst är emot dem, snarare deras sjukdomsproblem.
Lina är född 81 Britta 83 de flesta skidåkare är ju som bäst runt 30.

Britta tror jag kan komma tillbaka i stafettkaliber men med Lina känns det tuffare. Jag kan inte minnas en säsong för henne där man framför allt inte förknippat henne me sjukdomsuppehåll. Kan tänka mig att hon under vm 05 och os 06 antagligen hade bättre förutsättningar än hon någonsin haft annars.

Inlagd: 2010-03-18, 00:26
Skriven av: Joel Burman

Joel: jämför Lina med Anna O (Dahlgren tidigare). Sjukdomar och skador inverkar naturligtvis.

OM nu Britta lyckas slå sig in i stafettlaget till nästa säsong blir jag själaglad, men tror inte att det kommer att hända. En misslyckad säsong och har nyss gift sig… Men vi får se.

Inlagd: 2010-03-18, 00:34
Skriven av: Jörgen

Jörgen: Instämmer! Kalla och Haag känns ju extremt givna övriga Kärngruppen är ju de åkarna som du nämner. Tycker trots allt att det är synd att Anna inte kan hitta motivationen med henne i laget är vi en given guldfavorit på nästa års WM stafett.

Inlagd: 2010-03-18, 00:34
Skriven av: Joel Burman

Alltså jag tycker det är en stor skillnad på Anna O:s och Linas skadehistorik även om båda haft extremt stort bortfälle.
Anna verkar ju trots allt ha kunnat leva på en grundfysik som finns i muskler och kondition medan Lina å andra sidan mer eller mindre fått lägga ner verksamheten i stora perioder.
Men det är ren spekulation ifrån min sida jag har aldrig elitidrottat.
Anna verkar ju extremt lättränad iaf

Inlagd: 2010-03-18, 00:39
Skriven av: Joel Burman

Ingen blir gladare än jag om Anna O satsar 1 år till. Men jag är helt övertygad om att vi kommer att ha ett kanonlag till VM ändå! Pajala, Brodin, Ida, alla 3 kommer att utveklas ytterligare och kommer att vara riktigt bra på 5 km nästa år. Dessutom har vi Sara L och Lina i bakfickan. Var lugna för att det blir medalj nästa år också. Lisa L tror jag däremot behöver ytterligare något/några år på sig, gäller även Wikén som jag annars tror mycket på! Sedan har vi ju alltid Sandra L : ) När det gäller Britta får hon gärna chocka igen men hur tusan det skall gå till vet inte jag i alla fall.

Inlagd: 2010-03-18, 07:31
Skriven av: Göran

Efter segern igår så tror jag Anna definitivt bestämt sig för att sluta. Synd för oss, men säkert skönt för henne. Bara att tacka för alla gånger hon glatt oss itv-soffan. Anna har alltid varit en av mina personliga favoriter.

I dagsläget skulle jag ta ut ett stafettlag enligt följande:
Brodin – Lindborg – Haag -Kalla med Ida som första utmanare och Pajala som andra (båda på andrsträckan). Lina måste tyvärr visa ganska mycket för att hon åter skall bli aktuell. Lina har alltid varit given hos ledningen trots att hon ofta inte åkt bra och tappat en hel del i sina sträckor. Båda Lina och Britta måste prestera bra i klassiska uttagningslopp för att bli aktuella.

Inlagd: 2010-03-18, 07:59
Skriven av: swestam

Northugs upplopp igår var grymt. Han stakade lika frekvent som Johaug. Bra för Hellner och Kalla för sammandraget med deras placeringar.
Intressant om tredjeplatsen på damsidan då flera som skulle behövs lyckas idag inte gjorde det (Saarinen,Follis) medan andra gjorde bättre(Kalla, Stiera, Johaug och Olsson).

Inlagd: 2010-03-18, 08:13
Skriven av: Jonas

Visst är det kul att spekulera om framtida stafettlag. Men mycket oväntat kan hända och det enda säkra man kan säga är att de bästa ska åka, och det kommer en dag stå klart vilka det blir. Favoriterna bland supportrarna brukar variera med dagsformen hos åkarna, för ett par månader sedan ville någon genast ha in Falk i stafettlaget, bara för att ta ett exempel. För övrigt har vi ”bara” två av riktigt hög klass i distans så det är en del som måste klaffa framöver. Generationsväxlingar brukar ta tid och den enda nation som smidigt brukar klara av det är Norge med sin stora bredd.

Inlagd: 2010-03-18, 08:34
Skriven av: Torbjörn H

Ovallat????

Jag föreslår GLIDVALLAT som är närmare sanningen.

Inlagd: 2010-03-18, 08:49
Skriven av: Elin

Det vore givetvis kul om Anna O ville fortsätta ett år till. Men för att kunna göra någon som helst nytta på världscup och mästerskap måste motivationen finnas där. Det verkar den ju inte göra för Anna så om hon nu skall sluta var det ju perfekt att få avsluta sprint-karriären med en vinst i Slottsprinten som den första svensk någonsin att vinna där. Men jag hoppas att hennes motivationen återkommer.

Inlagd: 2010-03-18, 08:54
Skriven av: Fredde

swestam: ta ut Lindborg till en stafett idag ??
Olsson borde väl vara ganska självklar till en stafett idag eller? Nej idag hade jag tagit ut AnnaO-Pajala/Brodin-Kalla-Haag, imorgon Pajala-Brodin-Kalla-Haag med Ida som första utmanare. Lina har alltid varit en favorit men måste erkänna att hon behöver visa lite form/kapacitet på åtminstonde 5 km innan jag skulle våga ta med henne i en VM stafett. Lindborg var på väg att göra en ”Richardsson” innan skadan men behöver minst komma tillbaka till den formen innan hon kan bli aktuell.

Inlagd: 2010-03-18, 08:55
Skriven av: Göran

Grattis Anna! Hoppas verkligen du fortsätter och avslutar med stafettguld i kollen nästa år istället.

För Northug är det bara att ta av sig hatten. Han spöar de tre vassaste svenska sprinterna i klassisk stil i finalen samt fick semi nummer 2.

Inlagd: 2010-03-18, 08:57
Skriven av: Alexander

Joel Burman: Lina Andersson åker nästa år… Varför tycker så många att Sara Lindborg skulle vara så given? tittar man på hennes stafett statestik så är en betydligt sämre än Britta N å Lina A… en tjej som blir intressat nästa år är Hanna Brodin hon hoppas jag kan ta Anna Olsson plats

Inlagd: 2010-03-18, 09:05
Skriven av: jossa

Göran: nu missförstår du mig, Sara rehabtränar men skulle inte kunna åka en stafett idag; jag tror dock att när hon klar med sin rehabträning återkommer till den form hon hade före jul, därför skulle jag ta ut henne, Olsson slutar ju och därför är hon inte aktuell för framtiden. Lina och Britta är mer svårbedömda, kommer de komma tillbaka i bra form för att köra en stafett eller inte.

Inlagd: 2010-03-18, 09:23
Skriven av: swestam

Jossa: Vad har hänt vi är ju nästan helt överrens, förutom Britta då! det var inte i förra veckan precis som hon rosade marknaden ens i stafett. Men vad tusan man kan inte tycka lika om allt : ) Kul att Lina Fortsätter tror som sagt fortfarande på henne. I klassiskt tror jag att hon har högst högsta kapacitet av alla våra tjejer.

Inlagd: 2010-03-18, 09:23
Skriven av: Göran

Anna har redan bestämt sig, vilket alla bör respektera. Hon har kommit tillbaka till världstoppen mer än en gång, och orkar helt enkelt inte motivera sig att köra ett år till, då hon vet vilket jobb som krävs. 20 år av elitsatsning får väl anses vara tillräckligt. Kolla på svt:s dokumentär.

Hon är knappast gravid.. Jag skulle tro att hon vill vänta med att skaffa barn så länge Johan är aktiv.

Jag skulle hellre välja att avsluta min karriär som Anna än som Virpi. Många kör på ett år till utan den rätta motivationen och då går det ju inte att prestera på toppnivå.

Tack för allt, Anna.

Inlagd: 2010-03-18, 09:24
Skriven av: JE

Jörgen: Anna hette Dahlberg tidigare, men det vet du säkert.

Inlagd: 2010-03-18, 09:26
Skriven av: JE

Det känns ändå hoppfullt på damsidan. Med den bredd vi har där vore det ju konstigt om inte ett par av tjejerna tar ett rejält kliv till nästa säsong. Dom är ju alla i den mest utvecklingsbara åldern. Själv tror jag mest på Pajala,Brodin och Falk.
Rejäl distansträning med Ingesson så är dom där.

Inlagd: 2010-03-18, 09:33
Skriven av: nisse

Jonas: Jönssons upplopp var grymt. Han tog väl in minst tio meter på Northug och Kriukov.

Inlagd: 2010-03-18, 09:42
Skriven av: Hawkeye

Göran: håller mig till fakta vad dom presterat i dom tidigare stafetter dom åkt i WC.. De man kan konstatera av de är att Lina A får oförtjänt mkt kritik.. å att Sara L får mkt kredit.. Lina tappar betydligt mindre i snitt till bästa tid i dom WC stafetter hon åkt än vad Sara L gör… men är ju bara statestik

Inlagd: 2010-03-18, 09:43
Skriven av: jossa

Det blir intressant att följa SM 3/5 milen kommande helg (27-28/3) som går i fri teknik.

Anmälningstiden går ut på måndag, hoppas att det flesta startar, även långloppsåkarna.

Sandra Hansson föredrar förståligt NM 30 km som går i klassiskt. Hon kör även sprintstafett i fritt.

Inlagd: 2010-03-18, 09:46
Skriven av: Elin

Det är synd att Lina inte kan få till en säsong utan sjukdomar. Hon var ju en riktigt stor talang som junior (guld och silver på junior-VM) och hennes bästa resultat på distans gjorde hon faktiskt redan 2001 som 20:åring (3 plats 10km klassiskt, Skari vann)! Nu har hon iof satsat rätt hårt på spint, men det känns ju ändå som att kapaciteten även på distans borde finnas där någonstans åtminstonde när det gäller klassiskt, om hon bara fick vara frisk.

Inlagd: 2010-03-18, 09:54
Skriven av: Fredde

Lina Andersson bör prova att lägga om kosten för att höja immunförsvaret. Mer mättat fett och smör! Färre AXA-produkter.
Britta bör gå ner 6-7 kilo till att börja med. Generellt kan sägas att flera av de yngre tjejerna ser ut att vara ”odeffade”.
Det äts för mycket godis = socker = kolhydrater. Tips till er som skriver här: Börja följa med i kostdebatten! Det pågår en revolution…

Inlagd: 2010-03-18, 11:02
Skriven av: Lennart G

Glöm inte Maria Rydqvist!

Jag tror att hon är tillbaka 2012 och då minst lika bra som förut.

Jag såg att hon åkte eller deltog som hon sa själv i stafettvasan. Hon åkte sista sträckan 19 km på 1.05.

Inlagd: 2010-03-18, 11:06
Skriven av: Elin

Rätt Elin! vi skall nog inte glömma bort Maria R. Finns flera exempel på åkare som kommit tillbaka ännu bättre efter barna födande.

Inlagd: 2010-03-18, 11:32
Skriven av: Göran

Visst hököga, Jönsson tog över tre sekunder från banderollen i början av upploppet till mållinjen, men det var mer väntat och med FÄST-vallade skidor. Anna Olsson var duktig också.
Blir ett svårt val att välja lag till sprintstafetten nästa år.
Sprintlaget Ing’dotter-Falk?
Mixedlaget Brodin-Pajala?
Distanslaget Haag-Kalla?
De av många uträknade Norgren-Andersson?
Eller kan man hoppas på Anna Olsson?
Också herrarna har intressanta lag. Två ur kvartetten Jönsson, Larsson, Modin och kanske, kanske Hellner, han gör ju allting rätt just nu.

Inlagd: 2010-03-18, 11:40
Skriven av: Jonas

Både Lina och Britta har haft problem med kikhosta. Det gick ju bort en hel säsong för Britta pga av detta, och det samma gäller för Lina, efter detta så har ingen av dem riktigt hittat tillbaka tycker jag det känns som.

De tillhör ju båda två, liksom de flesta andra av landslagsåkarna just nu, de generationer där man tyvärr inte vaccinerade mot kikhosta.

Inlagd: 2010-03-18, 11:50
Skriven av: Fredde

Satt och tittade på statistik på damstafetter i VC.
Hittade följande från VC i Falun Mars 2007.

Anna Hansson (Haag) -86 16.23
Maria Rydqvist -83 15.56
Skofterud -80 15.25
Caroline Andersson -85 15.24
Sara Lindborg -83 15.23
Phillipot -74 15.19

Vilken resa Anna H gjort sedan dess!!!

Caroline Andersson hängde riktigt bra med här vad har hänt sedan????

Inlagd: 2010-03-18, 12:01
Skriven av: Göran

Någon undrade vad det var för speciellt med Sara lindborg. Då kan jag bara meddela att hon kan säkert bli lika bra som Anna Haag. En åkare bra på både klassiskt och fritt.
Sedan så tror jag att Hanna Brodin kommer att ta ytterligare ett kliv frammåt nästa år. Hon är oxå bra på det mesta.
Medans vi håller på så får vi heller inte glömma bort Pajala, Ingemarsdotter och Falk etc. Det är bara det att det tar några år att ettablera sig i den yppersta eliten.
Ungefär lika dant ser det ut på herr sidan även om vi kanske inte har lika många på väg upp där. Modin kan säkert bli hur bra som helst. Jens Eriksson med några till träningsår. Sedan så brukar det ju dyka upp överraskningar som lurat i vassen.
Känner att det ser bra ut för svensk skidåkning. Vi har kanske inte lika många jätte duktiga talanger i jämförelse med Norge. Men det räcker ju med 8-10 stjärnor. Fler får man ju aldrig ställa upp med. med 8 damer och 8 herrar som är bra på varje WC-tävling. Så är vi ju minst lika bra som alla andra nationer. men vi måste ha ett skidförbund som har förmågan att ta hand om våra åkare på ett sådant sätt att dom utveklas till elitåkare och håller ihop som ett team. Landslagsledningen av idag funkar bra och bör inte splittras. Kontinuitet och långsiktiga satsningar. Både för åkare och ledare är det bästa.

Inlagd: 2010-03-18, 12:03
Skriven av: Sten

Sten:
Citat ”Vi har kanske inte lika många jätteduktiga talanger i jämförelse med Norge.” När det gäller grabbarna så kan du definitivt ta bort det där ”kanske”, det blir lite väl mycket överslätande dagisgullande över texten annars. Sanningen är att jag hittar öht ingen jätteduktig talang på herrsidan för närvarande. Varför ska man låtsas om att det inte är stora problem med rekryteringen för herrarna?

Inlagd: 2010-03-18, 12:37
Skriven av: Torbjörn H

Lennart G – det pågår ingen revolution så vitt någon vet. Det pågår dock intensiv lobbying utan vetenskapligt stöd. Ingen har någonsin påstått att högt intag av socker skulle vara att rekommendera och det är ingen elitidrottare som käkar socker i stor utsträckning. Däremot har socker en positiv effekt på återhämtning under och efter fysisk aktivitet.

jag deltog nyligen i ett test där vi som tränat mycket genom alla år och käkat normal kost enligt alla vetenskapliga principer fick byta till strikta dieter. Själv fick jag LCHF diet. Har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv. Försämrade mina fysvärden med 20% efter testets sexmånaderperiod. Gick dessutom upp tre kilo (ej muskelmassa). Vad säger detta? Inget speciellt, förutom att det inte finns några mirakelkurer som passar alla.

Kostfanatiker har iof en likhet med många andra på det här forumet som alltid drar till med ”drömscenarier” med högt önsketänkande om förmågan hos vissa individer. Har det inte varit Jönsson i stafett så har det varit Ida eller varför inte Lisa Larsen som ska frälsa världen helt oprövat och omotiverat.

Inlagd: 2010-03-18, 12:50
Skriven av: Anders

Tycker för övrigt att Ida Ingemarsdotter ska slutas benämnas som talang. Jag menar hon slutar väl 5 eller 6 i sprintcupen det är väl ett genombrott om något.
Jag kommer ha väldigt stora förhoppningar/förväntningar på henne till nästa säsong.

Inlagd: 2010-03-18, 13:04
Skriven av: Joel Burman

Anders: Visst du har helt rätt i att det finns massor av önsketänkande och många åsikter om vad som är bra och inte. Men det betyder ju inte att förhoppningar är utan värde. Det kan vara ett nöje i sig att spekulera.

Inlagd: 2010-03-18, 13:15
Skriven av: nisse

Når det gjelder talenter så har Norge utrolig mange å ta av. De gjorde sitt beste junior VM noensinne i år så det gror veldig bra. Problemet har vært å få talentene videre etter de fyller 20, men jeg tror et rekruttlandslag vil løse de problemene.

Inlagd: 2010-03-18, 13:15
Skriven av: Skidoo

När jag satt och kikade igenom gamla resultat på FIS sidan la jag märke till följande:

Lina Andersson tog ett guld och ett silver på Junior-VM 2001, guld på 5 km klassiskt. På hösten samma år (första VC tävlingen för säsongen) blev hon 3 i VC på 10 km klassiskt i Kuopio. (Skari vann)

Kalla tog två guld och ett silver på Junior-VM 2007, ett guld i 5 km fritt, det andra i pursuit. På hösten samma år (första VC tävlingen för säsongen) blev hon 3 i VC på 10 km fritt i Beito.

I Linas fall är faktiskt loppet i Kuopio det bästa hon gjort i VC på distans. Det är rätt anmärkningsvärt.

Inlagd: 2010-03-18, 13:17
Skriven av: Fredde

Sten: Sara lindborg bli lika bra som Anna Haag????Hur tänkte du där???

Sara L 3 år äldre än Anna H ingen ålder att tala om på någon men ändå fakta. Anna H bör ha högre utvecklingspotential eller hur? Anna H är i dagsläget mycket bättre än Lindborg i klassiskt och MYCKET bättre i skate!!! Sara i toppform kan slå Haag i något enstaka distans lopp i klassiskt och visst är hon väldigt duktig och kan säkert ta 1 steg till men till att hon helt plötsligt skall bli lika bra och dessutom i båda stilarna finns inte på min världskarta i alla fall. Vilka insatser i skate hänvisar du till när du tror att hon SÄKERT kan bli lika bra som Haag. Räknar du upp dom insatserna så skall jag gärna ta fram vad Haag har gjort för resultat i skate. Väntar med spänning på svar!!!!!

Inlagd: 2010-03-18, 13:37
Skriven av: Göran

Lennart G: de mesta är testat vad gäller kost å sådant när de gäller Lina Andrsson .. tror inte de siter i vikten för Britta hon har ju kunat åka fort tidigare med samma kropp så borde fungera nu tror felet är något helt annat…

Inlagd: 2010-03-18, 13:39
Skriven av: jossa

Heter det ovallat, glidvallat eller utan fästvalla. Varför inte låta mannen som åkte säga sitt:

http://tv.expressen.se/sport/1.1921464/northug–fler-fans-i-sverige-an-i-norge

Inlagd: 2010-03-18, 13:41
Skriven av: Fredde

Göran: håller helt med dig i ditt senast inlägg

Inlagd: 2010-03-18, 13:41
Skriven av: jossa

Jag är nog inte lika optimistisk som de flesta andra här om att Sverige ska kunna vara med och slåss om ett guld i damstafetten nästa VM. Norge har ett otroligt bra lag och hemmaplan. Att Anna Olsson lägger av är ett stort avbräck för damernas stafettlag och det krävs verkligen att några åkare tar stora kliv i distansåkning för att Sverige ska vara en av medaljfavoriterna. Hanna Brodin är nog en av de jag tror mest på, 5 km klassiskt är en sträcka som borde passa henne riktigt bra.

Inlagd: 2010-03-18, 13:47
Skriven av: josef D

Lindborg har flera säsonger som inte alls blivit bra på grund av sjukdomar och skador. Hennes verkliga kapacitet har hon nog inte fått visa ännu. Men väldigt bra fysisk kapacitet har hon. Sedan att jämföra med andra är svårt. Haag är ju en extremt bra åkare som utvecklats väldigt bra, mycket beroende på att hon tränat med Kalla under dessa år.

Inlagd: 2010-03-18, 13:58
Skriven av: nisse

När det gäller Britta så undrar jag om hon inte är övertränad, tycker nästan att det ser ut som det.

Inlagd: 2010-03-18, 14:02
Skriven av: nisse

Joel Bergman: riktigt att Ida inte ska betraktas som talang utan etablerad, hon blir snart 25 år och placerade sig som sexa i sprintcupen och är just nu 14:e i totalen. Bara Kalla av de våra som ligger före Ida i totalen.

Inlagd: 2010-03-18, 15:11
Skriven av: Jörgen

Sten: Väntar fortfarande på svaret ang. Lindborg-Haag

Inlagd: 2010-03-18, 15:50
Skriven av: Göran

Josef D: För mig är inte svenska damlaget en guldkandidat i Oslo nästa år utan Anna O. För att vi ska vara det måste den som ersätter Anna + antagligen Pajala höja sin lägsta nivå en del. Men pallen bör vi kunna sikta mot även utan Anna O.

Inlagd: 2010-03-18, 16:57
Skriven av: Joel Burman

Norge kommer ju säkert att vara toppat till VM på hemmaplan, men Sverige var inte så långt från medalj på OS med två reserver.

Inlagd: 2010-03-18, 17:16
Skriven av: Carl-Johan

Finns många tjejer som har möjlighet att höja sig en nivå till hoppas bara någon gör de för de är inte lätt att ta dom sista kliven mot toppen…vi kommer ha ett lag som är med å krigar om stafettmedalj helt klart Tyskland å Finland kommer att ha betydligt sämre lag nästa år som de ser ut nu..till sprintstafetten kommer vi åxå att ha ett jätte bra lag men norge blir svåra i båda stafetterna

Inlagd: 2010-03-18, 17:27
Skriven av: jossa

Är det inte så att det är klassiskt på sprintstafetten på VM nästa år? Där har vi faktiskt grym konkurens. Pajala-Falk-Ida-Brodin-Lina kan bli hur kul som helst. Ser idag inget lag som vi inte har chansen mot. Alla 5 har väl varit i VC final denna säsongen? osäker på Lina? men hon har kapaciteten helt klart.

Inlagd: 2010-03-18, 17:44
Skriven av: Göran

Northug offisielt utpekt som ambassadør for VM i Falun i 2015:

http://www.t-a.no/sport/ski/article113027.ece

Legg også merke til uttalelsen:
”– Jeg har en god tone med de svenske langrennsløperne. Det er vel heller svensk media jeg ikke har hatt en så god tone med, svarte Northug.”

Inlagd: 2010-03-18, 17:58
Skriven av: drazyc

Får bara Lina vara någorlunda frisk så tar hon en plats de har hon bevist tidigare de varit sprintstafett i klassiskt i mästerskap hon har alltid åkt riktig bra.. sedan ska vi inte glämma Kalla å Haag för sprintstafett är ju helt annat än vanlig sprint..

Inlagd: 2010-03-18, 18:00
Skriven av: jossa

Nu finns Jörgen Brink med i startlistan till Birkebeinerrennet.

Inlagd: 2010-03-18, 18:08
Skriven av: Elin

Synd att A.Olsson slutar men kanske hon har annat i tankarna kanske bli förälder tex..men ser bra ut på Damsidan ändå, ett kliv till för Ingmarsdotter,Pajala,Falk och Brodin då blir WM nästa år riktig roligt att titta på

Inlagd: 2010-03-18, 18:28
Skriven av: Joe

Göran: Jag bedömmer (tror) att Lindborg har möjlighet att bli en mycket duktig allround-åkare. På det sättet som Anna Haag är. Anna Haag är min absoluta favorit. Men för den skull kan väl andra bli lika bra. Den avslappnade glada stilen som Anna Haag ligger inne med. Det finns det väl ingen som kunkurerar med. Vet inte om du nöjer dig med det svaret. Men vi får väl se till nästa år.

Inlagd: 2010-03-18, 18:34
Skriven av: Sten

Jossa: helt klart så skall vi inte glömma Haag-Kalla tänkte precis skriva på det sättet när tankarna försvann och jag tryckte på skicka knappen innan det blev gjort : )

Inlagd: 2010-03-18, 18:36
Skriven av: Göran

Det är långt till VM och får dom Svenska tjejerna vara friska och utvecklas lika mycket som till detta året. Ja då får allt även Norskorna se upp.
Slottssprinten kanske inte är någon bra värdemätare på vad en nation kan prestera i stafett. Men nog var Sverige klart bästa nation.

Inlagd: 2010-03-18, 18:38
Skriven av: Sten

Finns det ingen prologinlägg ännu? tråkigt.
Hur går det imorrn? :) Hellner borde väl bli farlig, har kanske lär sig av förra året. Å Northug? Cologna. Ska bli intressant å se vilket åkhumör Teichmann är på!

Inlagd: 2010-03-18, 18:39
Skriven av: Sanna

Vi får inte glömma bort Jönsson i Prologen. Är han bara på humör, så kan han vinna den.

Inlagd: 2010-03-18, 18:57
Skriven av: Sten

passar den distansen honom? har faktiskt inte någon koll på honom på distansloppen.

Inlagd: 2010-03-18, 18:59
Skriven av: Sanna

Sten: tror åxå Lindborg kan bli en riktig duktig åkare men hon kommer aldrig komma upp i Anna Haags kapacitet å resultat,,, hade förväntat mig mer av henne i år så länge hon var skadefri…

Inlagd: 2010-03-18, 19:01
Skriven av: jossa

Sanna: Prologen är ju bara runt 5 km och han gjorde ju en bra prolog i TDS om jag inte minns fel.

Jossa: Min tro på Lindborg sitter i att hade hon bara klarat sig undan fallet och skadan i TDS, så hade hon säkert haft en kanon säsong. men nu vet vi ju tyvärr inte och får i stället se vad som händer nästa säsong.

Inlagd: 2010-03-18, 19:08
Skriven av: Sten

Sten: Lindborg hade ju faktiskt inte åkt så bra tills hon blev skadad.. hade rätt många svaga resultat i TDS + i WC 25 i beto 26 davos 42 i kusamo… har svårt att se att hon hade kunat väda de till en kanon säsong..men en tjje i OS truppan hade hon varit skadefri

Inlagd: 2010-03-18, 19:18
Skriven av: jossa

Dere mister en solid stafettdame i Anna Olsson. Men jeg er ikke engstelig for svensk langrenn på damesiden fremover. Mange talenter, og Haag og Kalla vil nok være stabilt helt der oppe i mange år fremover.

Norge har et sterkt lag, men jeg vet ikke hvor lenge Steira vil holde på. Hun har lenge vurdert å gi seg. Forhåpentligvis kan Kristoffersen forbedre seg en del til neste år. Hun har ikke helt hatt den utviklingen i år som jeg hadde håpet. Og så håper jeg veldig på at Jacobsen kan komme tilbake skikkelig. Hun er jo fremdeles veldig ung.

Inlagd: 2010-03-18, 19:23
Skriven av: drazyc

Kommer ihåg från förra året prolog att Teichmann slog Hellner med 30 sek från toppen in till mål.. viktigt att inte gå ut för hårt imorgon…

Inlagd: 2010-03-18, 19:33
Skriven av: jossa

Sten: jag saknar fortfarande Sara Lindborgs skateresultat som gör att hon SÄKERT blir lika bra som Haag. Jag letar och letar både i minnet och på nätet men hittar inte ändå. Väldigt tacksam om du kan hjälpa mig!

Inlagd: 2010-03-18, 19:36
Skriven av: Göran

Sten: när du ändå håller på kan du väl visa mig dom klassiska resultaten samtidigt, skall vi säga dom 2 sista åren?

Inlagd: 2010-03-18, 19:40
Skriven av: Göran

Husk at prologen går i klassisk imorgen. Det favoriserer verken Northug eller Hellner når det er såpass mye oppover. Tror Jönsson fort kan vinne imorgen. Se også opp for Cologna. Selv Bauer tror jeg kan gjøre det bra på en slik distanse.

Inlagd: 2010-03-18, 19:52
Skriven av: drazyc

visst ja den går i kassiskt…
Fast Northug har vi lärt oss att vi inte ska räkna bort innan. Dessutom kanske han vill vinna en kungatitel i Falun framför den svenska publiken också, för att retas lite extra mycket…

Inlagd: 2010-03-18, 20:04
Skriven av: Sanna

Jag tror att Petter tar detta ganska enkelt. Förra året visade hur viktigt delen som är efter backen är. Axel var ju typ sist upp för backen och vann sedan i mål. Petter med sina grymma stakning kommer att ta hem detta. Hellner har iaf inget med toppen att göra. Det hade varit uber om Petter körde med skate skidor imorgon också.

Inlagd: 2010-03-18, 20:04
Skriven av: per

Drazyc (eller någon annan). Jag läste förra året att Steira hade planer på att försöka kvalificera sig för friidrotts em i Barcelona, 5000 meter. Var det bara en tidningsrubrik eller har hon sagt sig ha seriösa planer på detta ?

Inlagd: 2010-03-18, 20:09
Skriven av: Christer

@Christer: Det stemmer. Hun har vunnet NM-gull i friidrett før på den distansen.

Se her http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/article3563214.ece

Inlagd: 2010-03-18, 20:13
Skriven av: drazyc

Göran: Vi låter det stanna vid att jag tror på lindborg. Så får vi se vad som händer.

Inlagd: 2010-03-18, 20:14
Skriven av: Sten

Var tog anna-carin strömstedt vägen??

Inlagd: 2010-03-18, 20:45
Skriven av: Gurra

Jag tror också att vi inte sett det bästa av Lindborg. Innan alla problem så var hon ett stort löfte. Men den jag tror allra mest på är Pajala, hennes utveckling påminner en hel del om Haags.
Och är det på det viset så har vi bara sett början.

Inlagd: 2010-03-18, 20:57
Skriven av: nisse

anna-carin strömstedt har blivit skidskytt. Hoppas att det går bra för henne där. Det behövs några nya där.

Inlagd: 2010-03-18, 21:25
Skriven av: Sten

Sten:hoppas att du inte tog illa upp menade inget illa! själklart hoppas och tror jag också att Sara L kan ta ett steg till, tyckte faktiskt att hon åkte det bästa hon gjort någon gång när skadan kom!Men skate?
Nisse: Håller med dig till fullo tycker också att det finns väldigt stora likheter mellan Pajala och Haag på många plan. Frågan är om hon hinner bli riktigt bra även på distans till nästa år eller om hon behöver ytterligare 1 år. Övertygad om att hon kommer att bli att räkna med riktigt på allvar även på distans.

Inlagd: 2010-03-18, 22:17
Skriven av: Göran

Angående Sara Lindborg så var hon en ganska stadig poängplockare året 2007 i VC. 2008 var hon det inte utan höll sig runt 40-50 plats. 2009 lyckades hon ta steget tillbaka till att ta VC poäng i några av sina starter, sen satte skadan stopp för den säsongen.

Kan hon ta steget upp till att bli en topp-10 åkare? Den som lever får se, men med det driv som finns i det svenska damlaget nu för tiden är det inte omöjligt. Konstigare saker har hänt.

Inlagd: 2010-03-19, 09:03
Skriven av: Fredde

Det är dags nu för er som är i Falun att gå upp mot toppen av mördarbacken.

Själv åker jag strax till Norge för att langa åt några kompisar som åker Birkebeinerrennet i morgon.

Inlagd: 2010-03-19, 10:19
Skriven av: Elin

Lindborg var ju 12:a i Otepää 2007 på dom stentuffa banorna där och det visar väl att hon har mycket hög kapacitet nånstans. Sen har hon ju haft det tufft med sjukdomar och skador efter det. Och det är väl inte helt enkelt att stå utanför alla landslagsgrupper heller. Hoppas verkligen hon kommer tillbaka med nya friska tag!

I år har hon varit 25:a och 26:a i skate i värlscupen…

Inlagd: 2010-03-19, 10:31
Skriven av: Manne

Fan nu ångrar jag att jag inte är i Falun istället för ett grått och trist Stockholm…

Inlagd: 2010-03-19, 10:53
Skriven av: Oskar

Sara Lindborg har varit 12.a en gång sedan är hennes nästa bästa lopp 25.a har ofta varit mellan 25-30 6 gånger 31-40 7 gånger 40-ner 9 gånger…känns som hon har svårt att ta de sista steget hoppas hon kan få ett lyft till nästa år..

Inlagd: 2010-03-19, 11:10
Skriven av: jossa

Klipp ifrån vintersportcentrum i Östersund om stakning vs Diagonal
http://www.youtube.com/watch?v=HN3ry7Vv6IQ

Inlagd: 2010-03-22, 00:51
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values