07 mars 2010, av Oskar

VC-tävlingarna i Lahtis en parantes

Inte nog med att vi hade ett OS förra helgen. Det var Vasaloppet idag också. Och för svensk del sände inte SVT världscuptävlingarna i Lahtis. Med andra ord, hur tänkte FIS? Det har diskuterats här på sidan en hel del om hur FIS-pamparna egentligen tänker. Att lägga en tävling så tätt inpå OS är ju som att skjuta sig själv i foten. Och hur klantigt är det inte att köra en stafett? Alltså, innan OS, FIS, innan! Men men, det var tävlingar idag och igår. Sverige drog dit med ett riktigt reservbetonat lag. Alla OS-åkare förutom Anders Södergren stannade hemma och vilade (med all rätt) och istället fick de yngre och/eller de mindre meriterade förmågorna prova på hetluften.

Den senaste tiden har man ju blivit ganska van med svenska framgångar och när det går så pass ”dåligt” som det gjort i helgen blir nog de flesta riktigt besvikna. Men man måste tänka på att i Sverige har vi inte den bredd som exempelvis Norge. Där kan man ställa upp med ett C-lag och ändå göra bra ifrån sig.

Men men, det finns ljuspunkter: Hanna Brodin åkte väldigt bra på stafetten. Det gjorde även Jens Eriksson. Nu vet jag inte hur fort det gick på förstasträckan… han hade ju inte den absoluta toppen mot sig på sin sträcka men Rønning och Østensen har ju åkt bra förut, även om deras form verkar vara lite sådär.

Själv såg jag inga av loppen under helgen. Det berodde inte bara på att jag var lite mätt från OS utan på att jag äntligen kunde åka lite skridskor igår. Idag arrangerade jag en orientering.. men men nog om mig. Hur var tv-sändningarna?

115 kommentarer till ”VC-tävlingarna i Lahtis en parantes”

Säger väl sig självt att de va kasssa eftersom de va tv4 som hade dem… Kassa kommentatorer och reklam hela tiden.

Inlagd: 2010-03-07, 18:07
Skriven av: Andreas

Såg lite av dubbeljakten för herrarna men inget mer. Expertkommentatorn hade inte mycket kol

Satsade hårt på skidåkning och Vasaloppet istället. :-)

Inlagd: 2010-03-07, 18:22
Skriven av: uttern

Jag tycker TV4 får oförtjänt kritik här. Kanske ingen toppensändning men OK. Tycker också de hanterar reklamavbrotten betydligt bättre nu än när de började sända skidor och kommentatorerna var också OK.

Inlagd: 2010-03-07, 18:22
Skriven av: swestam

Den ena kommentatorn va ju Sara Lindborg! : ) Hoppas att hon snart är tillbaka. Jag gillade inte reklamavbrotten heller men bättre det än att det inte sänds i huvudtaget, även om tävligarna kändes ganska lama då alla skickade sina reserver förutom Norges damlag och några på Norges herrlag.

Visst körde Jens Eriksson jämnt med de på första sträckan med junioren Jonsson imponerade mer på mig då han tappade väldigt lite tid (mindre än vad jag trodde) på en mycket svårare andrasträcka.

På damisdan ett stort plus till Brodin som visade vilken potential hon besitter. Hade vart kul och se henne gå ut med Johaug och de andra för hon såg stark ut idag..

Inlagd: 2010-03-07, 18:30
Skriven av: Osse

tycker tv4 blir bättre å bättre helt ok kommentatorer har dom haft i år som P Larsson å Sara Lindborg… klart dom missar en del men de gjorde även Blomqvist under OS…

Inlagd: 2010-03-07, 18:33
Skriven av: jossa

Rätt bra att de unga får en chans att testa staffetterna också innan de kommer till större tävlingar! Smart drag där samtidigt som våra proffs får vila.
Grattis till Norge, även de tyska herrarna verkar ha gjort bra lopp.

Inlagd: 2010-03-07, 18:37
Skriven av: Sanna

Svårt att misslyckas med TV sändningarna då det först var masstart sen stafetter. Problemen kommer när man ska visa lopp med individuella starter

Inlagd: 2010-03-07, 19:44
Skriven av: Gunnar K

Eurosport visade också tävlingarna utan reklamavbrott. Vet inte vad kommentatorn där heter men det är samma kille som kommenterar tex ”Tour de France”. Han är väl ok men ingen kan ju ersätta radarparat hård/blomquist.
Hade hoppats lite mer på Södergren i hans lopp men han verkade inte få till det på klassiska delen på slutet och sen blev det tufft.

Inlagd: 2010-03-08, 09:02
Skriven av: Adrian

En fråga: Hur kan Norge få ha med 8 åkare i distansen? 6+skand cup+??

Jag tyckte svenskarna överlag gjorde en bra stafett. Hanna Brodin imponerade mest på mig. Hon och Ingemarsdotter kommer nog att utmana Lindborg och Norgren om stafettplatsen nästa år. Hoppas att de får åka första sträckan i varist lag i världscupstafetten nästa år. För mig är detta ett bevis att Sverige alltid borde ha tre lag med på stafetten. De som åkte nu (utom Brodin) skulle platsa i Sveriges tredje lag.

På damsidan saknar vi ju Andersson, Lindborg, Ingemarsdotter, de tre stjärnonrna, Rydkvist (blir nog inte med nästa säsong heller, Sandra Hansson, Pajala, ACO, Strömstedt med flera.

Tänk er vilken kännsla det skulle vara om tre svenska damlag skulle vaa med efter två sträckor i en stafett. Exempel åkare till stafettlag
1. Lindborg-Olsson-Haag-Kalla
2. Brodin-Norgren-ACO-Strömstedt
3. Ingemarsdotter-Andersson-Yngre åkare
4. Hansson-Pajala-Yngre åkare

Ni får ursäkta om jag glömt någon!

Nu är de svenska tjejerna bättre i klassiskt än i skate, men jag tror att detta hade varit en fin uppställning och en otroligt nyttig erfarenhet framförallt för de mindre meriterade.

Inlagd: 2010-03-08, 09:48
Skriven av: Alexander

Anna-Karin Strömstedt säger att hon helt gett upp längd, satsar nu på skidskytte.

Inlagd: 2010-03-08, 10:19
Skriven av: Kjell

Topp 3 i Skand cup hade friplats.

Inlagd: 2010-03-08, 10:21
Skriven av: Frans

Alexander;

Ett tips på yngre åkare: Kajsa Snihs.

Trots att hon befinner sig på Mallorca för cykelträning ska hon komma hem till Cupavslutningen i Skellefteå i slutet av månaden.

Kajsa är för mig årets överraskning! Såg henne ute i spåret i Åsarna.

Inlagd: 2010-03-08, 10:25
Skriven av: Elin

Även ACO i skidskytte behöver vi ju inte diskutera eftersom hon kanske snart slutar å då lär hon nog ha fullt fokus på skidskytte fram tills dess.

Inlagd: 2010-03-08, 10:29
Skriven av: Sanna

Alexander;

Om du vill ha en ännu yngre?

Jag såg Sofia Henriksson, Storfors SK, vinna USM, D16, 7,5 km klassiskt, med imponerande 1,11 före tvåan.

Inlagd: 2010-03-08, 10:33
Skriven av: Elin

Det var inte Roberto Vacci som var kommentator på Eurosport under sändningarna från Lahtis i helgen. Jag hörde hans röst från Vasaloppsändningarna i Mora och jag vet att han skulle kommentera upploppsprinten som kördes där på lördagen. Dessutom åkte han kortvasan.

Vacci och Adamsson är ju annars ett radarpar i kommentatorshytten som slår de flesta. När de kommenterar ”sin” sport cykel vill säga. Vacchi gör ju även ett bra jobb som skidkommentator också. Dessutom är han ju konferencier på alla möjliga idrottevenemang nu för tiden. Han kommer bla att vara arenakommentator på Svenska Skidspelen i Falun.

Jag vet inte vem som kommenterade Eurosports sändningar från Lathi men de var helt ok sändningar tycker jag. Rätt inressanta lopp på lördagen dessutom, ett lite annorlunda masstartslopp för herrarna. Det blev ju mer som damloppen brukar bli med hög fart och ett uppsprucket fält från första backen.

Inlagd: 2010-03-08, 10:37
Skriven av: Fredde

Fredde;

Årets bästa TV-referat är enligt min mening Eurosports från team-sprinten i OS.
Roberto Vacci + Robin Bryntesson.

TOPPEN!

Inlagd: 2010-03-08, 10:42
Skriven av: Elin

Alexander: visst hade de varit skoj med många svenska stafettlag men vi kommer max att få se två i WC stafetter…mina lag till nästa år om alla är i from å åker nästa år är
Olsson,Norgren,Kalla Haag
Brodin, Andersson.Larsen.Lindborg
Utmanera Pajala Ida I Falk Wiken

Inlagd: 2010-03-08, 10:46
Skriven av: jossa

Man ska vara väldigt försiktig när man pratar som om yngre åkare har jag lärt mig.. å deras talang mkt kan hända å är mkt långväg

Inlagd: 2010-03-08, 11:03
Skriven av: jossa

Jossa – tycker att Ida å Pajala borde gå före Larsen&Norgren i dom stafettlagen.

Inlagd: 2010-03-08, 11:08
Skriven av: Dogge

Viktigt är nu att Ingesson får fortsätta att träna dom yngre tjejerna för att få upp dom på bästa sätt. Han har en förmåga som få att hitta rätt. Kalla och Haag är ett lysande exempel. Så låt oss hjoppas att skidförbundet är beredda med ett erbjudande som han inte kan motstå.

Inlagd: 2010-03-08, 11:16
Skriven av: nisse

Dogge: ja kanske kan vara så men jag vet hur bra Britta kan åka om hon får till de den kapaciteten har ännu inte Pajala visat upp..

Har varit väldigt mkt snack om Sara Lindborg i stafetter att hon ofta åker väldigt bra jag har väl varit lite tveksam till hur bra de varit visst några stafettar är bra men anda inte alls bra..

Beito tappa 37
La Clusaz tappa 1.07
Falun tappa 40
Gällivare tappa 33
Falun tappa 4
La Clusaz tappa 25

Är henns 6 bästa vad jag hittat tar man Linas å Brittas 6 bästa stafetter så har dom betydligt bättre resultat…

Inlagd: 2010-03-08, 11:33
Skriven av: jossa

Britta i ett svenskt 1:a lag? I min värld går följande ”alla dagar i veckan” före på klassiskt. Lina A, Anna O, Pajala, Brodin, Ida, Lindborg, Hanna F.(tror hon håller 5 km) = 7st.

Inlagd: 2010-03-08, 11:54
Skriven av: Göran

Göran: Skrev till nästa år om alla är i form.. Britta i form slår många av dom på 5 km hon har i alla fall vist upp att hon kan åka jämt med dom bästa på 5 km (k) i stafett..(sällen hon gjort en dålig stafett) många av dom namn du nämner som bättre har ännu inte vissat samma maxkapacitet på 5 km stafett.Hanna F kommer bli bra på 5 km men är de inte ännu förhoppningsvis redan till nästa år…

Inlagd: 2010-03-08, 12:06
Skriven av: jossa

Lag 1. Pajala-Olsson-Kalla-Haag
Lag 2. Lina-Brodin-Ida-Falk
Lag 3. S Hansson-Lindborg-Wikén-Britta

Stenhårt mellan Pajala-Lina-Brodin till första laget, helt och hållet dagsform som avgjör där. Bubblare: Rydqvist-Larsen-(Korsgren). Skulle faktiskt kunna vara hyffsat jämt mellan alla 3 efter dom klassiska, Sedan ser det väl ”lite” tufft ut för lag 2-3.

Inlagd: 2010-03-08, 12:10
Skriven av: Göran

Göran: intressanta lag måste jag säga hoppas Pajala utvecklas yttreligare till nästa år för de måste hon göra om hon ska åka i lag 1 tror mer på Hanna Brodin än Pajala sedan hoppas jag Lisa Larsen höjer sig TDF tog nog hårt på tjejen…Ser att du insett att man ska ha kalla på stäcka 3…

Inlagd: 2010-03-08, 12:40
Skriven av: jossa

Jossa: Jag tror att Pajala tar ett stort steg till nästa säsong om hon vilket jag tror går in i toppgruppen. Hon har inte tränat på högsta nivå tidigare. Magda har allt utom en stor motor. Bra teknik och ett jävlaranamma utöver det vanliga kommer med större styrka att göra henne till en toppåkare. Dessutom peppar peppar verkar hon inte bli sjuk så lätt.

Inlagd: 2010-03-08, 13:03
Skriven av: nisse

Nisse: visst har Pajala stora möjlighetar att ingå i toppgruppen hon tillhörde ändå Utvecklingslag förra året så rätt bra förutsättningar har hon haft…

Inlagd: 2010-03-08, 13:13
Skriven av: jossa

Britta Norgren har haft en dålig säsong. Dock är det bara Haag, Olsson, Kalla som matchar de resultat hon hade i början av säsongen 2008/2009. Hoppas hon får upp trycket till nästa säsong för hon har bevisat att kapacitet finns där samt att hon är mentalt stark i en stafett.

Inlagd: 2010-03-08, 13:22
Skriven av: Alexander

Jossa-Göran: varför Kalla på 3:e?

Inlagd: 2010-03-08, 13:35
Skriven av: GunnarK

Visst är det kul med dessa ”lyxproblem” förr om åren har vi knappt haft ett stafettlag som varit konkurensdugligt nu har vi 3!!!! Tror att tjejerna kommer att sporra varandra grymt bra vilket gör att dom kommer att ta ytterligare steg framåt! Hoppas verkligen att Wikén och Larsen fortsätter att utveklas på dom längre distanserna, ser lite tunnare ut efter Haag/Kalla där, framförallt på skate. Vad tror ni om Korsgrens utvecklingsmöjligheter? Såg henne för första gången under SM och gillade vad jag såg! Har ju gått bra efter SM också.

Inlagd: 2010-03-08, 13:44
Skriven av: Göran

GunnarK: förklara före OS Stafetten fördelarna att ha Kalla på stäcka 3. hon är bättre på att jaga- hon har större möjlighet att åka ifrån Haag har inte riktigt de draget ännu – Haag å Kalla är rätt jämna avslutare

Inlagd: 2010-03-08, 13:53
Skriven av: jossa

Korsgren kan säkert bli bra hon är ung ännu har stora möjligheter att utvecklas.. men som jag ser de finns de flera jämgammla som är minst lika lovande om inte mer lovande men mkt kan hända från år till år i den åldren

Inlagd: 2010-03-08, 13:59
Skriven av: jossa

GunnarK: Jag tror att det passar Kalla allra bäst att bara gå ut och BOMBA på i 5 km. Ingen taktik ingen tanke på spurtuppgörelse bara köra 5 km så fort det någonsin går! Hon gör en hel del sekunder på ALLA tredje sträcksåkare i världen idag. Dessutom tror jag att Haag hänger med alla andra på en 4:e sträcka, hon kan t.o.m. knäcka alla (utom Björgen kanske) och hon är minst lika bra ”spurtare” som Kalla.

Inlagd: 2010-03-08, 14:14
Skriven av: Göran

Det känns som ni täckt in nästan hela gänget av up and coming folk på damsidan. De enda jag kan komma på som skulle kunna slå sig in om de utvecklades vidare är Ingrid Vikman som fortfarande håller på att jobba sig tillbaka från en jobbig huvudskada som höll henne borta från skidåkningen länge. Hon har åkt rätt bra i år. Två andra outsiders är 89:orna Jennie Öberg som åkte överaskande bra i norska touren och Linn Sömskar som nog kan bli en bra sprinter. Kul med sex platser nästa säsong så många kan få chansen att köra världscup.

Inlagd: 2010-03-08, 16:29
Skriven av: Josef D

Det är många OM!

Jag gör en bedömning utan hänsyn till TV-bilder.

Om Britta hittar tekniken som jag tycker hon saknat de gånger jag sett henne live.

Om Kajsa Snihs vill platsar hon i något av lagen. Hon har motorn, träningsbakgrunden (på mtb) och skidtekniken. Viljan?

Om Sandra Hansson får tillfälle att testa 5/10 km klassiskt och visa den kapacitet hon visade på den omtalade NM-stafetten som jag också såg live.

Inlagd: 2010-03-08, 16:43
Skriven av: Elin

Generellt är det svårt att sia om skidåkares utveckling. Jag roade mig en gång med att kolla igenom vilka som placerat sig på pallen på de senaste tio juniorvärldsmästerskapen. Man kan konstatera att många som tog medalj där inte har gjort så mycket väsen ifrån sig efter det, samtidigt kan helt andra åkare helt plötsligt utveckla sig till storåkare. Hur många trodde till exempel på Daniel Rickardsson för några år sedan? Därför anser jag att det är dumt att räkna ut åkare, Britta till exempel har gjort en dålig säsong, men va sjutton hon har många år kvar om hon har motivationen att satsa. Anna Olsson har sin peak nu som distansåkare vid 32-33 års ålder. En skidåkarkarriär är otroligt lång och kan svänga mycket.

Inlagd: 2010-03-08, 17:00
Skriven av: josef D

Det som ofta avgör vilka som blir riktigt bra är om dom kan hålla sig friska. Lina Andersson är ju ett exempel på hur det kan slå. Hon hade varit i absoluta världstoppen om hon kunnat träna sina 700timmar.

Inlagd: 2010-03-08, 17:11
Skriven av: nisse

En intressant resultatlista från junior-VM i Saalfelden 1999

1 Lina Andersson SWE 14:23.5
2 Pirjo Manninen FIN 14:24.8
3 Marianna Longa ITA 14:29.9
4 Evi Sachenbacher GER 14:33.4
5 Zuzana Kocumova CZE 14:38.5
6 Petra Majdic SLO 14:45.6
7 Sandra Hansson SWE 14:48.8
8 Marit Bjørgen NOR 14:49.4
9 Mariana Handler SWE 14:51.5
15 Aino Kaisa Saarinen FIN 15:04.2

Inlagd: 2010-03-08, 18:28
Skriven av: Elin

Elin: i vilket lag vill du ha in Kajsa Snihs??? nog måste väl tjejen göra bättre resultat än hon gjort för att vara nära något landslag…

Inlagd: 2010-03-08, 18:52
Skriven av: jossa

jossa;

Jag menar att Kajsa har större potential än flesta.

Efter 3 veckors skidträning blev hon etta resp. tvåa i Åsarnas D19. Det säger en del.

Dessutom det beröm hon fick av Niclas Grön för sin skidteknik.

Vad hade hänt om hon på dessa meriter kommit med till JVM.
Förbundet hade chansen att locka över henne, nu blev hon reserv.

Jag är pessimist, tror hon väljer mtb med all rätt.

Jag har samma inställning till Martin Johansson.
Hoppas han väljer orientering och fortsätter med skidor som träningsgren.

Inlagd: 2010-03-08, 19:09
Skriven av: Elin

Elin: Om det är så att Kajsa och Martin har jättepotensial i längd så är det ju det dom skall välja. Det är ju en betydligt större framtid där både ekonomiskt och meritmässigt. Men då måste dom ju bjuda till en del själva också.

Inlagd: 2010-03-08, 19:29
Skriven av: nisse

nisse;

Martin är rankad 7a i världen i orientering, var 6a före skadan.

Om du vet lite om orientering förstår du att att man inte väljer orientering av ekonomiska skäl.

Varför tror du att en av världens bästa kvinnliga idrottare, Simone Niggli-Luder, väljer orientering?

Jag hoppas att Martin klättrat några steg i slutet av detta år även om han inte når Hubmann och Gueorgiou, möjligen 3an Khramov.

Inlagd: 2010-03-08, 20:11
Skriven av: Elin

Bra att nisse förstår tjusningen med orientering!

Inlagd: 2010-03-08, 20:17
Skriven av: Kjell

Svenska lagen till Drammen och Holmenkollen:

Damer sprint:
Anna Olsson
Hanna Falk
Magdalena Pajala
Ida Ingemarsdotter
Lina Andersson
Eva Svensson (friplats)

Herrar sprint:
Emil Jönsson
Björn Lind
Robin Bryntesson
Mats Larsson
Jesper Modin
Teodor Peterson

Damer: 30 km (f):
Charlotte Kalla
Anna Haag
Eva Svensson (friplats)
Emma Wikén
Hanna Brodin
Mia Eriksson

Herrar: 50 km (f):
Anders Södergren
Marcus Hellner
Johan Olsson
Daniel Richardsson
Jens Eriksson

Lite märkligt att Hanna Brodin och Britta Norgren inte får köra sprint och att Anna Olsson inte får åka tremilen. Det gäller att få så många som möligt med bland de 50 bästa VC inför VC-finalen. Kul dock med att en del av de nya och unga åkarna får chansen på nytt.

Inlagd: 2010-03-08, 20:49
Skriven av: swestam

Elin: Är man lika lovande i längd som orientering så är valet lätt. Eftersom längd är en OS sport så har den betydligt större värde på alla plan.
Visst det kan vara kul att orientera men man måste äta också.

Inlagd: 2010-03-08, 21:40
Skriven av: nisse

JosefD: Hade med Ingrid Vikman i tankarna när jag spekulerade om stafettlagen, hoppas hon får träna bra inför nästa säsong men vi kan väl ta med henne bland ”bubblarna”.

swestam: håller inte riktigt med dig angående sprintlaget på damsidan. Dom fyra första har gjort sig väl förtjänta Anna O 4:a i OS, Pajala 10:a i OS, Falken 2 VC segrar, Ida flera VC finaler. Lina A tycker jag skall bli jätte intresant att se om hon hittat formen, även om hon inte känns helt given. Brodin är givetvis en stark utmanare.

Inlagd: 2010-03-08, 21:45
Skriven av: Göran

Elin/

Vem av Brodin, Larsen, Nordström och Thorn borde Snihs ha petat ur JVM-truppen?

Inlagd: 2010-03-08, 21:54
Skriven av: Digit

Göran: frågan är om man skall köra med bästa laget eller om man skall försöka få med som många till vc-finalen?

Med samma resonemang borde Anna O vara given på tremilen. Ingen av de övriga (förutom Kalla och Haag då) ha en chans på en topp tio- eller topp femton-placering.

Sedan tycker jag Lisa Larsen också borde ha fått chansen på tremilen.

Inlagd: 2010-03-08, 22:04
Skriven av: swestam

nisse;
”Är man lika lovande i längd som orientering så är valet lätt”

Självklart för oss som förstår.
Orientering så klart!

Du anser tydligen att Martin är lika lovande i längd som i orientering.
Tyvärr får du inget medhåll av mig.

Digit;
Kajsa Snihs petar ingen idag även om det var nära att hon kom med till JVM.
Jag menar att hon har potentialen om hon satsar.

Inlagd: 2010-03-08, 22:19
Skriven av: Elin

Digit;
Vad jag hörde ville man ta med Kajsa som femte men ekonomin satte P.

Inlagd: 2010-03-08, 22:26
Skriven av: Elin

Elin: Det är du som pratar om hur bra Martin är och att förbundet skall göra nått för att värva honom. För min del så vet jag för lite om hans kapacitet som längdåkare, såg honom i Otepää och där var han väl ok. Så om du vill att han skall orientera så är det väl bra att man inte anstränger sig då.

Inlagd: 2010-03-08, 22:34
Skriven av: nisse

Elin/

Ok. Jag fick för mig att du var kritisk till utelämnandet av Snihs i JVM-truppen i och med att du skrev att hon med all rätt bör satsa på MTB framöver.

Inlagd: 2010-03-08, 22:38
Skriven av: Digit

nisse;
Jag anser som du förstår att Martin är bättre som orienterare.

Däremot har jag hört att andra tyckt att skidförbundet borde få honom att satsa fult ut på skidor.

Inlagd: 2010-03-08, 22:58
Skriven av: Elin

Norske uttaket 19 stk + 3 etter drammen = 22 stk nordmenn til start. Tipper vi får halve sprinten med kun nordmenn ;)

Sprint Holmenkollen
Herrer
Internasjonal gruppe:
Ola Vigen Hattestad, Ørje IL
John Kristian Dahl, Strindheim IL
Anders Gløersen, Rustad IL
Johan Kjølstad, Skogn IL
Eldar Rønning, Skogn IL
Øystein Pettersen, Bækkelagets SK
Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Kent-Ove Clausen, Steinkjer Skikl.
Petter Northug jr., Strindheim IL

Friplass COC:
Kristian Rennemo Tetlie, Leksvik IL
Sjur Røthe, Voss IL
Hans Petter Lykkja, Dalguten IL

Ole Marius Bach, Byåsen IL
Pål Golberg, Gol IL
Halvard Moian Nydal, Njård
Øyvind Gløersen, Rustad IL
Tore Martin S. Gundersen,
Thomas Northug, Strindheim IL
Simen Østensen, Fossum IF

Inlagd: 2010-03-09, 07:27
Skriven av: Janek Ermel

Fan massstart på holmenkollen. Ja då behöver man inte se på tv på lördag iaf.

Inlagd: 2010-03-09, 07:33
Skriven av: Per

Elin :Kajsa Snihs måste visa resultat i fler tävlingar än dom i Åsarna om hon ska med i något landslag.. hon åkte även i Zinkgruvan där tog hon styk av flera ungatjejer (88-93.). finns massa unga tjejer mellan 88-93 som går före henne.. räcker inte med att man tror att en tjej har potential man måste visa resultat.

Inlagd: 2010-03-09, 09:32
Skriven av: jossa

Lina Andersson satsar även nästa år ev till nästa OS hoppas tjejen får vara frisk bara så kommer resultaten igen

Inlagd: 2010-03-09, 09:36
Skriven av: jossa

Var orolig att Lina skulle sluta faktiskt. Håller alla tummar att hon skall få vara frisk, tror och hoppas att hon har mycket ogjort i världseliten.

Inlagd: 2010-03-09, 10:27
Skriven av: Göran

jossa;

Att Kajsa imponerade på mig i Åsarna är en sak men att hon imponerade på U-landslagsledaren Niclas Grön i så hög grad att han tog ut henne som reserv till JVM är något helt annat.
Hon hade då tre veckors skidträning.

Efter Åsarna la hon skidorna på hyllan och återgick till cykelgymnasiet i Skara.

Hon plockade fram dem till Zinkgruvan igen.

Det är alltså utifrån den minimala skidträningen hon ska bedömas.

Potentialen finns men nog lutar det starkt åt mtb.

Inlagd: 2010-03-09, 10:30
Skriven av: Elin

Elin: man bedöms från vad för reultat man presterar.. man kan inte plocka ut åkare för att man tror dom har högpotential.. på landslagis nivå…

Inlagd: 2010-03-09, 10:56
Skriven av: jossa

jossa,

Fråga Niclas Grön!

Inlagd: 2010-03-09, 11:02
Skriven av: Elin

Elin: Nicklas Grön har uttalat sig positivt om många åkare är hans jobb att vara positiv å motivera åkare.. sedan kan man ju inte ta med en tjej i något landslag om hon inte har resultat för hur skulle dom tjejer som varit bättre reagera om man plocka med henne… I vilket landslag skulle du vilja he med henne??

Inlagd: 2010-03-09, 11:11
Skriven av: jossa

jossa;

Jag refererar bara till att Niclas Grön tog ut henne som reserv till JVM efter att ha sett henne för första gången i Åsarna.
Han rankade henne som 5a i Sverige.

Om Kajsa mot förmodan satsar nästa säsong kan vi diskutera henne då.

Inlagd: 2010-03-09, 11:18
Skriven av: Elin

Elin, kan du förklara lite… Jag har svårt att hänga med i vart du vill komma – vad argumenterar du för eller emot?

Tycker du att det är fel att de som jobbar och verkar inom längd vill att Martin ska satsa helhjärtat på skidåkningen?

Angående Kajsa… Är det någon felbehandlig eller felaktiga uttagningar du vill belysa? Eller nåt systemfel?

Inlagd: 2010-03-09, 11:34
Skriven av: Manne

Manne: Elin skrev att Kajsa Snihs skulle platsa i något landslag om hon vill…. jag argumenterar mot de.. tycker Kajsa måste visa betydligt fler resultat föra att vara aktuell för landslag finns så pass många bra tjejer som går före

Elin: att man är reserv till JVM innebär inte att man ska vara med i något landslag till nästa år om man vill.

Inlagd: 2010-03-09, 11:46
Skriven av: jossa

Vad tror vi om sprinten i Drammen? Det är dags för Emil att visa revanschlusta. Efter ett misslyckat OS så hoppas jag att han visar var skåpet skall stå. Om inte så tycker jag att det är dags för honom att satsa på distans. Modin behöver också visa klass efter allt strul som varit. Falk är också i ett läge där hon behöver visa att hon är med i toppen. Så våra sprintare har en hel del frågetecken hängande över sig.
Blir spännande att se hur det går.

Inlagd: 2010-03-09, 13:33
Skriven av: nisse

Håller med om att det är konstig planering av FIS att lägga in en WC-helg direkt efter OS – och dessutom en stafett!

Noterar dock att Norge, Tyskland och Italien (i stort sett) ställde upp med ordinarie OS-stafettlag i Lahtis på damsidan medans Sverige skickade ett reservlag.. Olika prioriteringar tydligen.

Inlagd: 2010-03-09, 13:44
Skriven av: Jörgen

Det är många OM!

Jag gör en bedömning utan hänsyn till TV-bilder.

Om Britta hittar tekniken som jag tycker hon saknat de gånger jag sett henne live.

Svar: Det handlar inte om teknik. PUnkt slut.

Om Kajsa Snihs vill platsar hon i något av lagen. Hon har motorn, träningsbakgrunden (på mtb) och skidtekniken. Viljan?

Kanske sant

Om Sandra Hansson får tillfälle att testa 5/10 km klassiskt och visa den kapacitet hon visade på den omtalade NM-stafetten som jag också såg live.

– Vem hindrar henne från att satsa och åka de uttagningstävlingar som finns. Är det Jocke o Ingesson eller?

För övrigt har jag en nyfödd dotter som verkligen har anlag :)

Inlagd: 2010-03-09, 13:49
Skriven av: svegon

svegon;
Vi har olika uppfattning om Brittas teknik.
Det var flera än jag som ute efter spåren tyckte att hon åkte kantigt i Vuokatti och Kuusamo.
Efter det har jag bara sett henne på TV.

Betr. Sandra uttryckte jag ett om, alltså en förhoppning inför nästa år.
Har inget med hur hon prioriterade i år.

jossa;

Givetvis krävs det att Kajsa satsar på skidor och släpper mtb.

Förra året hade hon sin sista mtb-tävling i slutet av november. Säsongerna går alltför mycket ihop för att hon ska dubblera.

Inlagd: 2010-03-09, 14:49
Skriven av: Elin

Man noterar att det inte längre är gratis på ”Gratishaugen” i Holmenkollen. Tecken i tiden?

När alla traditioner sablas ner..

Inlagd: 2010-03-09, 15:08
Skriven av: Skidjan

Någon som vet vilket år Kajsa Snihs och Julia Svan är födda

Inlagd: 2010-03-09, 15:23
Skriven av: Göran

Skidjan;

Tyvärr har du rätt.
Det ser också ut som de ändrat till det vanliga ”snurret” med korta (alltför korta) slingor.

Jag hade tillfälle att åka runt lite i samband med NM.

Sökte den omtalade Hjermstad-backen uppkallad efter Reidar Hjermstad som med stor ledning lär ha gått in i väggen och blivit passerad av Assar.
Det var en riktig slakmota berättade Assar en gång. Och lång!

På den tiden tror jag att 5-milen åktes som 2 x 25 km!

Irrade bort mig men ingen tvekan om att det blir fantastiska spår och breda.

Inlagd: 2010-03-09, 15:25
Skriven av: Elin

Angående långa slingor, var det en sak jag tyckte var positivt på OS… Att dom körde 2 varv på en 7,5 km-bana på 15-kilometersloppet. Då slapp man det där lotteriet med att vissa kan få fördel att hänga åkare som är på andra varv.

Inlagd: 2010-03-09, 15:47
Skriven av: Manne

Helt rätt Elin.
Det var 1968 som Assar tog minuter på Hjermstad i den backen.

Jag har tappat minnet och kommer inte ihåg när de slutade med 2×25 för att övergå till 3×17.

Inlagd: 2010-03-09, 15:48
Skriven av: Kjell

Göran: Julia Svan är född 93, Kajsa Snihs 90 om jag inte minns fel

Inlagd: 2010-03-09, 16:01
Skriven av: josef D

Jag hoppas att jag inte är ensam här på Skidpepp som tältat natten före Holmenkollens 5-mil och sen följt tävlingen tills sista man passerat.

Större idrottsupplevelse får man leta länge efter.

Inlagd: 2010-03-09, 16:05
Skriven av: Elin

Göran:

Julia Svan är född 1993 (liksom t.ex Magdalena Thorn och Maja Falk) och börjar göra sig gällande dvs samlar FIS-poäng:
http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&listid=&competitorid=159778&type=result

Kajsa Snihs är född 1990:
http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&listid=&competitorid=131369&type=result

Kolla resultatlistan i Zinkgruvan (Svan 12:a, Snihs 26:a) bl.a Brodin och Strandberg var med i samma lopp.

Inlagd: 2010-03-09, 16:11
Skriven av: Jörgen

Hur många platser kan ett land få egentligen i den nationella gruppen?

Jag kollade på listan här ovan med Norges trupp till sprinten i Kollen och om den stämmer är de 9 man i den internationella gruppen. Jag hade fått för mig att max från ett land var 6 stycken + nationella platser för hemmanationen + eventuella friplatser. Men jag kan ju ha fattat fel, det kanske är några reserver?

Totalt skall de tydligen blir 22 stycken, det är mycket det.

Inlagd: 2010-03-09, 16:28
Skriven av: Fredde

Den internationella gruppen, skulle det vara.

Inlagd: 2010-03-09, 16:28
Skriven av: Fredde

Nej, kör de inte 3×16 längre i Holmenkollen? Minns när jag var i Oslo för några år sedan och åkte upp till kollen och sprang ett varv på banan. Det var inte lätt då det verkligen mestadels är avsett för vinterspår, men oj oj oj vad härligt det kändes när man passerade klassiska landmärken.

Inlagd: 2010-03-09, 16:31
Skriven av: Anders

Fredde: ja, som bas finns nationskvoterna, max 6. Sen kan extra platser tillkomma:

Har någon från landet vunnit WC (totalen och/eller distans/sprint) föregående säsong? +1 plats

Är bland de 3 bästa i någon COC-cup efter föregående tävlingsperiod och uppfyller villkoren? +1 plats

Har landet många i den seedade gruppen? Extra plats(er) också.

Gäller specialregler som t.ex under WC-finalen? U23-JVM-vinnarna får extraplats liksom de 3 första i COC-cuperna.

Går loppet på hemmaplan? Extra platser (gäller inte WC-finalen och TdS). Men hur många som är max vet jag inte. Gissar det finns någon gräns i form av FIS-poäng dock.

Det är inte lätt att hålla reda på alla regler som finns…

Inlagd: 2010-03-09, 16:51
Skriven av: Jörgen

Alltså är det 22 Norrmän till start i sprinten i Kollen. Sen är det ju iof tidskval så en del faller väl bort efter det men ändå.

Bredden i Norge är imponerande, minst sagt.

Inlagd: 2010-03-09, 17:04
Skriven av: Fredde

Fredde;

Visst blir man imponerand.

De hade 104 herrlag som fullföljde NM för juniorer i stafett nyligen.
Observera att de kör med 4 i varje lag.

Hittar ingen anmälningslista till vårt JSM som går i helgen, med 3 i varje lag.

Inlagd: 2010-03-09, 17:20
Skriven av: Kjell

Jörgen: jag har tolkat det som att de bästa i totalsammandraget från Skandinaviska cupen har friplatser där Eva Svensson fick en av dessa tack vare hennes tredjeplats i totalen i Skandinaviska cupen. Gäller detta bara när de kontinentala cuperna är avslutade? Då bara ledaren av resp kontinental cup haft friplats tidigare under säsongen. Kristina Strandberg hade friplats för jul tack vare hennes vinst i den Nordamerikanska cupen förra säsongen. Gäller specialregler (de tre bästa) för Skandinaviska cupen?

Nationella gruppen är väl 10 stycken i vanliga tävlingar och 5 i TDS och VC-finalen.

Har ändå svårt att få ihop varför så många norrmän deltar i sprinten i Drammen och Oslo. Hattestad går bort som världscupvinnare i sprint förra året och då blir det åtta kvar. Den vanliga maxkvoten är 6.

Inlagd: 2010-03-09, 17:28
Skriven av: swestam

Jag tycker ändå att Norge är klart överskattat då man ser till topp kontra bredd. Sist en Norrman vann WC var tydligen 1999.

Inlagd: 2010-03-09, 17:34
Skriven av: nisse

Swestam: det finns hela nio COC (Continental Cups) varav den skandinavinska är en. Reglerna finns på FIS:s hemsida men såvitt jag förstår när jag läser dem gäller följande för COC-friplatser i WC:

WC-säsongen är är indelad i fyra perioder (de syns i FIS:s WC-totallistor – länk). När en WC-period är slut får de tre totalbästa i de respektive COC-cuperna friplatser under kommande WC-period om de uppfyller ett villkor:

Man måste ha minst ett tävlingsresultat på 60 FIS-poäng eller lägre (distans herrar), 90 (distans damer) eller 120 (sprint).

Inlagd: 2010-03-09, 18:18
Skriven av: Jörgen

Tack JosefD och jörgen för svaren! Hade för mig att Julia Svan var född -93 men hade ingen aning om Kajsa Snihs. Känns nästan som t.ex. en sådan som Svan bör gå före Snihs när det gäller förbundets satsningar. Snihs är ju trots allt 20 år och har inte bestämt vilket hon skall satsa på vad jag förstår. Nej låt tjejen bestämma sig först, visar hon då resultat/utveckling så som vi kan hoppas på, får man försöka att plocka in henne i verksamheten då! Givetvis är alla talanger hjärtligt välkomna i våran älskade idrott men man bör nog ge innan man får.

Inlagd: 2010-03-09, 18:22
Skriven av: Göran

I Kollen kjører de 6 x 8,3 km på 5-mila. Det er jo tross alt en del bedre enn 5 km-sløyfer, slik det var i Vancouver.

På 10 km klassisk kvinner i VM blir det en ren 10 km sløyfe som herrene også bruker på 15 km (da kjører de 10 km + 5 km).

Inlagd: 2010-03-09, 18:33
Skriven av: drazyc

För att komplettera svaret till Swestam ovan: det är alltså samma regler för alla COC-cuper men FIS-poängregeln förhindrar blåbär, lite svårt att få låga FIS-poäng i en tävling i Australienska/Nya Zeeländska COC-cupen exempelvis…

Nördigt nog kollade jag upp om Strandberg uppfyllde FIS-poängvillkoret och det gjorde hon, hon hade flera distanslopp som gav under 90 FIS-poäng. Hon var riktigt överlägsen over there, 623 p mot tvåans 307 i totalen.

Inlagd: 2010-03-09, 18:58
Skriven av: Jörgen

Jörgen: om jag förstått reglerna rätt så är det bara ledaren i respektive kontinentalcup som har en friplats under den efterföljande världscupperioden. Dock gäller att de tre bästa i kontinentalcuperna har friplatser till världscupen under mars månad, men detta gäller bara under mars månad och under förutsättning att har ett visst antal fis-poäng.

Detta är väldigt luddigt uttryckt om man läser reglerna för världscupen, men tydligare uttryckt för i reglerna för kontinentalcuperna (paragraf 5.4).

Sedan finns det en geografisk begränsning som jag tolkar som att Kristina Strandberg inte borde fått ställa upp i världscupen (paragraf 5.4.3).

Inlagd: 2010-03-09, 19:57
Skriven av: swestam

Swestam: Sant att det är luddigt och att det står ”March” där i reglerna nu men jag tror att de ändrar det där i samband med perioderna för att göra det enklare för den som läser att förstå här och nu, just nu är det WC-period 4 och alla är i mars månad (period 1 var nov-dec, period 2 under januari, period 3 under februari). Stod inte ”March” där förut (läste i samma COC-regler tidigare). Eller så är det specialregler nu för den sista perioden?

Som jag förstår det måste även ledaren i respektive COC uppfylla kravet på att i minst en tävling ha tagit som högst 60/90/120 FIS-poäng. Se paragraf 5.4:

The athletes have to reach the World Cup entry requirements.
Those competitors must have a FIS code and have reached at least
one (1) result better than or equal to:
– 60.00 FIS points (Men Distance),
– 90.00 FIS points (Ladies Distance) and
– 120.00 FIS points (Ladies and Men Sprint).

Sen verkar du ha rätt i att Strandbergs COC-friplats bryter mot paragraf 5.4.3… Men har inte koll på föregående säsongs regler, kanske tillät de tidigare reglerna att hon fick friplats och de har ändrat i reglerna för årets säsong?

Inlagd: 2010-03-09, 21:53
Skriven av: Jörgen

Verkligen trist att de (vore intressant att veta vilka och hur de resonerar) nu även har ”förstört” Kollens femmil. Det har varit säsongens höjdpunkt tidigare att utse åkaren med störst motor.
Det är stor risk att det blir som vanligt med för korta motbackar följda av nedförkörningar där fältet trycks ihop igen så att vid alla fem stadionpasseringar är fältet samlat. Men kanske det finns några chanslösa B-åkare som drar iväg och får synas ensamma i TV-rutan de första varven. Det är väl så de gör i cykelloppen vad jag förstår, stallen, TV-bolagen och sponsorerna kommer i förväg överens om vilka som ska släppas iväg. Ska det sluta på samma sätt inom skidsporten?

Inlagd: 2010-03-10, 07:57
Skriven av: Torbjörn H

PS. Enda chansen att göra en masstartfemmil intressant från start är att börja med en väldigt lång och hård uppförkörning så att fältet splittras redan första milen. Jag kanske skulle försöka sälja den idén till TV-bolagen för jag misstänker starkt att det är dom som bestämmer numera.

Inlagd: 2010-03-10, 08:07
Skriven av: Torbjörn H

Torbjörn H;

Kom ihåg at din långa och hårda mot motbacke får INTE följas direkt av en utförslöpa.
Gärna en km slätt och kuperat innan det bär utför igen.

Inlagd: 2010-03-10, 08:39
Skriven av: Kjell

Det enda som hjälper i dessa lopp är extrem teamkörning. Man får utse ett par man som får i uppdrag att göra livet surt för spurtkanoner som Northug. Jag blev faktiskt besviken på femmilen i OS när ingen gjorde något för att störa Northug.
Avdela en gubbe som hela tiden lägger sig före och bromsar Northug oavsett under loppet, allt för att tvinga fram honom i täten. Detta stressar och kostar kraft för honom. Sedan att det är osportsligt spelar ingen roll då det är inte förbjudet enligt reglerna. Sedan att han som är avdelad att störa sannolikt får bryta vid 40km gör inget.

Inlagd: 2010-03-10, 08:43
Skriven av: nisse

Trist att Kollen är förstörd. Jag hade hoppats att de skulle gå tillbaka till 2*25km igen. I år är det blandade känslor om man ska åka upp och se den eller bojkotta den pga masstarten.

Inlagd: 2010-03-10, 09:01
Skriven av: Alexander

För många herrar som är jämbra.. gjordes ju små försök att höja tempot av några åkare men de kostar helt klart för mkt att ligga å dra… för att man ska få intressantare masstart på 5 mil som jag ser de måsta tex dom stora ländera få ha fler åkare med några som bara kan vara hjälpryttare å se till att de blir fart på loppen…(väldigt likt cykel)

Torbjörn H:: i cykel finns de inga överenskomelser om vilka som släpps iväg är väldig svårt å komma med i rätt utbrytning.. väldigt beränkande är de i cykel

Inlagd: 2010-03-10, 09:10
Skriven av: jossa

Att gå ifrån är inget alternativ på dessa banor. Dom är byggda för att tvinga ihop fältet. Alltså gäller det att försvåra för dom bästa spurtarna för att öka chansen för egna spurtare. Allt som är tillåtet enligt reglerna skall utnyttjas och man får vara beredd att offra folk för detta.
Inom alla lagsporter avdelar man folk till att punktmarkera stjärnorna och sabba för dom allt som reglerna medger. Liknande i skidor efterlyses.Det skall vara som Kowatltzyk säger du skall vara tvungen att ligga 20m före för att få vara i fred.

Inlagd: 2010-03-10, 09:21
Skriven av: nisse

Fis måste sätta upp riktlinjer och krav för banorna överlag. Man måste sätta ner foten och säga att ”det här gäller för längdskidåkning”.

Så har man gjort i alla andra sporter. Det är t.ex. omöjligt att arrangera en världscuptävling i störtlopp i Hammarbybacken, även om man drar mycket publik och det regnar in pengar. Men i längdskidåkning kan tydligen en sprintvärldscup gå på en stadsgata i Tyskland och ta 1,40 minuter ena veckan, för att nästa vecka gå i en alptopp och ta 4.10. Det är ju helt sjukt!

Nä, internationella skidförbundet måste sätta sig ner och banka ner lite regler om vad som gäller för alla deras nya påhitt. Annars riskerar det att bli trams av hela skiten.

Inlagd: 2010-03-10, 09:35
Skriven av: Manne

Kollen är för mig intervallstart, klassisk stil och 25 km-banan. TV-kamerorna var glest förekommande, man satt med papper och penna och väntade på att Wassberg skulle dyka upp ”i tid” i rutan… Nu är det tyvärr något helt annat.

Kollar man vilka som vunnit i Kollen är det idel klassiska namn men ingen Björn Dählie (nog det enda denne suverän aldrig vunnit):

http://sv.wikipedia.org/wiki/Femmilen_i_Holmenkollen

Inlagd: 2010-03-10, 09:56
Skriven av: Jörgen

Om det hade varit intervallstart på 30km, hur många tror att Kristin Störmer Steira hade vunnit?
Hur många tror hon vinner nu när det är masstart?

Tänk att Anders Södergren har vunnit de två senaste Kollen-femmilarna i fristil, är det för att han inte ska få göra det en tredje gång och de tvingas dela ut Holmenkollenmedaljen till honom? Den borde han redan ha fått ”Procken” fick den 1998 efter segrar 1993, 1998 den senaste som har vunnit två gånger…

Inlagd: 2010-03-10, 10:36
Skriven av: Skidjan

http://vgd.no/sport/vintersport/tema/1551777/tittel/vm-2011-3-og-5-mil

Inlagd: 2010-03-10, 10:40
Skriven av: Skidjan

Jag kommer ihåg ett par exempel från långlopp där en lång slakmota följdes av någon kilometer mycket tekniskt krävande åkning, alltså inte slätt med stakning.

Åkningen i den småkuperade terängen sållade agnarna (bl.a. mig) innan det blev utför.

Inlagd: 2010-03-10, 10:47
Skriven av: Kjell

http://img1.custompublish.com/getfile.php/1132790.1181.brdqvqbpvu/Track+map+cross-country.pdf?return=www.oslo2011.no

5-mils banan resp 3-mils banan i kollen tycker jag ser bra ut 4km uppför bör kunna spräcka ett fält?

Inlagd: 2010-03-10, 10:57
Skriven av: markus

Kommer det va några tramsiga spurtpriser om världscup-poäng i årets Holmenkoll? Nån som vet?

Inlagd: 2010-03-10, 11:03
Skriven av: Manne

Återigen så är det bara supertaktiska upplägg som i princip förstör tävlingarna som kan leda till återgång till intervallstart. Så länge Norge vinner så blir det ingen ändring. Sverige verkar ha en tyngd motsvarande Albanien inom FIS.

Inlagd: 2010-03-10, 11:07
Skriven av: nisse

Glömde att Andrus Veerpalu fick den 2005 efter två segrar 2003 och 2005. Ännu mer anledning alltså!

Inlagd: 2010-03-10, 11:27
Skriven av: Skidjan

jossa:
Jag tror du är lite ”nordiskt” blåögd. Jag är fullständigt övertygad om att det på vissa ”transportetapper” i de stora cykeletapploppen så släpps i sammandraget helt ofarliga åkare iväg för att exponeras i TV-rutan och för att skapa lite fejkad dramatik. Jag misstänker också starkt att det kan vara överenskommet i förväg vem/vilka som ska släppas iväg. Det är naturligtvis värt stora pengar att få visa upp sin firmalayout på ryggen på en cyklist ett par tre timmar i TV-rutan och man behöver inte vara konspirationsteoretiker för att misstänka köpta upplägg i den genomruttna cykelsporten.

Inlagd: 2010-03-10, 14:25
Skriven av: Torbjörn H

Jag tror du behöver se mer på cykel Torbjörn H.

Inlagd: 2010-03-10, 14:49
Skriven av: Fredde

Torbjörn H: titta på cykel så förstår du hur de ser ut å fungerar… jag har sett alla dom stora cykel loppen i många år är väldigt svårt att komma loss å ännu svårare att komma med i rätt utbrytning… sedan är de så klart svårt för topp cyklisterna att komma loss men finns ju 100 andra som är intresserade av de…

Inlagd: 2010-03-10, 15:54
Skriven av: jossa

jossa:
Jag har sett många etapplopp på senare år genom de utmärkta sändningar som Eurosport bjuder på och det tillhör inte alls ovanligheterna att släppa iväg cyklister som är helt ofarliga, då de kanske ligger en halvtimme efter i sammandraget. Det handlar då inte om rätt eller fel utbrytning utan bara om en medielansering på ett par timmar och ibland låter de även dessa ofarliga hjälpryttare vinna etappen. Dessa manövrer sker på transportetapper där de stora stjärnorna tar en ”vilodag” inför hårdare och mer avgörande etapper. Det är i alla fall min bild av cykelsporten.

Inlagd: 2010-03-10, 18:17
Skriven av: Torbjörn H

Torbjörn H: inte riktigt som du säger är de.. är då inte best. på förhand vilka som kommer vara med i en lång utbrytning är nästan krig dom första milen om att få vara med så de går inte att bestama vilka som till slut ska vara med.. har ju hänt att vinnaren i något stort etapp lopp gått med i en så kallad utbrytning en mellan etapp så allt måsta tas på allvar..

Inlagd: 2010-03-10, 19:58
Skriven av: jossa

Skall vi inte ha några funderingar runt Drammen-sprinten.
Vinner Jönsson?
Deltar Petter Northug?
Vad kan en lillebror Northug göra?
Hur många Svenskar i final?
Hur många Norskar i final?
Hattestad tror på Jönsson.
Tror vi på Hattestad?
Många frågor att fundera på.
Svenska tjejerna då?
Slår Falk till igen?

Inlagd: 2010-03-10, 21:20
Skriven av: Sten

Sten: Äntligen, jag ställde samma fråga i går. Den som har största bevisbördan i morgon är ju Emil. Efter detta OS så förväntar jag mig en pallplats av Jönsson. Han har enligt mig haft en dålig utdelning på sprint totalt sett med tanke på hur hög hans högsta nivå är. Sedan vill jag se Modin i minst en semifinal. Han har ju inte heller fått ut mycket hittils. Falk vet jag inte hur mycket hon kunnat träna efter OS men jag hoppas på en final för henne.
Hattestad tvivlar jag på. Men någon av Northuggarna i en final räknar jag med.
Det blir i alla fall spännande!

Inlagd: 2010-03-10, 21:40
Skriven av: nisse

Det känns ju som Norge har typ 20 stycken herrsprinters med kapacitet att nå en världscupfinal när allt stämmer, så det blir nog grymt svårt för andra länder att stå emot. Jönsson lär nog bli punktmarkerad, så tar han sig till final är det extremt starkt… Men en av dom andra kan nog greja det.

På damsidan tycker jag det ser ljusare ut vad gäller finalplatser. Jag tror två svenskor fixar det och minst en går upp på pallen.

Inlagd: 2010-03-10, 22:07
Skriven av: Manne

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values