Olsson fick bronset!!

Under större delen av loppet satt jag och gäspade, för det var så ofantligt tråkigt. Visst, skidbytena var en krydda, men ingen välsmakande krydda. Det kändes mer som när man dränker någon äcklig mat med piffi allkrydda som innehåller så mycket glutamat att allt blir gott. Nä du FIS, jag ser igenom den kryddan!

Men men, bortsett från ett trist lopp så gick det ju vägen för Sverige ändå! Men Svenskarna var ovanligt osynliga tyckte jag. Det kändes lite som om de inte riktigt hade kvar guldformen från stafetten. Kanske var det så också. Grabbarna har kört många tuffa tävlingar under OS och någon gång måste ju krafterna ta slut!

Marcus Hellner ledde klungan under en del av loppet. Det kändes väldigt konstigt, men ändå kul att se eftersom han tagit så många kliv framåt i vinter vad gäller klassisk stil. Frågan är bara hur mycket han förlorade på det. Nu blev han 22:a och med lite mer sparad kraft hade det kunnat gå bättre. Kanske.

Anders Södergren syntes inte så mycket i tätklungan. Han höll sig strax utanför eller på gränsen och stannade där nästan hela loppet. I slutet körde han upp sig till en niondeplats vilket är helt sjukt bra. Vilken kille!

Daniel Rickardsson gör också ett svinbra lopp! Sjua idag är fantastiskt! Det är så underbart att han tagit sådana kliv det senaste året. Han ser alltid så lugn ut när han åker och med lite mer träning så vinner han VM. Ska bli en fröjd att följa honom framöver!

Men gladast av alla (Northug är kanske lite gladare) är ändå Johan Olsson. Tre medaljer på fyra starter, det är rysligt bra. Ärligt talat trodde jag han skulle försöka rycka tidigare i loppet men när han bytte skidor när det var en mil kvar låg han långt efter och jag började undra om det skulle gå. Nu i efterhand kommer ju frågorna i huvudet som är tvärtom mot hur de va under damernas tremil då man ville att Kalla skulle bytt, var det verkligen nödvändigt att Olsson bytte där? Eller tjänade han så pass mycket på glidet? Han sa det själv i intervjun efteråt men jag vet inte. Well, nu hoppas vi bara att grabben säger åt frugan att inte lägga skidorna på hyllan!! Har vi en deal Olsson?

Sen så tycker jag det hade suttit bra med en intervju med vinnaren Petter Northug. Har SVT någonsin intervjuat honom ute i spåret? Eller någon norrbagge över huvudtaget? Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, jag är besviken på hur lite tid Yvette får med intervjuer kontra allt snicksnack och sammandrag över gamla medaljer. Till nästa OS vill jag höra vad skidåkarna säger!!

Läs mer: Aftonbladet 1 2 3, DN

Etiketter: