28 februari 2010, av Oskar

Olsson fick bronset!!

Under större delen av loppet satt jag och gäspade, för det var så ofantligt tråkigt. Visst, skidbytena var en krydda, men ingen välsmakande krydda. Det kändes mer som när man dränker någon äcklig mat med piffi allkrydda som innehåller så mycket glutamat att allt blir gott. Nä du FIS, jag ser igenom den kryddan!

Men men, bortsett från ett trist lopp så gick det ju vägen för Sverige ändå! Men Svenskarna var ovanligt osynliga tyckte jag. Det kändes lite som om de inte riktigt hade kvar guldformen från stafetten. Kanske var det så också. Grabbarna har kört många tuffa tävlingar under OS och någon gång måste ju krafterna ta slut!

Marcus Hellner ledde klungan under en del av loppet. Det kändes väldigt konstigt, men ändå kul att se eftersom han tagit så många kliv framåt i vinter vad gäller klassisk stil. Frågan är bara hur mycket han förlorade på det. Nu blev han 22:a och med lite mer sparad kraft hade det kunnat gå bättre. Kanske.

Anders Södergren syntes inte så mycket i tätklungan. Han höll sig strax utanför eller på gränsen och stannade där nästan hela loppet. I slutet körde han upp sig till en niondeplats vilket är helt sjukt bra. Vilken kille!

Daniel Rickardsson gör också ett svinbra lopp! Sjua idag är fantastiskt! Det är så underbart att han tagit sådana kliv det senaste året. Han ser alltid så lugn ut när han åker och med lite mer träning så vinner han VM. Ska bli en fröjd att följa honom framöver!

Men gladast av alla (Northug är kanske lite gladare) är ändå Johan Olsson. Tre medaljer på fyra starter, det är rysligt bra. Ärligt talat trodde jag han skulle försöka rycka tidigare i loppet men när han bytte skidor när det var en mil kvar låg han långt efter och jag började undra om det skulle gå. Nu i efterhand kommer ju frågorna i huvudet som är tvärtom mot hur de va under damernas tremil då man ville att Kalla skulle bytt, var det verkligen nödvändigt att Olsson bytte där? Eller tjänade han så pass mycket på glidet? Han sa det själv i intervjun efteråt men jag vet inte. Well, nu hoppas vi bara att grabben säger åt frugan att inte lägga skidorna på hyllan!! Har vi en deal Olsson?

Sen så tycker jag det hade suttit bra med en intervju med vinnaren Petter Northug. Har SVT någonsin intervjuat honom ute i spåret? Eller någon norrbagge över huvudtaget? Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, jag är besviken på hur lite tid Yvette får med intervjuer kontra allt snicksnack och sammandrag över gamla medaljer. Till nästa OS vill jag höra vad skidåkarna säger!!

Läs mer: Aftonbladet 1 2 3, DN

55 kommentarer till ”Olsson fick bronset!!”

håller med ville ha intervju med både Northug å Teichmann!
haha skidbyterna ja vilken soppa det blev..

Inlagd: 2010-02-28, 21:46
Skriven av: Sanna

Jeg ser ofte på SVT pga Anders Blomuist, men jeg er også overrasket over at det bare er intervjuer med svenske løpere.

På NRK var det intervju med Cologna, Teichmann, Northug og Bauer i tillegg til at man alltid snakker med svenskene.

Men det hjelper nok at Alsgaard står der, for han kjenner jo alle løperne.

Inlagd: 2010-02-28, 21:50
Skriven av: gif

Först Grattis Petter till guldet och grattis Johan till bronset!

Sedan måste jag säga att om inte detta är det bästa bevis på att masstart och skidbyte inte fungerar så vet jag inte vad man ska göra. Åtminstone 10 personer är inblandade i relativt stora incidenter som påverkarkade deras resultat. Detta är inte skidåkning det är en lek. DEt tragiska att vi får aldrig veta vem som egentligen skulle vunnit om vi hade haft en riktig fem-mil. Dock ska Northug ha all heder, men FIS och Ulvang håller verkligen på att förstöra en fin sport. Vem är det som tycker att denna fem-mil är intressant?

Inlagd: 2010-02-28, 21:52
Skriven av: Alexander

Man sitter och väntar på en utbrytning i två timmar utan att nått händer. Är det bara jag som känner mig lurad?
Nej detta kan inte vara skidportens framtid!
Och till SVT intervjuer, varför Yvette?
Hon är säkert en bra person, men jag hade velat att Blomkvist skötte utfrågningen så man fick veta lite mer hur åkarna tänkt osv.

Inlagd: 2010-02-28, 21:58
Skriven av: nisse

Northug är en välförtjänt vinnare, han anpassar sig efter sporten och han gör de bäst. Det är inte hans fel att det är fellestart. Och andra åkare borde veta bättre än att ligga trångt i klungor så att man drabbas när någon trillar. Man får anpassa sig helt enkelt.

Men ja, de va ju bara spännande i 3km… herrarnas masstarter blir aldrig så spännande som damernas. Undantaget är skiathlonen som jag anser är masstart lika mycket som fem-milen, jaktstart är det inte i alla fall.

Det här med skidbyte är fiasko. Det är inte skidåkning. I vasaloppet kan man åka med samma par i 9mil…

Inlagd: 2010-02-28, 21:59
Skriven av: Andreas

Yvette har inte alls varit bra som intervjuare under OS, total brist på känslighet och professionalism. Det är också en konsekvens av att de gånger SVT varit på plats under världscupen så har de aldrig haft någon reporter eller intervjuare i mixedzone, bara två kommentatorer. Då skaffar man inte sig inte den erfarnehet och kunskap som behövs för att kunna göra bra intervjuer. NRK är mycket bättre på detta.

Grattis till Northug även om jag inte gillar gutten, men framför allt grattis till Johan Olsson.

Inlagd: 2010-02-28, 22:04
Skriven av: swestam

Fransmännen tar i alla fall priset för klantigaste byte. Ha kvar en skidrem eller vad det nu var. Skidbytena för damerna gick mycket bättre.

Inlagd: 2010-02-28, 22:04
Skriven av: uttern

men Northug fy f. vilken spurt han har och efter 5 mil.. grattis gutten! Var hittar han den kraften någonstans?

Inlagd: 2010-02-28, 22:13
Skriven av: Sanna

Yvette har iaf lärt sig namnen påd e flesta svenska åkarna nu ^^ .. Nemen håller med om att vissa imngåegnde fårgor om loppet ofta saknas i intervjuverna..

Inlagd: 2010-02-28, 22:15
Skriven av: bergelius

Återigen så blir man bara så ledsen att den största klassikern i ett vinter-os har förvandlats till skidbytespektakel med klungspurt.

Det här var verkligen barneskirenn för Northug, den mannen är omänsklig. Stark laginsats av svenskarna, men gud vad tråkigt detta är.

Inlagd: 2010-02-28, 22:19
Skriven av: Cliff

klungspurten var trist på de sätt att vissa åkare som jobbat järnet hamnade trångt till, ramlade, blev blockerade osv.. men rättvist om de avgjordes lite tidigare.

Inlagd: 2010-02-28, 22:30
Skriven av: Sanna

Läste på dagbladet.no att femmilen på OS är det största man kan vinna. Men tveksamt att det är så stort när det går till på detta viset. Fans väl ingenting som sa att Petter inte skulle vinna. Det mest spännande var ju vilka som skulle ta silver och brons. Grattis Johan. Huvuddelen av loppet var det en klunga på 27 åkare som makligt åkte varv efter varv. Med individuell start blir det inget sådant fisåkande. Visst kan man ha masstarter. Men det får ju inte övergå till att bli bara sådana.
Hur blir det i Holmenkollen. Masstart med Northug seger där oxå? Eller?

Inlagd: 2010-02-28, 22:51
Skriven av: Sten

Nu är 15 km mer manligt. :)

Inlagd: 2010-02-28, 22:55
Skriven av: Sanna

Fantastisk!! Så vanvittig fortjent gull til Northug. Verdens desidert beste langrennsløper fortjener et individuelt gull i OL. Og så får han det på den gjeveste distansen. Herlig!

Også grattis til Olsson som gjør et fantastisk OL!

Da ble Northug OL-konge likevel!;-)

Inlagd: 2010-02-28, 22:58
Skriven av: drazyc

Skitlopp. Blir bara arg. Grattis Johan.

Inlagd: 2010-02-28, 23:42
Skriven av: JE

stackars Cologna också. :(

Inlagd: 2010-02-28, 23:55
Skriven av: Sanna

Kjempegøy at Northug vant, men massestart på 5 mil er jo kjedelig da. Viss en må ha det hadde det vært bedre på 15km, hadde ikke tatt så lang tid.

Inlagd: 2010-02-28, 23:59
Skriven av: tkh

Är det nån som vet hur mycket stigning det var i detta lopp? Gärna med spårprofil också – maximum climb är intressant.

Om Holmenkollenlöporna är så hårda som de har sagts vara kan det bli bra mycket roligare.

Yvette borde lära sig säga ”Lycka till” eller ”Grattis” när hon avslutar intervjuet inte bara ett kort ”tack”.

gif: Vi har uppenbarligen inte PGN ;)

Grattis Norrmän, nu har ni 7 OS-guld precis som Sverige på 5-milen!

Inlagd: 2010-03-01, 01:17
Skriven av: Skidjan

Oavsett vem som vinner är det rena farsen med skidbyten. Man kan väl åka på samma skidor hela loppet igenom som en del gör. Vad tycker förresten åkarna själva? Skulle gissa att merparten är mot skidbyten

Inlagd: 2010-03-01, 08:25
Skriven av: GunnarK

Banorna måste ändras om masstarstshelvetet ska fortsätta. Det går inte att ha banor som ser ut som en sinusvåg där det går brant uppför i en kilometer för att sedan gå utför i en kilometer. Det går inte att åstadkomma någonting på en sådan bana. Rejäla uppförsbackar måste följas av ett plattare parti på höjden där åkarna inte kan glida ikapp i suget bakom utan måste åka på egen kapacitet. Bauer sa till tysk TV att han blev så less på att alla alltid gled ikapp att han nästan struntade i alltihopa på sista varvet. Teichmann sa i samma kanal att han blev helt paff när han plötsligt tog in på täten i utförskörningen, men att det bara var att tacka och ta emot.

Inlagd: 2010-03-01, 08:36
Skriven av: Anders

GunnarK;
Flera har också påpekat att skidbyte missgynnar de små nationerna som inte har vallabussar etc.

Inlagd: 2010-03-01, 09:31
Skriven av: Elin

Om Northug hade ”en växel till” att lägga i, varför gjorde han då inte det innan sista kurvan? Jag är inte så insatt i reglerna men visst syns det väl tydligt att Johan Olsson blev tvungen att stanna upp för att släppa förbi Northug SOM FAKTISKT TRÄNGDE SIG FÖRE I KURVAN. Hade Olsson fortsatt staka hade båda två troligen ramlat. Northug hade tur där att Olsson inte var lika hänsynslös och dumdristig. Varför kunde Northug inte fortsätta i en aningen längre kurva, om han nu verkligen var så överlägsen att han ”hade flera växlar att lägga i”? Och hur ser reglerna ut egentligen, ni som vet? Hur långt före konkurrenten måste man vara för att ha rätt att svänga in framför? En centimeter? En skidlängd? Man får intrycket att en drös av åkare i ytterspår i teorin skulle kunna pressa sig förbi en trängd och avstannande åkare i innerspåret.

Inlagd: 2010-03-01, 10:13
Skriven av: Amatören

Hör inte hit men ändå en liten skidskytterapport.

Eftersom jag var i krokarna svängde jag in till Dala-Järna för att kolla Anna-Karin Strömstedt i jaktstarten.

Hon sköt mycket bra i liggande, bara en bom på tio skott även om det tog tid.

Stå gick sämre = riktigt dåligt, hela 9 bom.
Bendarr och orutin, hon såg ut att åka lite för fort in till skjutvallen.

Caroline Westling med bara två bom vann.

Jag tycker ändå att Anna-Karins debut får mer än godkänt.

I en intervju sa hon att hon siktar på Svenska Cupen nästa helg och sen SM i början av april.

Inlagd: 2010-03-01, 11:25
Skriven av: Elin

sista kurvan i loppet var inte bra, den var mer utslagsgivande än hela 5 milsloppet tyvärr! men…
Grattis till Northug, Teichmann å Olsson :)

Inlagd: 2010-03-01, 11:33
Skriven av: Sanna

Northug körde fel när Olsson föll och borde blivit diskad.

Inlagd: 2010-03-01, 12:20
Skriven av: Jonas

Vanskelig å se ut ifra dårlige bilder fra webtv, men det så ut til at Olsson tok sporet innenfor Teichmann og Northug tok sporet utenfor. Cologna gikk i samme spor som Teichmann, og de to hadde nok den mest riktige linjen for komme rett inn i svingen. Teichmann er den av de tre første som ser ut til å fortsette rett frem inn i svingen. Northug går litt inn der sporene slutter, Olsson må gå litt ut for ikke å kutte svingen. Begge skifter litt retning men Northug er foran. Når Cologna kommer bakfra blir det trangt for Olsson, og det går nok litt utover Cologna. Men jeg ser ingen grunn til å diske noen.

Inlagd: 2010-03-01, 13:09
Skriven av: Jeremiah

Elin:

Har Anna-Karin helt gett upp längdåkningen?

Inlagd: 2010-03-01, 13:15
Skriven av: Kjell

Nej varför skulle Northug diskas? Han var en värdig vinnare igår som körde briljant taktiskt hela loppet och var klart starkast på upploppet.
Sedan är det en annan fråga att man gärna vill se ett lopp där det avgörs vem som har starkast motor över fem mil inte vem som kan spurta bäst med benen fulla av mjölksyra.
Vi får hoppas att Northug blir ännu bättre på individuell start (han är redan riktigt bra), samtidigt som det kommer fram ett gäng helt sanslösa spurtare från något icke-norskt land, så Ulvang tar sitt förnuft till fånga och tar tillbaka 5-milar med individuell start.

Inlagd: 2010-03-01, 13:27
Skriven av: Josef D

Northug vann värdigt idag, även Teichmann dök ju upp från ingenstans.. fortfarande förvånad.

Inlagd: 2010-03-01, 13:48
Skriven av: Sanna

Teichmann sa han hadde dårlige ski frem til 40 kilometer, men etter skibyttet var det som å gå med dynamitt under skoene.

Inlagd: 2010-03-01, 13:57
Skriven av: Tor

Varför fortsätter Northugg och Hjelmeset att spy galla över dom svenska åkarna. jag håller med Gunde att det räcker väl med att vara före i spåret och vinna , dom gånger dom gör det. När sedan oxå Aune spär på så undrar jag vad det är för fel i det norska lägret. När det gäller Northug kan jag tänka mig att det är ungdomligt oförstånd. Men dom andra verkar ju ha fått åldersförändringar.

Inlagd: 2010-03-01, 15:35
Skriven av: Sten

@Sten: Sluta läs kvällstidningar.

Inlagd: 2010-03-01, 15:49
Skriven av: Cliff

Johan Olsson sa att det var totalt omöjligt att gå ifrån. Snön var så aggressiv och hård så det tog stopp utför när man låg först och uppförsbackarna var för korta att rycka i. Perfekt för Petter m a o.

Problemet med masstart för herrarna är att om någon försöker sticka så finns det alltid någon i klungan som är pigg nog att ta upp jakten och dra fram de övriga i klungan. Det går inte att sticka. Att Bauer lyckades i TdS berodde på bonussekunderna. Och att Olsson lyckades i skiathlon berodde på ett supersnabbt skidbyte.

Visst ligger det ett litet spänningsmoment i att se på åkare som söker position i en klunga, men jämför det med en klassik femmil med intervallstart, det är grejer det.

Det känns som att det blir mer och mer dokussåpa över skidåkningen. Ulvang ger pöbeln vad den vill ha: Snubbelhumor, mass-krascher där åkare slår sig halvt ihjäl och spurter. Alla lopp ska avslutas med spurt.

Loppet igår var mer än någonsin ett bevis på att masstarten på 5-milen måste bort.

Med det sagt så är Petter naturligtvis en otroligt värdig vinnare, han behärskar det här formatet till fulländning. En brilliant taktiker och skidåkare. Om han bara lär sig lite ödmjukhet och att uppskatta sina motståndare så kan det nog bli folk av honom med.

Inlagd: 2010-03-01, 16:36
Skriven av: Gabriel

Ett fel med masstartsbanorna är att varje motbacke avslutas med en utförslöpa där avhängda glider ifatt.

Uppförskörningen borde följas av småkuperat eller slätt innan det åter bär utför.
Då först kan de som gått starkt uppför rycka ifrån.

Inlagd: 2010-03-01, 17:12
Skriven av: Elin

Elin – rätt på – se mitt inlägg tidigare. Banorna måste ändras. Framför allt håller det inte med utförslöpa in mot en stadion, är det utför in mot stadion bör det vara betydligt längre upplopp. Det måste måste måste måste måste löna sig att ligga först och straffas straffas straffas straffas att tappa kontakten i uppförsbackar.

Inlagd: 2010-03-01, 17:32
Skriven av: Anders

Det tragiske ved løypene som brukes kan illustreres ved at de norske kommentatorene under klassiskdelen av et løp i OL sa ”Nå er løperne inne i den tøffeste motbakken i dag”.

90% av utøverne stod og staket seg opp denne ”tøffe” motbakken.

Inlagd: 2010-03-01, 17:39
Skriven av: Jeremiah

Kowaltzcyk sa redan förra året vid säsongsavslutningen i Falun när hon hade vunnit världscupen att hon inte skulle ha en chans för banorna var ”motionär-banor”. Nu vann hon OS-guld ändå, vilket var starkt.

Vi kanske skulle haft med Oskar Svärd ändå, han hade nog kunnat staka sig runt hela loppet på skateskidor. Han hade säkert gjort ett topplopp.

Inlagd: 2010-03-01, 17:50
Skriven av: Gabriel

Det har överlag varit banor på OS som inte varit lätta att gå ifrån på. Sprintstafetten var ett utmärkt exempel varje gång tjejerna fick en lucka så var det utför som avslutades med en 180graderskurva med resultat att dom nästan blev pååkta av bakomvarande.
Den allra värsta banan är dock näst sista på TDS, upp och ner i små branta backar. Inte ens Kuitonen i sitt bästa slag fick en lucka på Kalla i den banan.

Inlagd: 2010-03-01, 18:22
Skriven av: nisse

Jeg tror nok føret var mer avgjørende enn løypene i går. Du så en veldig forskjell på hvordan feltet bevegde seg i nedoverbakkene fra lørdag til søndag. Dette kom av saltingen.

Vi så jo hvordan noen ganske få løpere greide å få avstander på duathlon når solen sto på og det var løsere. På samme måte fikk Bauer store avstander i Val di Fiemme i en løype som var ganske lik den i Whistler på et realt påskeføre.

Selv på dette føret ble jeg overrasket over at verken Bauer eller Veerpalu en gang forsøkte. Det var ikke ofte Bauer var i front av feltet, og Veerpalu var det vel aldri. Dette er jo to løpere som aldri kan vinne en spurt fordi de ikke har taktomslaget. Jeg tror ikke verken Bauer eller Veerpalu var i så god form som mange trodde. Uhellet til Bauer kan jo også ha satt han ut av spill selvfølgelig.

Har noen sett noe intervju med Bauer?

Inlagd: 2010-03-01, 18:34
Skriven av: drazyc

Vilka är det som styr i FIS? Dom flesta är från mellaneuropa. Det träskområde i skidvärlden som det bor flest sportanalfabeter i. I spetsen för dessa FIS:are finns en medioker fd längdåkande Schweizare vid namn Jurg Capol. Kanske hade han varit dåtidens Northug om massstarter funnits då, vem vet? För att,(ungefär)citera Gunde: -Mellaneuropeerna är korkade. Dom förstår inte att den som inte kommer först i mål nödvändigtvis inte behöver vara den som vinner. Nu är det ju så att pengarna inom reklam och TV-världen styr även här och den stora TV-tittande massan bedöms finnas just där, i träsket. Dom vill inte slösa mer tid än nödvändigt på TV-sport och den lilla tid dom verkligen lägger ner ska vara spektakulär. Trängsel, incidenter, olyckor och pajkastning piffar upp. Med andra ord, sporten skulle lika gärna vara cykel, medeldistans(friidrott) eller formel 1. Med den extra lilla kryddan dom lagt till på slutet,(skidbytet) har den sista chansen att hänga av någon som missat valla försvunnit. Alla som har dåliga skidor kan flera gånger byta till sig ett bättre par och därmed kan så många som möjligt hänga med ända in i mål. Det är löjligt tydligt vad som eftersträvas. Hela loppet måste avgöras i en stor klungspurt. Ge pöbeln vad dom vill ha annars kan vi inte sälja dyrbar reklam.

Vad har vi mer (i FIS)? Jo en bitter fd längdåkande norrman i ordförandesätet. (lever i en ständig skugga av, från sin aktiva tid, svenska triumfer). Han kommer aldrig att släppa på sitt skötebarn (masstarterna) så länge Northug är aktiv. Tänk på hans intelligenta uttalande att, -Ni är bara sura för att vi har en Northug och ni har en Södergren. Vad bekräftar den idiotiska kommentaren? Ja, inte är det intervallstartens återkomst i alla fall. Norrmännen är ju egentligen fantastiska skidälskare och jag är övertygad om att dom flesta norrmän (liksom svenskar) helst skulle slippa fellestarter. Men som det är nu så ser nog Ulvang helst att medaljerna kommer till rätt sida kölen hellre än att jobba bort masstarterna. Ge pöbeln vad dom vill ha.

Nu är det ju så att jag hatar alla förändringar i skidåkningen. Skiatlon (3 milen) måste jag erkänna kan ha en poäng. Inte bara för OS-framgången, utan även för att det händer faktiskt saker när man byter åkstil. Men låt det stanna där. Det räcker med den tävlingsformen. Ge fan i 5-milen. Jag har funderat och diskuterat med bekanta om det finns någon idrottsgren som fått utstå så mycket förändringar som längdskidåkningen. Men jag (vi) kan inte komma på nåt. Lek med några absurda tankar. Fotboll: Tänk om FIFA kommer på att själva springet fram och tillbaka på gräsmattan är ganska onödigt. Publiken vill ju helst se mål. Fotbollsmatchen görs om till 2×45 min straffsparkar. För att piffa upp det så för straffskytten byta boll 3 ggr varje halvlek. Vilken publik skulle uppskatta det.

Men nu är det som det är och absolut ingen skugga ska falla över Northugs segrar (bara hans käft). Han har de överlägset bästa förutsättningarna i världen för att lyckas i den här skidvärlden. Och han använder dessa förutsättningar utan nåd och pardon. Men den starkaste skidåkaren ska ingen påstå att man korar genom en 5-mila masstart. Han utses i Nordmarkaterrängen, i intervallstart, med snoret sprutande ur öronen och norrmännen som jublar åt segraren. Oavsett nationalitet. (Men troligtvis från Söderhamn)

Inlagd: 2010-03-01, 19:28
Skriven av: Tomas Ö

Gabriel: du skojar väl med oss när du säker att Svärd skulle stakat runt på skateskidor???

Inlagd: 2010-03-01, 19:46
Skriven av: jossa

Jag förstår inte argumentet att mellaneuropeér inte förstår intervallstart. Tyskarna älskar ju skidskytte där två av distanserna är individuella (sprint och distans, en är jaktstart. Masstarten i skidskytte är egentligen bara en masstart tills första skjutningen, sedan förvandlas den också till en jaktstart.

En ordentlig utslagsgivande jaktstart (inte som de fjuttiga i touren, nedförsbacken och loppet efter prologen som endast var till för att gröta ihop fältet igen) är ju t.ex. mycket roligare än masstart.

Inlagd: 2010-03-01, 19:46
Skriven av: josef D

Jeg liker fellesstarter, kanskje fordi vi har utøvere som er gode på det. Men jeg er helt enig med at det bør være mer intervallstart. Og 5-mila i Kollen bør i alle fall være intervallstart.

En 5-mil i kollen, med intervallstart og lange sløyfer i skogen er noe spesielt. Jeg har selv vært ute i skogen og sett på når jeg bodde i Oslo, og det er en fantastisk stemning. Folk ligger i telt i skogen, og det er folk langs hele løypa – ikke bare på stadion sånn som i OL. Samme med skihopping i Kollen. Man har jo sett bilder fra OL-rennet i ’52, med 140.000 tilskuere. Enormt. Sånt blir det trykk og stemning av. Jeg vil tro det kommer over 100.000 tilskuere på VM-rennene neste år, og det blir nok en helt annen stemning i løypene enn vi så nå under OL.

Inlagd: 2010-03-01, 19:47
Skriven av: Tor

Jossa, ja jag skojar. Men det finns ändå en poäng. Banorna var för lätta. På det kom den saltade och aggressiva snön.

Inlagd: 2010-03-01, 20:03
Skriven av: Gabriel

”Fotboll: Tänk om FIFA kommer på att själva springet fram och tillbaka på gräsmattan är ganska onödigt. Publiken vill ju helst se mål. Fotbollsmatchen görs om till 2×45 min straffsparkar. För att piffa upp det så för straffskytten byta boll 3 ggr varje halvlek.”

Haha, mycket roligt! :-)

Inlagd: 2010-03-01, 20:03
Skriven av: Gabriel

Helt enig i at 5-mila bør være i intervallstart. Jeg håper de erstatter lagsprinten med en ny masstart som er kortere, f.eks. 20 km.

Jeg gleder meg til VM neste år! Blir garantert det beste VM som har vært på en god stund med et stort og engasjert publikum. Den nye hoppbakken i Kollen åpner på onsdag.

Inlagd: 2010-03-01, 20:18
Skriven av: drazyc

Ok Gabriel: Ja de var väl inte någon av dom tuffare banorna…tror ändå de blir svårt att gå ifrån på herrsidan fast banan skulle vara tuffare..kostar för mkt att ligga å dra ändå å förr eller senare blir de utför fast banan är hård för åker men upp så måste man ju ner till stadiun…masstart på damsidan tycker jag är helt ok.. tycker inte damernas 3 mil var så tråkig förra årets 3 mil för damer i trondheim var rikgit händelserik..

Är för DP loppen i mästerskpen men bort med masstart på 5 milen fy vad jag hatar de…

Inlagd: 2010-03-01, 20:18
Skriven av: jossa

Sprint loppen i mästerskapen bör man nog göra något åt åkarna i kvart 1 å två får för stor fördel…extra vila på ca 25 min otroligt mkt… kör kval å kvart en dag semi å final nästa.

Inlagd: 2010-03-01, 20:20
Skriven av: jossa

Dom långa distanserna 50km togs fram för att dom starkaste åkarna skulle koras. På den tiden med träskidor och usla spår var det väldigt utslagsgivande. I dag med bra material och banor är det inte längre samma typ av tävling. Om man skall fortsätta med dessa masstarter borde man lägga till ett par mil. Då tror jag att alla spurtkanoner fick bekänna färg.

Inlagd: 2010-03-01, 20:20
Skriven av: nisse

http://derstandard.at/1267131978074/50-km-Langlauf-Northug-packt-den-Turbo-aus

Många många Österrikare vill ha intervallstart. Mellaneuropé-argumentet är ett skämt!

Vegard Ulvang uppmanade norska skidförbundet att söka så att Kollen-femmilen blev individuell start. Men skiforbundet sket, rent ut sagt, i det.
Vi är i händerna på klåparna Seeberg, Ulvang och Capol! Gud bevare oss!

(ps. Många norrmän ogillar masstarter, men många får svårt att välja mellan ett ”säkert” Northug-guld och ett osäkert. ds.)

Inlagd: 2010-03-01, 20:27
Skriven av: Skidjan

Ett förslag på förbättring är att den som ligger först nerför en backe får lägga sig sist i klungan. Detta kommer att bli spännande löp tro mig

Inlagd: 2010-03-01, 20:31
Skriven av: Gunnar K

Uppenbarligen måste ett masstarts-lopp vara bortåt 4-5 timmar för att vara ”spännande” se Vasaloppet samt cykellopp, både endagars- och etapplopp.

Två timmar är för lite med masstart, det blir för lite spridning.

Inlagd: 2010-03-01, 20:31
Skriven av: Skidjan

Man kanske kommer att få se såväl skidbyte i skidskytte och straffrundor i längdåkningen innan ”publiken” är nöjd.

Här en intressant beskrivning av hur det skulle kunna bli i orienteringen:
http://asplovet.blogspot.com/

Men grattis alla medaljörer – ni har ju i alla fall tävlat om det.

Inlagd: 2010-03-01, 20:38
Skriven av: Björn

Haha, Asplövet är bäst. Men var hittade du inlägget om orienterings-diton?

Inlagd: 2010-03-01, 23:51
Skriven av: Oskar

Ner till Söndag 28/2 (det fylls ju på),
”En lång väntan på det väntade slutet”

Inlagd: 2010-03-02, 09:04
Skriven av: Björn

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values