Grattis Marit Bjørgen!

Marit Björgen OS-vinnare

Grattis Marit Bjørgen som tog sitt första OS-guld idag!! Det är du värd!!

Vad kan vi utläsa från sprintgrenarna? Ida fick en tuff kvartsfinal med Muranen, Kuitunen och Kowalczyk och Emil fick tuffaste tänkbara semifinal med Northug och Hattestad.

Lind? Inte Björnens OS. Blir nog Hellner som får åka med Jönsson i sprintstafetten.

Den Flygande Falken stannade nere på marken, inte helt oväntat med tanke på skadan innan. Anna O gjorde det riktigt bra och blev fyra men jag är trött på fjärdeplatser nu efter Hellner och Anna H… Tror att Anna O får åka sprintstafetten med Kalla nu.

Pajala orkade inte i sin semifinal. Hennes sambo Modin utslagen i kvarten. Peterson till semi  – bra av honom!

Imponerad av Petra Majdic som tog brons trots fallet på uppvärmningen, syntes att hon hade ont. Synd om henne men kraschar man så gör man… Betraktat ur svensk synvinkel skulle hon inte ha fått starta sist i kvalet utan som trea (som planerat) och kanske inte gått vidare till kvartsfinal men moraliskt sett var det rätt att hon fick starta sist i kvalet, en miss av arrangörerna att inte ha en vall i den kurvan, man ska inte behöva falla 2 meter och skada sig när man missar en kurva…

Sen till sist: svenskarna verkade ha bra vallning idag.

Etiketter: