07 januari 2010, av Oskar

Stabila lopp av svenskorna

Jag missade tyvärr damernas lopp men resultatlistan talar sitt tydliga språk. Alla gjorde en helt ok insats idag. Roligast för Pajala som åkte bäst av svenskorna och tog därmed en värdefull världscup-poäng som i sin tur betyder att Sverige får ställa upp med 6 damer i världscupen nästa år!

Sara Lindborg borde kunnat åkt bättre men hon har inte riktigt fått till det senaste tiden. Eller, hon har ju iofs inte presterat så mycket bättre tidigare men vi har ju haft en hel del förhoppningar på henne sedan Beito.

Lisa Larsen är fortfarande med för att se och lära. Inga krav på henne. Blir nog tufft imorgon men på söndag kan hon nog klättra en hel del i resultatlistorna om hon inte har tappat för mycket tills dess!

I täten är det de gamla vanliga giganterna som slåss om de fyra första platserna. Det skiljer endast 35 sekunder mellan första och fjärde plats. Men sen är det ett långt hopp på nästan två och en halv minut ner till femte.

Totalställningen

15 kommentarer till ”Stabila lopp av svenskorna”

Överraskande av Pajala, trodde möjligtvis att hon kunde kämpa till sig en 25- till 30-plats idagens lopp.

Vem skall köra den andra stafettsträckan i OS? Lindborg, Andersson, Norgren, Brodin, Pajala eller Ingemarsdotter? Lindborg verkade gjuten efter Beitostölen men nu känns det som hon har tappat lite av sin form. Blir intressant hur förbundskaptenerna matchar de tänkbara kandidaterna i Otepää.

Inlagd: 2010-01-07, 19:11
Skriven av: swestam

I Otepää åker Kalla,Haag och Olsson men det vore kul om Pajala fick en chans då hon kanske är en åkare i stark utveckling.
Dessutom skulle det vara kul att få ett distanslopp av Lina.
Men det är ju två tävlingar kvar i TDS och vi får se hur det går först.

Inlagd: 2010-01-07, 20:16
Skriven av: nisse

Swestam: Ingen lätt uppgift för förbundskaptenerna men Otepää finns kvar. Då är Kalla, Olsson och Haag tillbaka sen finns bara två platser kvar (5 i nationskvot distans denna säsong). Tror att Lina får åka (då hon inte varit med i Touren) sen står den sista Otepää-platsen mellan Ida/Sara.

Britta har inte visat gammal god form. Pajala/Brodin skulle vara en ren chansning, de är mindre rutinerade men absolut framtidsnamn. Hoppas att Sverige framöver satsar på andralag i WC-stafetter så att flera får visa vad de kan i en stafett.

Sen – toppen åkt av Pajala idag! Nu är det “bara” i herrarnas distans som vi inte uppnått maxkvoten för nästa säsong men där blir det tuffare – det saknas 3. Södergren kan förväntas ta WC-poäng om han kommer tillbaka i form men sen?

Inlagd: 2010-01-07, 20:25
Skriven av: Jörgen

Pajala kom med i sista stund till Tour de Ski och har verkligen tagit vara på chansen. Men möjligheten till en OS-biljett är nog liten, det ska vara som möjlig fjärde tjej i stafettlaget då. Detsamma gäller Norgren. Lindborg körde oväntat svagt idag men hon är ju fortfarande klar fjärdetjej på längre distanser. Vi bör nog inte sätta några större krav på Larsen den närmaste tiden, hon är fortfarande väldigt ung och bör få utvecklas i lugn och ro tycker jag. Hon har en lätt kropp och ska nog kanske ta det lite försiktigt steg för steg. En annan lätt åkare, Johaug, verkar kanske ha kört för hård träning och fått bakslag.

Inlagd: 2010-01-07, 20:42
Skriven av: Torbjörn H

Om Pajala gör ett bra lopp på lördag
så tycker jag att hon skall med till Otepää.
Det är en tjej med väldigt hög kapacitet
och med framgång så kan det leda långt.
Hon gjorde ett helgjutet lopp i dag trots att hon är en total rookie.

Inlagd: 2010-01-07, 20:47
Skriven av: nisse

Är inte Lina Andersson fjärdetjej just nu Lindborg tycker jag inte övartygat i klassiskt i år å är nog en klassisk sträcka vi skulle behöva en på känns som att alla länder har något svagt kort i år.Skönt att Britta fick till ett bra lopp hoppas de kan lossna ännu mera. Till Ötepää är nog Kalla Haag Olsson Andersson givna sedan rätt öppet

Inlagd: 2010-01-07, 21:55
Skriven av: jossa

Jörgen –> Emil Jönsson kanske kan testa något distanslopp och få med sig någon poäng? Är Mats Larsson helt borta denna säsongen? Annars finns ju även han som alternativ!

Inlagd: 2010-01-07, 22:09
Skriven av: Lurvas

Åh Mats Larsson. Honom har jag nästan glömt bort!

Synd att Martin Larsson valde att bli långloppa…

Inlagd: 2010-01-07, 22:40
Skriven av: Oskar

Jossa: jo, håller nog Lina som fjärdetjej just nu men åker hon inte bra i Otepää utan får storstryk av Ida/Sara vete katten om hon ska åka andrasträckan då, även om hon har mera rutin? Om de tre åker jämnt lutar jag också åt Lina pga rutinen men det idealiska vore om Lina var klart bättre än sina stafettkonkurrenter i Otepää = ingen diskussion.

Lurvas: Jönsson har redan tagit WC-poäng i distans. Här är de 6 som tagit WC-poäng hittills denna säsong i distans:

Hellner, Olsson, Rickardsson, Modin, Jönsson och Mathias.

Kommer Peter Mats Larsson tillbaka (och tar WC-poäng) är det ren bonus, vi får se? Om vi antar att han och Södergren tar WC-poäng behövs det fortfarande en till som tar WC-poäng… Vem i så fall?

Fotnot: 6-8 som tar WC-poäng = 5 i nationskvot. 9 eller fler = 6 i nationskvot.

Inlagd: 2010-01-07, 23:02
Skriven av: Jörgen

Du menar Mats Larsson?

Inlagd: 2010-01-07, 23:12
Skriven av: Oskar

Oskar: ja det har du rätt i! Ska inte vara ”Kungen av Dússeldorf” (Peter Larsson) utan Mats Larsson.

Inlagd: 2010-01-07, 23:53
Skriven av: Jörgen

Just ja, Emil har redan tagit poäng. Då blir det knivigt för herrarna! Inga fler juniorer som har en chans?

Inlagd: 2010-01-08, 06:04
Skriven av: Lurvas

Vi behöver tre man till som ta poäng.

Jag tror Södergren tar. Sedan är det nog Mats Larsson och Rickard Andreasson som har störst chans. Kanske även nágon annan sprinter. Lát dem áka várldscup där inte sá mánga deltar typ Ryssland (dá har norrmánnen NM ocksá) alternativt direkt efter OS när mánga är slitna. Om detta inte lyckas sá bör Svärd, Tynell erbjudas att áka Holmenkollen.

Landslagsledningen máte skárpa sig här. Násta¨´r ska förhopningsvis Modin och Jónsson starta pá m´nga distanslopp och dá behöver vi verkligen 6 platser. Har vi 6 platser är det ocksá mycket lättare att fá 9 som tar poäng nästa ár.

Inlagd: 2010-01-08, 10:56
Skriven av: Alexander

Jórgen Brink kan nog ocksá ta várldscuppoäng om han fár chansen direkt efter OS.

Inlagd: 2010-01-08, 10:56
Skriven av: Alexander

Magdalena Pajalas Hemsida: http://magdalenapajala.com

Inlagd: 2010-01-09, 13:29
Skriven av: Andreas P

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values