Peter Larsson lägger av!!

Var inne på Devon Kershaws twitter nyss och såg att Peter Larsson lägger av! Begav mig genast till langd.se och ja, det stämmer, han lägger av! Måste säga att det är oerhört trist att Kungen av Düsseldorf aldrig mer kommer bli Kungen av Düsseldorf.

Så här säger han till längd.se:

”Kroppen funkar inte. Jag vet inte vad som är fel, men idag är jag helt chanslös på att tävla mot dom bästa. När jag åker med hög puls och pressar kroppen känns det att jag inte har något att ge.”

Känner igen det där. Under hela sommaren har jag dragits med någon slags förkylning som inte riktigt brytit ut men som gjort att pulsen varit onödigt hög vid prestation. Och det kan jag säga var riktigt frustrerande. Kan bara fantisera om hur hemskt samma sak måste vara för en elitidrottsman i världsklass. Fy faaan.

”Det värsta är att ge upp drömmen jag hade om OS-guld. Jag har lagt ner hundratusentals kronor på att bli bäst, därför känns det givetvis bittert. Men jag måste också vara nöjd med att ha fått vara med och se många länder och uppleva det jag drömde om som liten.”

”Det känns tråkigt eftersom jag egentligen vill åka skidor men inte kan, därför håller jag trots allt dörren öppen för en eventuell comeback, men då måste jag känna att kroppen verkligen mår bra under en längre tid.”

Vi på Skidpepp lyfter på hatten och tackar för en sjukt rolig tid med Peter Larsson, och håller tummarna för att kroppen och formen återställs så att han kan komma åter.

Läs mer: Längd.se, DN, Aftonbladet

Etiketter: