28 oktober 2009, av Oskar

Den nya vilda västern

russia.jpg

I DN läser man hur det pågått grovt valfusk under senaste valet och att landet rasar i listan över pressfrihet. Samtidigt kommer uppgifter om att man tvingar deras längdlandslag att ta olika suspekta preparat som i åtminstone ett fall har lett till grov förgiftning. Vad är det egentligen som pågår i Ryssland egentligen? Jag blir trött och börjar fundera på om inte ryska skidåkare borde uteslutas från internationella tävlingar tills man rett ut vad som händer där egentligen. Just nu verkar det vara helt livsfarligt att vara längdåkare på toppnivå där.

Bara så att ni inte tror att jag hatar Ryssland som land så måste jag säga att rent generellt gillar jag landet som bara den! Har varit där flera gånger och älskar det mesta med landet, men inte just den inskränkta demokratin och dopingen.

4 kommentarer till ”Den nya vilda västern”

Kommer ni ihåg de ryska friidrottstjejerna som åkte fast, 2008 tror jag det var.

Jelena Soboleva, världsetta på 1500, sa ungefär så här:
Jag accepterar straffet och ber mina fans om ursäkt för något jag inte kan råda över.

Jag hade väntat att någon journalist följt upp detta uttalande.

Inlagd: 2009-10-28, 23:33
Skriven av: Kjell

På tal om sprutor. Har någon hört om landslaget har lyckats vaccinera sig mot svininfluensan?

Inlagd: 2009-11-02, 20:22
Skriven av: Alexander

Soboleva har kanske rätt. Om hon tvingas till att dopa sig, med vilka medel kan man ju undra, då kan hon ju inte råda över det. Finns väl inga toppidrottare, i dag, som dopar sig själv. Alltid är det väl ledare och doktorer med i bilden. Men dom åker sällan dit.Det är där det skall rensas ordentligt.

Inlagd: 2009-11-03, 20:22
Skriven av: Sten

Ser att Saarinen enligt hemsidan ainokaisa.com har testats 6 gånger sedan 10/9.
Flera skulle följa hennes exempel.

Inlagd: 2009-11-28, 14:59
Skriven av: Elin

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values