Den nya vilda västern

russia.jpg

I DN läser man hur det pågått grovt valfusk under senaste valet och att landet rasar i listan över pressfrihet. Samtidigt kommer uppgifter om att man tvingar deras längdlandslag att ta olika suspekta preparat som i åtminstone ett fall har lett till grov förgiftning. Vad är det egentligen som pågår i Ryssland egentligen? Jag blir trött och börjar fundera på om inte ryska skidåkare borde uteslutas från internationella tävlingar tills man rett ut vad som händer där egentligen. Just nu verkar det vara helt livsfarligt att vara längdåkare på toppnivå där.

Bara så att ni inte tror att jag hatar Ryssland som land så måste jag säga att rent generellt gillar jag landet som bara den! Har varit där flera gånger och älskar det mesta med landet, men inte just den inskränkta demokratin och dopingen.

Etiketter: