Fredrik Persson lägger av

New Sweden-åkaren Fredrik Persson lägger skidorna på hyllan, meddelar han via New Swedens hemsida:

”Efter den gångna säsongen som inte alls blev så bra, mycket på grund av sjukdomar, så var motivationen att träna dagarna i ända ganska liten inför denna säsong. Men jag bestämde mig ändå för att fortsätta ett år till eftersom det var två år framåt jag tänkte när jag bytte tillbaka till min moderklubb inför förra säsongen och jag ville också ha betalt för den träning jag hade lagt ner inför den gångna säsongen då jag tränade hårt. Men när jag kom igång med träningen i maj månad, hade avverkat det första lägret med New Sweden och kroppen började svara på träningen igen, så kände jag ändå inte den där glöden och lusten som jag har känt tidigare då allt annat än skidåkning var oviktigt. Det kändes som att jag hade mer fokus på andra saker t.ex. vad jag ska syssla med den dagen jag slutar. Efter uteblivna framgångar och 30 år fyllda i vintras så har det blivit ännu mer tankar åt det hållet. Dessutom så påskyndades detta beslut av finanskrisen som i somras hade hunnit sätta sina tråkiga spår i flera sponsorföretag.”

Nu blir det istället arbete på Noname och framtagning av något slags skidfodral:

”Det är lite klurigt att beskriva vad det är för något men man kan snabbt sätta ihop sina skidor med hållaren utan att få kladdig valla från skidorna på sig själv när man bär skidorna. När man ska transportera skidorna t.ex i bilen eller i skidfodralet så får man inget kladd där heller.”

Man har även lagt upp en härlig bildkavalkad på deras hemsida.

Vi önskar Fredrik lycka till med det nya livet!

Etiketter: