28 februari 2009, av Oskar

”Jag siktar mot OS”

Det var en ledsen och missnöjd Charlotte Kalla som kom till SVT efter loppet. Ju kortare svar desto mer besviken Kalla, usch, det var hemskt att se. Men med endast några minuter efter VMs slut för Kalla hade hon ett nytt mål uppsatt:

”Jag siktar mot OS”

Det känns skönt i alla fall skönt.

Några som inte heller var så glada efter loppet var norskorna Steira och Johaug som blev omspurtade på slutet och blev utan medaljer. Tydligen sämsta damprestationen i VM sedan 93.

Svenskarnas placeringar

  • 18. Charlotte Kalla
  • 26. Anna Haag
  • 49. Hanna Brodin

Britta Norgren bröt.

Nu ber vi till magbakterie-gudarna att Södergren är helt och hållet återhämtad och svintaggad inför morgondagens femmil. Jag har inga förhoppningar, men bara att se honom i loppet räcker för mig. Tydligen 50/50 chans att vi får se honom.

Läs mer: Aftonbladet

13 kommentarer till ””Jag siktar mot OS””

Det är väl klart att hon siktar mot os nu,a nnars är det bara att lägga skidorna på hyllan :)

Inlagd: 2009-02-28, 14:50
Skriven av: Andreas

Hon hade en riktigt dålig dag och var inte med i många km. Men hon brukar inte åka bra i löst före och det kan ju spelat roll. Sen att tappa alla medaljchanser höjer ju inte motivationen. Fy fan vad jag hatar Liberec det är inte mycket som gått bra där.

Inlagd: 2009-02-28, 15:01
Skriven av: nisse

Så här i efterhand hade jag gärna sett en Lisa Larsen i form på tremilen. Jag tror detta grisföre hade passat henne betydligt bättre än de övriga svenskorna som åkte idag.

På damsidan har vi tagit en medalj mer än vad Norge har gjort. Norska juniorerna har inte alls bra presterat bra under detta VM, åtminstone i relation kring all hype som var kring de under norska mästerskapen och junior-VM. Kristoffersen körde i och för sig ett OK lopp idag, men Ingvild Flugstad Østberg har inte visat någonting.

Inlagd: 2009-02-28, 15:07
Skriven av: swestam

Kalla har underpresterat å de grövsta detta mästerskapet. Trots att hon enbart satsat på VM denna säsongen, och säger att formen är på topp så går det riktigt jävla uselt, frånsett en bra stafettsträcka och skaplig sprint så har hon varit medioker i hela mästerskapet. Vi hade rätt att förvänta oss mer av henne. Nej, det är en bra bit upp innan man kan jämföra henne med dom stora stjärnorna som Kowalzcyk, Saarinen och Steira. Allt som såg så bra ut på förhand men så blev detta mästerskapet inte som man tänkt sig. Nu får man blicka framåt mot återstående världscupstävlingar och ta sikte på OS i Kanada nästa år.

Inlagd: 2009-02-28, 15:22
Skriven av: rs

Det var inte någon kul dag för Hanna Brodin, men det var starkt att fullföja.
Så det är bara att hoppas det inte är
knäckande för alla juniorer. Men nu ska ju LL få åka VC då får hon ju en bättre start in i seniorlivet.

Inlagd: 2009-02-28, 15:22
Skriven av: nisse

Saarinen och Kowaltchuk har ju varit i särklass denna vinter. Och tittar vi på övriga så har väl Kalla gått relativt hyggligt. Det är inte lätt att få till det.
Det är nog inte hon som gjort oss besviken det är nog lika mycket vi som har för stora förväntningar. Hon kunde mycket väl tagit guld i sprinten och då hade vi alla höjt henne till skyarna. Nej det tar några år att nå full kapacitet se på Petter Northug han om någon har väl många tveksamma lopp sedan genombrottet.

Inlagd: 2009-02-28, 15:36
Skriven av: nisse

Det tar flera år att nå toppen innom längdskidåkningen (finns undantag) men bara ta nya tag.

Men när allt stämmer för henne så kan hon ju prestera det vet vi ju.

Tyckte alla svenskorna gjorde relativt dåliga lopp men det kommer nya.

Sen tror jag inte Anders kan göra sig själv rättvis han säger ju själv att det inte känns helt hundra.

Inlagd: 2009-02-28, 15:51
Skriven av: Andreas

Abrahamsson säger att Kalla inte var kry i går. Så det kan vara magsjukans
4:e offer. För även om hon inte haft en bra dag borde hon hängt med längre så sjukdom är nog sannolikt.

Inlagd: 2009-02-28, 16:15
Skriven av: nisse

Välförtjänt medalj för Shevchenko. Det var väl hennes första mästerskapsmedalj? Vid 33 års ålder!
Uttagningen av Brodin måste sägas vara en miss, 5 min efter på 15 km och 11 min efter på 30 km är ingen upplevelse att se tillbaka på utan bara att glömma. Rydqvist skulle naturligtvis varit uttagen från början. Nu vann hon skejtvasan 45 km för damseniorer i går med 2,5 min före Sara Lindborg och Hilde Petersen.

Inlagd: 2009-02-28, 16:37
Skriven av: Torbjörn

Charlotte åker för att hon älskar skidåkning och tävlar för sin egen skull. Sen har vi andra en massa förväntningar som inte alltid infrias. Thats life.
Jag tycker att det måste vara svårt att pricka in toppformen till just en vecka en dag på året. Med rutin fixar man det kanske lite bättre.
Jag tror att Charlotte kommer att bjuda oss på en massa fina skidögonblick under de kommande åren och jag är en av dem som kommer att njuta.
Lyckas hon inte så är det hon själv som får betala priset i form av minskade sponsorintäkter etc…
Hon är säkert tillräckligt deppig över placeringen idag. Vi som inte åkte behöver inte kritisera..

Inlagd: 2009-02-28, 16:55
Skriven av: Helena

Juniorer är ju ingen bra idé på 3 resp. 5-mils lopp. Tyska Gössner, som körde så bra på stafetten var inte med, och norska Ingvild Flugstad Østberg, som slog svenskorna i junior VM, kom på 37:e plats 6:25 efter.

Inlagd: 2009-02-28, 17:18
Skriven av: Kurt

Kurt, så dogmatisk kan man inte vara. Marthe Kristoffersen är junior och kom 12:a i dagens lopp och vid VM i Sapporo för två år sedan tog Therese Johaug brons som junior.

Inlagd: 2009-02-28, 17:29
Skriven av: swestam

Det man kan konstatera är väl att skidåkning måsta vara en sport med enorma svängningar i resultat. Du nämner Marte Kristofferssen som blev slagen av Kalla för två dagar sedan med ca 40sek på 5km nu är före Kalla. Therese Johaug har inte varit på pallen på hela säsongen och trea i Sapporo, Northug kan vinna och komma på 58:e plats några dar tidigare, Hellner kan vinna lopp och komma på 30.e plats nästa tävling
Astrid Jacobssen har visserligen varit skadad under sommaren men ändå vunnit NM nu var hon väl närmare 30:e plats på 10km klassisk. Så detta visar väl att det är våra krav som är felaktiga på Kalla, vi kan inta begära mer nått bra lopp i bland och hoppas att det är på VM och vi fick två bra lopp av Kalla så vi ska nog inte gnälla.

Inlagd: 2009-02-28, 18:08
Skriven av: nisse

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values