Inför VM:s sista lopp: femmilen!

Ett lopp kvar i Liberec:

Femmilen.

Det var det loppet vi skulle se fram emot mest av alla. Det var då Anders Södergren äntligen skulle krossa allt motstånd. Tyvärr blir det nog inte så i morgon, för även om han ställer upp så kommer han från sjuksängen och det där magviruset som knäckt många svenskar under detta mästerskap. Usch!!

Till Expressen webbtv sa Södergren så här nu i eftermiddag:

”Jag har egentligen inget att förlora på att starta. Det går ju att kliva av även om det tar emot.”

Hoppas grabben får i sig mycket mat nu!

Fick precis ett SMS från Liberec: Man kommer ”bara” få byta skidor fyra gånger i morgon. Det var sex byten på tal, men efter protester av bl.a. Sverige så har man nu fått ner antal byten.

I dagens damlopp var det faktiskt ganska intressant det där med skidbytet då vissa valde att strunta i att byta. Det blir ju helt klart mycket mer intressant med skidbyten i ett masstartslopp än i ett intervalllopp. Eller jag menar, nu finns det ju faktiskt chanser att gå ifrån genom att hoppas att skidorna är bra och sen strunta i att byta när alla andra gör det.

Svenska deltagare

  • Anders Södergren
  • Marcus Hellner
  • Mathias Fredriksson
  • Daniel Rickardsson

Som ni ser har Johan Olsson tackat för sig i detta VM. Han har problem med ett knä och ska åka till Stockholm och magnetröntga. Går loppet i lustakt i morgon kan Marcus Hellner ha en stor chans till att komma högt upp. Han är en fin taktiker med bra spurt. Går tåget i superfart, ja då kan det bli för tungt för honom.

Oj, som ni märker har min pepp dalat under de senaste dagarna. Ni får ha överseende över det…

…så när VM är över då tar vi en välförtjänt paus och siktar in oss på nästa världscuplopp tycker jag. Bryt ihop och kom igen. Men än är det inte slut. Imorgon kanske vi får se jordens tråkigaste lopp – en sällskapsresa utan svenska hopp. Eller så kanske det blir ett snabbt och rafflade race – där vi får se ett svenskt vinnar-fighterface! eh.