28 februari 2009, av Oskar

Infør 3-milen

Nu tænkte jag skriva detta inlægg med norskt tangentbord – då kanske vi bryter den svenska førbannelsen!

Dagens tremil går i fri stil før er som inte redan vet det – och sjælvklart som masstart. Sverige stæller upp med fyra tjejer varav två har varit sjuka, Anna Haag och Britta Norgren. De andra två ær Charlotte Kalla och Hanna Brodin.

Igår gick skate-vasan uppe i Sverige och då var det två tjejer som i respektive klass utklassade resten av skidåkarna: Lisa Larsen och Maria Rydqvist. Så just nu hade det varit roligt att se dessa två køra ett långt skate-lopp, men men, jag tror att de som åker kommer skøta sig vældigt bra idag.

De som førmodligen kommer dra upp tempot idag ær, førutom Kalla, Steira, Saarinen, Kowalczyk, Follis, Shevchenko och kanske några till. Jag tror att det kommer gå i rasande tempo från start så det ska bli otroligt spænnande och se vad Kalla & Co kan åstadkomma. Vi hoppas på medalj! Høgre krav ær bara dumt att stælla.

Læs mer: Aftonbladet

…och så ett litet ljus i femmilsmørkret: Sødergren ær feberfri

10 kommentarer till ”Infør 3-milen”

Det kommer att bli en Jä… tung 3mil
och det skall bli intressant att se hur många som fullföljer. Synd att det inte kan vara normalt skidföre i detta Liberec. Men som sagt rätt taktik kan ge medalj, men vad är rätt taktik?
Kalla säger att hon skall försöka hänga med så länge som möjligt och om gud är god så kan det hålla hela vägen och ingen slår henne i en spurt.

Inlagd: 2009-02-28, 09:32
Skriven av: nisse

Lisa larsen åkte alla fall en tremil och inte 45 m och vann med 7 minuter så hon skulle varit i vm iställetr för brodin,men som vi vet ville hon inte komma.
ida blir det en medalj och tror att haag kan komma högt upp idag också efter att ha gört ett lopp så kan de bli bättre nu såg man på britta i staffeten där hon gjorde ett mycket bättre lopp en i sprinten.Så idag blir det två topp fem

Inlagd: 2009-02-28, 09:32
Skriven av: Markus

Men jag tycker fortfarande att det var ett riktigt beslut att skicka hem Rydqvist.

Sen om inte Lisa vill åka så fanns det ju bara Hanna kvar.

Tungt kommer det att vara med all säkerhet nu får dom ju byta skidor 2 gånger under loppet men gillar inte dom här nya reglerna speciellt mycket, 1 skid byte hade varit det bästa enl mitt tycke.

Inlagd: 2009-02-28, 09:49
Skriven av: Andreas

Läste att det skulle vara 6 skidbyten på 5milen och det kan ju bli vallningsproblem gånger 6, nä längdskidor börjar att mer och mer bli en lekstuga för FIS med Ulvang i spetsen.

Inlagd: 2009-02-28, 10:00
Skriven av: nisse

Om det blir 6 skidbyten så tror jag inte alla byter varje gång man tjänar ju lite i tid å bara byta typ 4 gånger men sen vet man ju inte hurdant före det blir.

Inlagd: 2009-02-28, 11:22
Skriven av: Andreas

Ska bara säga att idag byter alla alla gånger det är så pass dåligt före men Sverige och Finland har lämnat in en protest om att byta 6 gånger på 5 milen.

Inlagd: 2009-02-28, 11:36
Skriven av: Andreas

Håller tummarna för Kalla. Om det inte går vägen där hejjar jag på Steira. :)Hejjade på henne på 15 km också tror jag det var.
Kowalczyk tror jag kan blir farlig! Som alltid då. hehe.

Inlagd: 2009-02-28, 12:50
Skriven av: Sandra

Det var synd att Kalla sprack, men det kommer nya tävlingar. Det var ett allt för tungt före. Och det är inte bra för henne.

Inlagd: 2009-02-28, 14:33
Skriven av: nisse

Varför är det nästan bara svenskarna som har problem med tungt före? Det är väl samma villkor för dom andra åkarna. Visst, att det underlättar att vara lätt i kroppen när det är löst men dagens vinnare Kowalczyk väger mer muskler än Kalla och hon plöjde på så fint längst fram i ledet under hela loppet.

Inlagd: 2009-02-28, 15:26
Skriven av: rs

Det bara är så och har alltid varit så det kan väl ha att göra med att vi har sällan slabbföre i Sverige.

Inlagd: 2009-03-01, 00:11
Skriven av: nisse

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values