Norgren ute – resten vidare

Anna Olsson, som var en av tre svenskor som gick vidare, berättade för SVT att banan är riktigt krånglig i utförsbackarna och att man inte kunde slappna av helt. Anna gick in som tolfte i kvalet, ingen supertid, men det verkar vara hennes melodi, att inte köra på max i kvalet. Hon kommer hamna i den absolut hårdaste kvarten: Majdic, Nystad, Henkel, Follis, Gaiazova.

Ida Ingemarsdotter gick in som nia. Inga problem där inte. Också ganska stort motstånd i kvarten, de båda ryskorna Matveeva och Korostelevva samt Brun-Lie, Weibel och Perälä.

Charlotte Kalla körde på hårt och blev fyra, efter Matveeva, Follis och Muranen. Kalla får det lugnast i sin kvart: Randall, Sarasoja, Gössner, Cuinet, Fessel.

Tyvärr gick inte Britta Norgren vidare. Sjukdomen har väl gjort sitt och som Blomman sa, hon kanske hade behövt en riktig genomkörare innan detta lopp.

Utförsbackarna kommer nog skörda en hel del offer i finalerna idag. Varning för Kalla, hon brukar inte visa bästa balansen när det gäller, men är hon bara på benen så blir det bra grejer!

Startlista final