Dags för sprint-revansch (teamsprint)

OK, nu får vi ta och sopa den individuella sprinten under mattan och blicka framåt till lagsprinten.

Laget blev det som man bestämt för länge sedan (trots magsjuke Mats): Mats Larsson och Emil Jönsson. Larsson gör sin första och enda start i VM och hur läget är med honom vet ingen, förmodligen inte ens han själv! Lyckas han konservera formen som han hade under SM, ja då kan det bli ruskigt kul i morgon. Är det däremot Norgren-varning, ja då hjälper det inte att vi har världens mest revanschsugna skidåkare i laget. En risk är att Emil Jönsson är så revanschsugen att han kör så jävla hårt redan i semin och tappar kraft till final.

Jag tror det kommer gå bra.

Larsson till zsport.se:

”Jag känner mig både frisk och pigg så det ska bli skönt att få ställa sig på skidorna igen. Det är tufft uppför innan man kommer in på upploppet och där kan jag få betalt för min klassiska teknik. Det är viktigt att man har ett bra slagläge inför de sista 500 metrarna.”

På frågan om om det spelar någon roll vem som bör vara avslutare svarar han:

”Nej! Vi är båda bra avslutare så det är hugget som stucket.”

Norge kör med dagens kanoner Hattestad och Kjølstad. Hinner dom ladda om? Förmodligen. Tyskland, med Angerer och Teichmann kan vara farliga om det visar sig att distanskvaliteter är grejen, dock tror jag inte det. Ryssarna får man aldrig räkna ut, och numera heller inte Schweiz och Finland. Italien, Frankrike och Kanada kan också kriga bra om finalplatser. Det kommer bli såå spännande!!

Startlista herrar

Damsidan

Kanske inte lika bra lag som på herrsidan, eller? Well, Lina Andersson och Anna Olsson kommer sälja sig riktigt dyrt tror jag. Final borde de klara helt klart, sen kan vad som helst hända väl. Longa och Follis kör för Italien. Longa är ju grym i klassiskt, men hur bra är Follis? Hon är väl ändå fristilsspecialist? Finland var inför VM storfavoriter men efter vad Kuitunen har presterat so far så vette katten. Well ok Saarinen är i svinbra form, hon kommer nog spräcka fältet med en gång. Ryssland, Slovenien (Majdic!), Norge och Kanada är också grymma.

Det var någon som sa att Astrid Jacobsen skulle skickas hem från VM, men det verkar bli lagsprint först, för hennes namn står ju ändå i startlistan!

Startlista damer

TV-Tider

10:45 Semi
12:45 Final

Nu kör vi!!!!