Jag är så glad!!!!!! (Södergren rules)

Trots att en bagge kom först idag är jag så jävla glad, framförallt för Södergrens skull!!! Åh han är så sjukt stark att jag dör!!

Såg loppet på en knackig 3G-lina på orienteringsträningstävlingen jag var med och anordnade ute i Bandhagen. Damn vad det var spännande! Jag och mina vänner höll på att dö där vi satt och skrek. Eftersom bredbandet inte var det bästa blev det ofta lite hack och det kändes som stora hugg i bröstkorgen varje gång. Men puh nu är det över och jäklar vad grymt lopp.

En eloge till Northug som är så svinigt bra på att spurta att det inte finns! Tyvärr vill jag dock inte ge all min heter till gossen då han inte hjälpte till ett dugg med att hålla farten uppe så att det endast var fyra personer kvar när det började dra ihop sig. Men men, sån är han, och det är väl bara att acceptera. Däremot om han vill få allas hjärtan (som Södergren kammar gör om och om igen) så måste han vara lite mer dragvillig i spåret!

I aftonbladet har man dragit stora växlar vid att Blomman nästan jublade när Legkov gick omkull strax före upploppet. Klart det första man känner i ett sådant läge är glädjeeufori, och direkt efteråt säger han ju att Legkov har otrolig otur osv och ursäktar sig på sitt sät, så så jävla hemskt är det väl inte? Typisk tabloid-stil. Usch. Bara inte ryssarna upptäcker detta och börjar skicka hotbrev till svenska längdtruppen så som hänt skidskyttarna efter deras utspel mot ryssarna… Det räcker med sådant nu.

Och så måste jag självklart säga att det var oerhört synd att Legkov gick omkull. Rent sportsligt är det ju helt klart roligare att se Södergren spurta ner ryssen än att han slår Legkov på detta sätt. Grät i målfållan också, stackars kille, jag lider med honom.

Johan Olsson gjorde ett skapligt lopp. Han är inte lika bra i fri stil längre så något mer var väl kanske inte väntat. Blir glad av att han efteråt berättade att han hjälpte Södergren med att dra på klassiskdelen – vilken kille!! Olsson gick i mål som näst bäste svensk på en 16:e plats. Till Expressen säger han så här om Södergren:

”Man blir jäkligt glad. Speciellt när det är Anders. Han är så värd det här efter alla femteplatser där han har blivit nedspurtad. I dag visade han att man kan ta medalj genom att köra också, och att det inte bara är de där jäkla blodiglarna i ryggen på folk som vinner. Det var riktigt imponerande av Anders.”

På platsen efter kom Mathias Fredriksson som gick oväntat bra idag! Hans plats i stafettlaget börjar se mer och mer säker ut faktiskt, men än är det för långt kvar för att vara helt säker.

För Marcus Hellner gick det väl lite väl fort i klassiskdelen, det blev lite Kalla-känsla över hans lopp. Tog ut sig för mycket i klassiskt och kunde därför inte prestera så bra som han borde kunna i fristilsdelen, men han verkade vara rätt så glad ändå, åtminstone i intervjun i SVT efteråt. Förmodligen hade nog Södergrens silver smittat av sig ordentligt på han. Verkar även vara riktigt taggad att försöka slå Northug i stafett-spurten också – vi får se!

Resultat

Läs mer: Aftonbladet 1 2, DN, SvD

Spana även in Aftonblades ”bildextra”, och Expressens.

Lyssna också på Johan Olsson och hur han berättar hur han körde för Södergren