Fina resultat av svenskorna

Det såg ut att vara en ruskigt tung bana som man åkte idag. Upp till första tv-mellantiden såg det ut på vissa som om de var ute och gick på tur, så hårt verkade det vara. Man kunde även se det i resultatlistan då det blev väldigt stora tidsskillnader i toppen. Kowalczyk vann och var 12 sekunder före Longa som i sin tur var 18 sekunder före Majdic! Kuitunen hade en riktigt dålig dag på jobbet, wassup med hennes VM-form?

Svenskorna då? Jo, alla skötte sig riktigt bra faktiskt. Inga superplaceringar men Anna Haags åttondeplats är inte fy skam. Ser man till tiden efter så är det kanske lite mycket – nästan minuten efter polskan. Charlotte Kalla blev nia, Britta Norgren tolva och Lina Andersson 18:e.

Bra insatser som kan räcka långt i stafetten tror jag! Ser man till laginsatsen idag så är ju Sverige helt klart bäst: 8,9,12,18. Finlands rad är: 7,10,24. Norge: 6,17,25. Tyskland: 13,14,20. Italien: 2,21,22,26. Nu kommer ju inte alla åka klassiskt i stafetten, men vi vet ju att tex Kalla är bättre i fri stil.

Frågan är nu bara vem som ska åka vad i stafetten! Norgren och Haag verkar vara lika bra på klassiskt som fri stil, Kalla är given på skate-sträcka. Sen då? Andersson på första?