Dopingmisstängta är ryssar, enligt Expressen

Innan jul berättade vi att man misstänker att fem längdåkare på elitnivå är dopade. Nu har Expressen fått nys om att alla dessa är ryssar.

Men ändå har ingen haffats eftersom man inte är överens inom dopingjägarsvängen om var gränserna ska dras. Så här skriver Expressen:

* Internationella antidopingbyrån Wada har höjt sina gränsvärden för vad som ska klassas som epo-doping. Det gjordes efter att man i vissa fall fått positiva A-prov följda av negativa B-prov. Exempelvis i fallet Marion Jones, som dock senare erkände doping.
* Just nu skiljer sig därför Fis gränsvärden från Wadas. Men utan stöd från Wada vill inte Fis högsta ledning stänga av de fem misstänkta åkarna.
* Under 2009 är det meningen att Fis och Wada ska konfigurera sina värden. Men det lär inte hända innan skid-VM startar i Liberec om mindre än två veckor.
* Samma problem finns också för internationella cykelförbundet (UCI). De har dock redan beslutat att – till skillnad mot Fis – gå vidare med sin jakt på epo-dopade utan Wada.

Tråkigt som fan tycker jag. Anser någon att man har bullet proof bevis på att någon är dopad så borde det göras något åt det.

Igår var de fyra första herrarna på 10 km fritt i JVM ryssar. Sedov, som vann var nästan minuten snabbare än bäste ickeryss. Grabbarna är runt 18 år och jag hoppas innerligt att de inte dopar sig, det vore bara för sorgligt!

Etiketter: