05 februari 2009, av Kristoffer

Larsen tvåa på JVM!

Lisa Larsen blev idag tvåa på 5 km fristil i JVM, endast slagen av mästerskapets suverän hitinitills, norskan Ingvild Flugstad Östberg. Helt klart en jättefin insats av vår junior, som faktiskt har ett år kvar i juniorklassen.

Dock håller jag helt med Oskars tidigare inlägg om att landslagsledningen har hanterat vårt nya stjärnskott på ett mycket dåligt sätt. Istället för att ”skydda” henne har ju förväntningarna på henne trissats upp nåt enormt. Dagens resultat är ju otroligt bra! Men räcker det för att ta henne till VM? Om svaret blir nej, betyder det i så fall att landslagsledningen inte riktigt var nöjd med silvermedaljen? Precis sådana här resonemang vill man ju inte vara med om.

STORT grattis Lisa, önskar hela Skidpepp!

16 kommentarer till ”Larsen tvåa på JVM!”

lisas insats var ju jättebra, men vilken distans skulle hon åka på vm? det finns ju ingen distans för henne. inte lämpligt att låta henne åka 30 km F för första gången i sitt liv på vm och pursiuten åkte hon ju inet så bra på.

Inlagd: 2009-02-05, 11:49
Skriven av: anders

Härligt! Kul att vi har sådana enastående juniorer på damsidan! SÅ det är bara 30 km fritt på schemat under VM som är fristll?

Är Hanna Brodin klart bättre på dem klassiska sträckorna än Lisa?

Inlagd: 2009-02-05, 12:10
Skriven av: Daniel

Kommer hon med så låt henne åka Dubbeljakten tror inte hon skulle göra bort sig där fast det gick dåligt i JVM på den distansen Tror Larsen är minst lika bra eller bättre än Bodin på klassiskt hon bara tagit stryck en gång i år av Bodin i klassiskt det var på första delen av dubbeljakten.
Skulle jag vara förbundskapten skulle jag göra allt för att få med både Rydqvist å Larsen till VM.

Inlagd: 2009-02-05, 12:39
Skriven av: jossa

Ja tar man med Lisa så bör väl också
Hanna B. tas med? Hon har ju tagit 2
medaljer detta JVM!?

Inlagd: 2009-02-05, 12:49
Skriven av: Guten

Vet inte hur man ska värdera detta resultat. Detta skall ju vara Lisas paradgren, men vem har åkt på vems tider osv? Vet inte hur Norskan presterat på NM men nog hade jag hoppats på att Lisa skulle vunnit.
Jag kanske är en gnällig gubbe vad vet jag, men nog håller jag på att Rydkvist är bättre.

Inlagd: 2009-02-05, 12:59
Skriven av: nisse

Larsen är väl allt som oftast före Brodin i distansloppen, i såväl klassiks som fri stil. Såvitt jag kan se har hon denna säsong bara tagit stryk en gång, nämligen nu i tisdags på JVM. Med detta sagt tycker jag att Larsen är den som ska till ”stora” VM om det står mellan juniorerna.

Sedan måste jag också säga att jag tycker det är väldigt märkligt att inte Rydqvist blev uttagen till VM direkt redan i söndags. Vid kanonresultat på JVM skulle sedan truppen kunna kompletteras ytterligare. Jag tycker inte att Rydqvists plats ska stå i konflikt med eventuellt deltagande av Larsen eller Brodin. Jag har svårt att se att Sverige på damsidan med endast sju åkare ska kunna ställa upp med fullt manskap i alla lopp, utan att det går ut över totalresultatet.

Även sprintuttagningen på herrsidan är för mig något tvivelaktig. Hellner är helt klart en kompetent sprinter, men jag tycker nog ändå att både Peter Larsson och Bryntesson har större chans på medalj i denna disciplin. Speciellt med tanke på att de sistnämnda enbart fokuserar på sprint, medan Hellner framförallt satsar på distans.

Den enda förklaringen till den uttagna VM-truppen måste vara att skidförbundet har extremt dåligt ekonomi och därför så långt det går försöker minimera antalet svenska deltagare i Liberec. Det känns dock väldigt tråkigt eftersom det innebär att flertalet duktiga svenska längdåkare missar årets höjdpunkt.

Inlagd: 2009-02-05, 13:02
Skriven av: Digit

Nisse – Ingvild (Norskan) har ju slagit Rydqvist de gånger de tävlat samtidigt i år som jag vet. Både i skandinavisk cup och i världscupen där hon kom på en fin 17 plats i Otepää. Dessutom vann hon ju norska mästerskapen i dubbeljakt där alla de bästa var med så hon är nog i väldigt fin form, dessutom hade hon Larsens tider att gå på.

Inlagd: 2009-02-05, 14:51
Skriven av: Ivve

Grattis Lisa!!!

Inlagd: 2009-02-05, 14:58
Skriven av: Anonym

På herrsidan ser det helsvart ut! På 10 km fritt kom bl.a. 4 ryssar, 4 norrmän, 3 tyskar, 2 amerikaner(!), 1 engelsman(!) och 1 japan före bäste svenak.

Inlagd: 2009-02-05, 14:59
Skriven av: Torbjörn

Ja jag får väl ge mig och inse att det var ett lopp av hög kaliber. Det är ju alltid svårt att bedömma när en av tre tävlingar går bra vad som är normal prestation. Synd att hon inte kunde åka SM, det hade varit en direkt värdemätare mot Rydkvist.

Inlagd: 2009-02-05, 15:53
Skriven av: nisse

Flera här hävdar att Lisa Larsen är klart bättre än Hanna Brodin, även på klassiska distanslopp. Att Lisa slog Hanna i början av året hänger nog mer samman med att Hanna inte var i form före jul, och efter nyår har de inte mötts någon gång förrän nu i JVM. Jag håller nog Hanna snäppet bättre i klassisk åkning än Lisa.

Vem som skall få åka till VM hänger nog mer med på hur man vill matcha de redan uttagna och i vilka lopp de blir luckor och var våra reserver har sina styrkor.

Inlagd: 2009-02-05, 16:45
Skriven av: swestam

Det är nog så att Brodin är längre från världstoppen i sprint och klassiskt än vad Larsen är i fristil, iaf på stafettsträckan 5 km fristil.

Inlagd: 2009-02-05, 21:51
Skriven av: Jörgen

Det var bra av Lisa. Det verkar ha blivit en Lisa hysteri här på skidpepp, det skrivs mer om henne än det gjorde om Kalla när hon vann tor de ski. Jaja, det var bra av Larsen iaf.

Inlagd: 2009-02-06, 06:55
Skriven av: Mattias

Mattias, det beror på tre saker:

1. Hon är stockholmare (jag med)
2. Hon var svinbra i Brux
3. Landlagsledningen är virriga

Inlagd: 2009-02-06, 09:04
Skriven av: Oskar

Det är i alla fall kul att det över huvud taget finns någon hysteri kring svensk skidåkning. Så var det knappast för 10 år sedan… Den hade nog dock varit mindre om hon hade fått åka i Gällivare.

Inlagd: 2009-02-06, 09:12
Skriven av: Ivve

Nytt silver idag i stafetten. Det var väl rätt så väntat. Kan bli intressant att se sträcktiderna sedan.

Inlagd: 2009-02-06, 11:09
Skriven av: Ivve

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values