Lisa Larsen och trycket från Sverige vid fel tillfällen

Nu känner jag inte Lisa Larsen, har faktiskt aldrig träffat henne, så jag vet inte säkert hur hon hanterar press utifrån, men är det inte så att landslagsledningen varit sjukt klantiga med att hantera hennes fall under hela vintern?

I Bruksvallarna under starten av säsongen körde hon skiten av hela Sveriges damelit förutom Charlotte Kalla, som sedan gick och vann världscupen i Gällivare. Tyvärr gav man inte Larsen chansen att starta i Gällivare pga att hennes fokus var JVM sa man. Ja faktiskt under hela tiden fram till JVM ältas det att hennes fokus är JVM och det får inte komma något i vägen, som t ex ett världscuplopp. OK, fine, är det så de vill ha det så visst. Håll henne utanför.

Men, sen gör man en råklantig totalvändning!! Istället för den tidigare så beskyddande stilen så flaggar man, två dagar innan Larsens start i JVM, att hon kanske får följa med till senior-VM, men bara om hon presterar bra på JVM.

Ingen press alls här inte…

Nu har de satt en jävla massa saker i huvudet på Lisa, som kanske tar det på ett bra sätt (hoppas det), men tyvärr kanske det också blir världens tyngd för henne, ”nu måste jag leverera, annars är det slut med mig”.

Idag under Larsens första start i JVM gick det inte så bra som många trott att det skulle gå, vi kan ju hoppas att det berodde på att hon är så pass mycket bättre i skate och kanske körde ner sig lite på den klassiska delen, vad vet jag.

Det jag vet säkert är att det nog hade varit mycket smartare att släppa ut Larsen i världscupen några gånger innan (kanske även en stafett?) och se om hon hade hållit. Hade hon levererat där, ja då hade det inte varit något snack om saken, men nu läggs allt på ett kort. Prestera på JVM …or else!

Och mitt i den här soppan går en rätt så jävla besviken Maria Rydqvist runt i ovisshet om hon kommer få åka till VM eller inte. Varför tog man bara inte med henne också?! Nu är ju resten på fint höghöjdsläger och hon får ladda hemma. Och sen om hon nu får komma till VM så sätts hård press på henne att leverera, utan lika fint upptaktsläger som de andra.

Sen så ska jag inte glömma att nämna Hanna Brodin. Som det ser ut just nu har ju hon åkt bättre än Larsen i JVM, betyder det att hon får åka istället för Larsen? Och får hon då åka sprint? Vad ska hon åka? Är hon bättre än Rydqvist? Det här är en total röra…

Well, det var några tankar från mig idag.