Äntligen är Touren igång!

Idag har som bekant första dagen av Tour de Ski gått av stapeln. Med svenska ögon var det väl lite blandade resultat, där Maria Rydqvist stod för den största positiva överraskningen. Lite långt efter tycker jag Anders Södergren hamnade, men han kanske kan köra upp sig under morgondagen.

Svenska placeringar
Damer
11 Anna Haag
13 Maria Rydqvist
36 Sara Lindborg
34 Jenny Hansson

Herrar
7 Marcus Hellner
25 Anders Södergren
39 Daniel Rickardsson
56 Mathias Fredriksson

Vann gjorde Axel Teichman och Claudia Nystad. Hur Nystads vinst kan vara en överraskning begriper jag inte, då hon ju vann prologen i Bormio vid förra årets världscupsavslutning. Uppenbarligen passar denna distans tyskan väl. Hoppas hon fortsätter köra bra, Nystad har alltid varit en av mina favoriter. Bra för tävlingen att finskorna inte tog massa bonussekunder och nu får ödsla lite av morgondagens lopp till att jaga ikapp.

På herrsidan vann alltså Teichmannn och det ska bli spännande att följa hans framfart. Han har definitivt kapacitet att vinna hela touren, men formen har inte varit helgjuten fram tills nu. Nåt säger mig att det kommer att finnas dalar såväl som toppar för Teichmann under årets tour. Kul att Cologna och Kershaw körde bra. Herrtävlingen kan verkligen bli superspännande i år, med flera olika namn med kapacitet att blanda sig i toppstriden. Det hade ju varit roligt efter två år där vinnaren rätt tidigt utkristallierats.

Läs mer: DN 1 2, Aftonbladet

Etiketter: