Stackars Mia!

Ungefär 2 sekunder efter att Jonas Karlsson sagt att det enda som kunde rubba Mia Erikssons avancemang till final var ett fall, ja då faller hon! Hur typiskt är inte det? Mia satte ena staven mellan benen (eller?) och så var den dagen över för henne. Men det var ändå grymt att se en ”ny” svensk tjej i världscupen. Det som var det allra bästa med Eriksson var hennes tuffa attityd, hon körde ju stenhårt i kurvorna som om hon inte hade en aning om att det var världens bästa skidåkare hon hande runt omkring sig! Sen hade hon flytet att inte dras med i norskans Brun-Lies fall strax innan upploppet i B-finalen. Tyvärr låg Britta Norgren precis bakom norskan vid fallet och drogs med. En niondeplats totalt för Eriksson och Norgren blev elva.

Lina Andersson som fick finalplatsen efter Erikssons fall gjorde en bra final och blev tillslut fyra. Hon är så grym!

 • 1. Petra Majdic (SLO)
 • 2. Natalia Matveeva (RUS)
 • 3. Maiken Caspersen Falla (NOR)
 • 4. Lina Andersson
 • 9. Mia Eriksson
 • 11. Britta Norgren
 • 34. Ingrid Vikman

De svenska herrarna hade tyvärr inte en suck idag. Det såg likadant ut i varje heat: Svenskt i topp på första varvet och sen gled några om och våra män hamnade om inte sist så bland de sista. Trist! Jag saknar Peter Larsson och Emil Jönsson. Dagens positiva bland herrarna är att det var kul att se Johan Edin. Hans placering är ju mycket bättre än han någonsin presterat. Grymt!

 • 1. Ola Vigen Hattestad (NOR)
 • 2. Tor Arne Hetland (NOR)
 • 3. Fabio Passini (ITA)
 •  
 • 15. Robin Bryntesson
 • 17. Björn Lind
 • 23. Thobias Fredriksson
 • 26. Johan Edin
 • 46. Jesper Modin
 • 50. Fredrik Byström

Petra Majdic och Ola Vigen Hattestad gick och vann igen vilket är helt makalöst!

Vad tror ni om Lina + Mia i ett sprintlag? Vinst tror jag!