3/4 tjejer och 3/6 killar vidare i Düsseldorf

Jag var ute sent igår. Kom hem ungefär 5 på morgonen, drog ner rullgardinen och bestämde mig för att sova till sprintens start. Nu har jag vaknat, någon timme för tidigt, men det kanske var lika bra. Under en av mina konstiga drömmar, fläckade av alkoholintaget, träffade jag Lina Andersson. Hon hade precis gått ut någon högskola och var tyvärr hemma från Düsseldorf pga att hon fått vinterkräksjukan.

Som tur var det bara en dröm, i den riktiga världen körde hon för någon timme sen in på bästa tid av alla i prologen vilket är grrrrymt! Hon kommer möta bl a Korosteleva, Genuin och Fukoda i kvarten. Snabbinkallade Mia Eriksson skrällåkte in på en fjärdeplats. Britta Norgren hade turen på sin sida med en 27:e-plats. Både Eriksson och Norgren har hamnaat i heat två med bl a Nystad och Fabjan. Borde inte vara några problem.

På herrsidan var det inte lika kul. Thobias Fredriksson har ännu en gång missat kvalet. Denna dag var en måstetävling för Fredriksson som redan efter Davos fick ta sig en rejäl tankeställare. Nu känns det som om biljetten till VM svävat iväg lite väl långt. Fredrik Byström och nyinkallade Johan Edin gick inte heller vidare.

Så genom uteslutningsmetoden förstår ni att Björn Lind, Robin Bryntesson och Jesper Modin gick vidare! Jesper Modin var sabbast av de tre med en femteplats. Lind 19 och Brynte 24:a.

Av de stora internationella namnen som inte gått vidare hittar vi förra årets vinnare Josef Wentzl. Christian Zorzi gick inte heller vidare.

Herregud, jag har kollat på herrarnas nummerlappar och inte resultat. Jesus! Well, tack ni som kommenterat… jag är ruggigt bakis idag och då blir det så här. Vidare är alltså Edin, Bryntes, Lind och Thobbe men inte Jesper Modin och Fredrik Byström.

Resultat