Dubbla andraplatser i La Clusaz!

Idag spenderade jag halva damstafetten på ett pendeltåg vilket var oerhört tråkigt. Men jag fick se de sista två streckorna framför TVn och det var fina bilder från Frankrike. Jag kom in lagom till när Anna Haag gjorde sitt lilla ryck i backen på näst sista sträckan. Charlotte Kalla förvaltade utgångsläget väl och till Finland var det ju inte mycket att göra, däremot måste det känts grymt att få spurta ner Norge!! Ahhh.

Herrloppet var riktigt spännande! Synd att Northug lyckades komma förbi Hellner i näst sista uppförskörningen för då hade det kanske varit Hellner som gjort rycket upp i sista backen och haft lite försprång in på upploppet. Nu blev det ingen slipstream och norrbaggen fick gå och vinna igen… Bra kört av allihop tycker jag. Eller ska jag säga smart kört, för det kändes inte riktigt som om svenska herrarna var i bästa slag men de höll igen på smarta ställen då det fanns många backar där man kunde vila upp sig och glida i kapp.

Ruggigt oväntat kaxigt av Södergren efter loppet:

”Tyvärr så var han lite ful där, norsken, när han stängde mig tre fyra gånger … nästa gång trampar jag av staven på han.”

Att han inte nämner Gjerdalens namn är ju bara för bra!

Ni som missade intervjuerna med Kalla, Södergren och Hellner har ni dessa här:

Kalla-intervjun
Södergren och Hellner efter loppet

Läs mer: DN 1, 2, Aftonbladet 2