06 december 2008, av Oskar

Södergren tillbaka i ett snöigt La Clusaz

laclusaz.jpg

Okey visst, vi börjar känna igen det här på masstartslopp: Anders Södergren försöker dra, men misslyckas och blir omkörd av några löpare på upploppet och hamnar på en plats mellan 5 och 10…

Men, det är inte riktigt som vanligt, för Södergren låg faktiskt med utspridda ben på ett operationsbord för två veckor sedan! Bara att han är tillbaka i spåret är en prestation och nu när han låg han framme i täten under stora delar av loppet är ju fantastiskt, men visst det är aldrig kul att se Södergren åka masstart, det gör liksom lite ont i hjärtat hela tiden.

Nu kom Anders sexa och jag tror att han kommer vara oerhört nöjd, trots allt.

Johan Olsson var lack efter ”misslyckandet” förra helgen men har väl siktet främst på nästa helg då han ska smälla. Idag gick det väl hyffsat, men jag tror han hellre legat kring Södergrens placering.

Marcus Hellner hade kanske många trott på men verkar fortfarande vara lite för svajig i formen, i dag hamnade han på en 16:e plats, lite under halvminuten efter Petter Northug som vann idag. Northug blev ju slagen av Hellner för två veckor sen och även han stod ju över i Kuusamo. Nu blev det som sagt han som klådde Hellner, och alla andra för den delen, denna gång.

Rickard Andreasson blev 54:a och Daniel Rickardsson kom 71:a. Inga spännande resultat inte.

Tyskarna hade inte någon bra dag på jobbet idag. Det uppmärksammades nästan hela tiden av de franska tv-producenterna som istället för att följa täten ofta zoomade in antingen Angerer eller Teichmann där de låg låångt bak i fältet. Alltså, räcker det inte med att göra det en gång?

Norge gjorde en riktigt bra laginsats: 1, 5, 10, 13, 17, 21, 44. Notera att norrbaggarna får ställa upp med hela sju man! Tänk om vi skulle göra det, vilka skulle då åka? Jag menar, om Rickardsson blir 71:a, vad skulle då de andra hamna på för platser…

Sen så måste jag bara säga att trots att det är skidor live på tv så var det inte så himla kul. Visst Vittoz gjorde ett ryck men hur många gånger har det gett resultat? Nä just det. Masstart + ymnigt snöfall = världens tråkigaste sport. Under loppets gång tänkte jag att jag måste skriva detta oavsett hur det går för svenskarna, jag får inte glömma det, även om vi skulle ha en svenne på pallen. Så var det sagt också.

Slutligen, Skidpepps omröstning om dagens lopp slog in, flest röster på Petter Northug idag! Den som fick näst flest röster var Piller Cottrer, som idag blev 7:a.

Intervju med Södergren
Upploppet

Resultat

Läs mer: Aftonbladet, DN, SvD

9 kommentarer till ”Södergren tillbaka i ett snöigt La Clusaz”

Hände de något med Johan Olsson i slutet av nästsista varvet tyckte han tappa många placering på kort tid??

Inlagd: 2008-12-06, 14:03
Skriven av: johan

Någon som vet om de hände något med Johan Olsson i slutet av näst sista varver tycker han tappa många placeringar på kort tid?

Inlagd: 2008-12-06, 14:22
Skriven av: johan

Han blev av med ena staven när någon annan löpare trampade på den.

Inlagd: 2008-12-06, 18:23
Skriven av: Mats

Det banne mig. Olsson har inte tur i masstarter…

Inlagd: 2008-12-06, 18:53
Skriven av: Oskar

Det blev en sällskapsresa igen. Lite förvånande att inte Cottrer och/eller Bauer hjälps åt att dra hårt för att bli av med spurtarna. Skrev det tidigare i denna blogg att om det blir sällskapsresa vinner Northug och så blev det… Men det borde de ju veta, ändå blev det så?

Misstänker att de har betydligt bättre samarbete på detta område inom cykelsporten-..

Inlagd: 2008-12-06, 20:14
Skriven av: Jörgen

Men kul att se Anders därframme i täten igen bitvis idag – sjätte plats är inte fy skam – speciellt om man tänker på vad han gått igenom de senaste veckorna!

Inlagd: 2008-12-06, 20:34
Skriven av: Jörgen

Håller med att masstart 30km inte blir minsta spännande förrän sista 2 km. Är skidälskare men skidtävlingarna förstörs av masstarter. Fattar inte att de ansvariga inte förstår det.

Inlagd: 2008-12-06, 21:05
Skriven av: Gösta Sager

jörgen, Cottrer och Bauer är väl ändå rätt så bra spurtare. Värre är det för vissa andra åkare som t.ex. Södergren. Han borde snackat ihop sig med Vittoz och några till och ryckt loss för att sedan växeldra… Men men, vi hoppas att nästa gång det är masstart så är det fina spår och att Södergren, Hellner och Olsson går loss tillsammans. mmmmmm

Inlagd: 2008-12-07, 03:14
Skriven av: Oskar

Oskar – ja de är rätt bra men Northug är ju världens bästa spurtare för närvarande, honom borde inte ens Bauer och Cottrer vilja ha med på slutet… :-)

Inlagd: 2008-12-07, 07:59
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values