Olsson Olsson

När ska vi få se Johan Olsson på pallen?

olsson_kuus.jpg

Har precis kommit hem från Edinburgh och kollat herrarnas 15 km klassiskt inspelat i datorn. Jag lyckades hålla mig undan all media och information så det var nästan lika spännande som live. Innerst inne visste jag att Olsson inte vunnit eftersom jag inte fått något glatt SMS under söndagen, men man vet ju aldrig! Under loppets gång såg det ruggigt bra ut och efter hälften låg Olsson tvåa och jag började faktiskt tro att det var något stort på gång.

Men men, inte denna gång heller. Tomas Pettersson på Expressen tror att Olssons genombrott kommer om två veckor, i Davos, då samma distans och stil körs. Anledningen, enligt Pettersson, är att Olsson var ruggigt missnöjd med helgens placering, endast pallen är gott nog för honom.

Efter förra helgens stafett-lopp var jag nästan beredd att se förbi den gamla grodan då Olsson och då fortfarande Dahlberg stannade hemma från världscuplopp eftersom deras hund var sjuk. Visst är de vanliga människor de med, men de har faktiskt någon slags plikt till svenska folket tycker jag. Well, nu ska vi inte diskutera det. Det jag kommer till är att om Olsson pallar om två veckor då är allt förlåtet! Egentligen är det förlåtet för länge sen, för han verkar vara en så grym person, men jag måste hålla på principerna!

Resten av svenskarna var ju oerhört sopiga i helgen. Jag tycker man ska förvänta sig åtminstone världscuppoäng från våra andra gossar, men icke, inte ett enda!

Daniel Rickardsson var 13 sekunder från vc-poäng, 1:30 efter vinnaren Sundby. Mathias Fredriksson, som slog Rickardsson på ÖSK-skidan i veckan med nästan en och en halv minut, blev endast 47:a idag. Svajigt värre. Martin Larsson och Fredrik Östberg delade på 51:a platsen…

Kul (för Kristoffer) att kanadicken Kershaw gick så bra, femma! Ja, bra för skidsporten generellt!

Damloppet, well, det gick ju inte så bra där heller. En liten ljusglimt var väl att Britta Norgren tog vc-poäng. Viktigt för henne. Däremot var det lite skuffende att Anna Haag inte blev bättre än 36:a precis efter Sara Lindborg. Haag som gjorde sitt genombrott här förra året!

Till sist, tänk om Sandra Hansson varit med. Om hon nu skulle gjort ett lika bra lopp som hon gjorde i Beito gentemot Bjørgen i tid så hade hon varit topp tio här i Kuusamo. Inte för att jag tror att hon hade varit det, men det är ju alltid kul att spekulera!! Hoppas jäntan får chansen i Davos.

Läs mer: Aftonbladet 2, DN 1 2