29 november 2008, av Kristoffer

Alltid dessa norrmän!

Både jag och Oskar befinner oss på resande fot den här helgen, men jag ska försöka hinna med att kommentera helgens världscup i Kuusamo. Såg att herrarnas sprint blev en ren Norgehistoria:

1. Ola Vigen Hattestad
2. Tor Arne Hetland
3. John Kristian Dahl

Själv såg jag allt fram till herrarnas A-final, då jag var tvungen att rusa till mitt tåg (jäkla backhopparvindar som alltid försenar väsentligheterna…). Fram till dess tyckte jag inte att norrmännen hade dominerat så värst. Vad hände?! Upplys mig gärna i kommentarerna. Hursomhelst, Emils insats tycker jag bådar gott inför den fortsatta säsongen.

På damsidan lyste dock Norge med sin frånvaro. Kul att Lina Andersson visar gammal god form, hoppas att det även kommer att se bra ut i distanstävlingarna. Majdic dominerade, men hur står det egentligen till med Virpi?! Ännu känns det inte som man sett nåt riktigt formbesked… Ska bli högintressant att se henne på morgondagens klassiska mil. Trodde att hon skulle leka hem segern, inte så säker på det längre.

Svenska resultat

Herrar:
6 Emil Jönsson
8 Jesper Modin
17 Björn Lind
26 Mats Larsson
30 Tobias Fredriksson, slutade 31 i kval, men flyttades upp när Kershaw diskades (varför?!)
33 Robin Bryntesson

Damer:
2 Lina Andersson
9 Ida Ingmarsdotter
19 Britta Norgren
32 Anna Olsson
51 Sofia Bleckur
63 Ingrid Vikman

Oskars kommentar: Är som sagt i Edinburgh men kände mig krasslig idag så jag kollade på finalerna över nätet. Enligt kommentatorerna på NRK så är sprintbanorna lite längre i år och därför går det bättre för norrmännen eftersom de är mer uthålliga. Huruvida det är sant eller om bara Emil hade en dålig dag på jobbet vet jag inte. Banan i VM är ännu längre än den idag, och OS-banan kommer vara ytterliggare någon hundra meter längre. Trist att Brynte och Tobbe inte gick vidare, de är båda såna härliga karaktärer. Ungtuppen och den listiga gamla räven. Thobias är lite lik Hetland. Kommer ut sist hela tiden men lyckas tråckla sig igenom fältet och sen komma bra i slutet. KUL MED LINA! Dock tror jag hon borde foka på sprint, det verkar vara hennes grej. Anledningen till att Kershaw diskades var för att han gjorde för många skate-skär.

5 kommentarer till ”Alltid dessa norrmän!”

Lina var i bra slag idag men hade tur att kowalczyk gjorde en riktigt dålig målgång. Trodde Vikman skulle åka mycket bättre. Lind såg stark ut tills han dog fullständigt på upploppet i kvarten. Larsson dog också på upploppet fast han har ju vart lite sjuk. Brynte trodde jag lite på men de va små marginaler till att gå vidare i från kvalet.

Inlagd: 2008-11-29, 18:21
Skriven av: TB

Enl. svt.se så spydde Emil mellan semi och final, en trolig orsak till att det inte gick så jättebra i finalen?

Inlagd: 2008-11-29, 19:24
Skriven av: Lisa

Tyvärr såg norrmännen lika bra ut som vanligt, det är egentligen helt otroligt att de kan ha sån bredd. Och det är lika otroligt att de aldrig misslyckas. Efter kvartsfinalen hade jag helt räknat bort Hetland då jag tyckte han såg helt iskall ut. Vad händer? Jo självklart stiger han upp som nummer 2 på pallen! Minns att det var han som Tobbe krossade i VM 2003, medan Tobias knappast hävdar sig bland de allra allra bästa idag så gör Tor-Arne det, varför?

Tittade lite på WC-resultaten förra året:

HATTESTAD Ola Vigen NOR JOENSSON Emil SWE
DAHL John Kristian NOR
GLOERSEN Anders NOR HETLAND Tor Arne NOR KJOELSTAD Johan NOR ROENNING Eldar NOR
LIND Bjoern SWE
NAESS Boerre NOR
NEWELL Andrew USA SVARTEDAL Jens Arne NOR STRANDVALL Matias FIN PETTERSEN Oeystein NOR NORTHUG Petter jr. NOR

De har 10 av de 14 bästa löparna, det är inte rimligt. Hur kan de ha tagit detta grepp, det borde ni på skidpepp skriva om. Vad har de gjort som vi och andra inte har gjort för att leda utvecklingen. Minns att vi slog oss för bröstet när det gick bra, vi hyllade Rawald som Messias, men nu är vi långt ifrån bäst, och det duger inte.

Inlagd: 2008-11-30, 01:43
Skriven av: Martin

Hej, snälla kan någon tala om vilka som kommenterade helgens tävlingar för TV4 Sport? Tacksam för att få stilla min nyfikenhet.

Inlagd: 2008-12-01, 13:02
Skriven av: Lotten

Herregud, jag hade ingen aning om att TV4 Sport sände från Kuusamo! Hur som helst var jag inte i landet men ändå!

Vad gäller norrmännen så förrutom att de är så jävla bra så är dom så sjukt många. Och resurserna de har för träning osv är långt långt långt mycket mer än vad svenskarna har… vi får se det kanske kommer en artikel i ämnet!

Inlagd: 2008-12-01, 23:57
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values