26 mars 2008, av Oskar

Södergren och femmilar

Foto: http://www.flickr.com/photos/nafmo/

När jag satt och läste intervjun med Anders Södergren på längd.se kom jag att tänka på en sak, och det är att om han är i så ruggigt bra form under VM nästa år som han var under årets tävlin i Kollen, ja då borde han ju faktiskt kunna spräcka fältet och ge sig av på egen hand för att sedan slippa behöva spurta mot någon annan på upploppet. Vad tror ni? Är det möjligt? Eller ska vi lägga ner tankarna helt på ett VM- eller OS-guld till Södergren? Jag vill inte sluta hoppas!

Till sist, lycka till på SM och ha en trevlig resa till Maldiverna, Anders!

6 kommentarer till ”Södergren och femmilar”

Södergren i kollenform är oslagbar han kör skiten ur alla, för att sedan defilera i mål.

Inlagd: 2008-03-26, 18:10
Skriven av: Nils Wedin

Av de allra bästa åkarna var det ju bara Södergren som prickat in formen till kollen. Ingen annan satsade på det loppet så mycket som han. Han får nog svårt att vinna ett mästerskap men omöjligt är det ju inte, speciellt inte om han skulle utveckla sin teknik i maxfart.

Inlagd: 2008-03-27, 14:08
Skriven av: Frans

Det går inte att göra det ensam. Även om han kommer loss från klungan, jobbar de andra ihop för att komma ikapp. Han behöver ett lag för att hålla tempot uppe i flera mil innan han gör ett ryck.

Inlagd: 2008-03-27, 23:03
Skriven av: Erik

Jo, fast i Kollen så var det ju flera gäng som åkte i klunga, tex Olsson och Vittoz mfl och de borde väl kunnat växeldra och hålla Södergrens tempo?

Apropå Vittoz, så gjorde han ju en riktigt grym åkning i Bormio nyligen, och där var det liknande förutsättningar

Inlagd: 2008-03-28, 00:44
Skriven av: Oskar

De senaste vinsterna i Horgi opp och Storlirennet gav ju också lite hopp inför nästa säsong. Även om motståndet inte var det bästa (har ingen aning om hur ”toppade” de andra var), så borde det ju ge en nyttig förstärkning av självförtroendet inför kommande mass-startslopp, spurter och tour de ski-avslutningar att vinna sådana lopp och på det sättet.

Att han är starkast i tuffaste loppet visade han ju redan i Kollen, men gäller ju hitta rätta taktiken för att bli av med alla ”snyltåkare” som vägrar dra i masstartsloppen också…

Inlagd: 2008-04-08, 12:25
Skriven av: Niklas

Blev kanske inte helt tydligt, men med ”Även om motståndet inte var det bästa” menade jag inte att motståndet var dåligt utan bara att jag inte har den blekaste aning om exakt hur tufft det var eller inte.

Inlagd: 2008-04-08, 12:27
Skriven av: Niklas

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values