Svenskarna och deras kvartsfinalplatser

dsc00005_.jpg

Lina Andersson är första svensk att ge sig ut i kvarten. Hennes heat är det tredje, där hon möter Saarinen, Malvalehto, Genuin, Böhler och Fessel. Alltså två finskor, två tyskor och en italienska.

Annika Löfström går ut i fjärde heatet tillsammans med Majdic, Nystad, Jacobsen, Follis och Fukuda. Ett ruggigt tungt heat!! Stackars Annika.

På herrsidan hamnar förste svensk också i heat tre. Det är Mats Larsson som får möta tre norrmän, en ryss och en finsk: Hattestad, Pølsa, Glörsen, Rotchev och Jauhojärvi. Väldigt tungt heat så vi får verkligen hålla tummarna för att Larsson ska gå vidare!

I heat fyra hamnade Björn Lind. Han möter också tre norrbaggar (Hetland, Lykkja, Svartedal). Finländaren Strandvall och tysken Wenzl är också med i samma heat. Wenzl var ungtuppen som vann i Düsseldorf i höstas men blev skadad i axeln strax därpå.

I det sista heatet ingår både Emil Jönsson och Robin Bryntesson. De möter lite lättare motstånd i form av Chebotko från Kazakstan, Eigenmann och Leccardi från Schweiz och ryssen Ivanov.

Starten går 15:20!

DN