Pallen för Jönsson

imgp2500_.jpg

Årsunda-klacken fick tyvärr inte se sin Kung Emil kliva högst upp på pallen i dagens sprint. Istället var det baggarna Svartedal och Naess som lyckades sno de två första placeringarna. Emil såg ändå riktigt nöjd ut när han fick ta emot pris från Kung Carl Gustav lite senare. Med sin tredjeplats behåller han dock ledningen i sprintcupen!

Han såg jävligt stark ut i både kval och kvart/semi-finaler som han ledde och vann ganska enkelt. Men i finalen kom han lite efter in på upploppet och lyckades åtminstone köra förbi en norrbagge men tyvärr inte alla. Fästet var väl inte helt hundra så med några tjuvsläpp var det svårt att gå om dem.

Frågan nu är om pengarna han får in räcker för att kunna flytta ur stugan på Östersunds Camping, som Aftonbladet skrev om igår.


Intervju med Emil efteråt

Robin Bryntesson blev näst bäste svensk med sin seger i b-finalen. Strax före mål sträckte han ut tungan och visade att det är där han vill vara, först. Synd att det var i b-finalen och inte i a..

Björn Lind tröttnade (som vanligt) på slutet och hängde inte riktigt med när det började gå lite fortare i spåret. Han gick också till b-final men kom näst sist i den.

Mats Larsson som också gick vidare från kvalet lyckades inte ta sig vidare i sin kvart.

Resultat herrar

 

imgp2483_.jpg

På damsidan blev det hård kamp mellan Virpi Kuitunen och Petra Majdic. Virpi drog längsta strået idag med Majdic hack i häl. Lite överraskande tog japanskan Natsumi tredjeplatsen och verkade gladare än någon annan!

Bästa svenska blev Lina Andersson på en 26:e plats tillslut. Annika Löfström (liten sensation!) blev 30:e.

Charlotte Kalla ramlade i kvalet och gick inte vidare.

Resultat damer

Läs mer: DN, SvD, Aftonbladet