24 januari 2008, av Oskar

Varis fast för doping …igen!

Nu är inte detta en skidskytte-blog men när så allvarliga saker som doping inträffar måste jag ändå nämna det. Det var inte det tyska skiskyttelandslaget som dopat sig (vad vi vet än), det blev finskan Kaisa Varis som åkte dit, IGEN. Ja, igen, för ni kanske minns att hon åkte fast för EPO-dopning 2003 när hon fortfarande var längdskidåkerska. Nu är hon som sagt skidskytt och det var många som höjde ögonbrynen när hon nyligen tog hem sin första vc-seger i skidskytte. Dessa höjda ögonbryn var alltså befogade! Helena Jansson sa efter det loppet då Varis vann (och Helena kom tvåa) att hon hade svårt att gratulera Varis och:

”Personligen tycker jag att det borde vara livstids avstängning för dopning. Men nu är reglerna som de är och hon har ju sonat sitt straff med två års avstängning. Jag tror dessutom inte att hon är så dum att hon gör om sitt misstag, sa Helena Jonsson, 23, svenska VM-hoppet i Östersund.”

Det var då det.

Well, Kaisa Varis säger så här till sitt försvar:

”Jag har blivit informerad av det internationella skidskytteförbundet att jag är misstänkt för dopning. Misstanken är ogrundad och jag har bett att saken undersöks ytterligare.”

Om det nu är så att hon är dopad kan man ju börja fundera på citatet ”En gång fuskare – alltid fuskare”. Själv så har jag tidigare varit lite mer avvaktande till just det uttalandet. Om man tänker så, ja då kanske man även applicerar dessa tankar på rättsväsendet i allmänhet. För jag anser inte att en som begått ett annat brått och fått tjäna av sitt straff, ja då borde man få en chans till i livet. Många begår brott när de är unga och ”dumma” och kanske inte insåg då hur dumt det var. Samma sak kan ju hända skidåkare. Jag tänker framförallt på Virpi Kuitunen som åkte dit för länge sedan när hon knappt var torr bakom öronen. Frågan är om hon kanske var lite för ung för att inse hur fel det var. Det räcker ju med att grupptrycket runt omkring en förklarar att det är lugnt med doping, ja då kanske man tror dessa och kör, utan att man fattar hur fel det är.

Men som sagt, Kaisa Varis åker dit en gång till, och det är fan riktigt skamligt! Stäng av puckot på livstid!

Läs mer: DN, Aftonbladet 1 2 3

6 kommentarer till ”Varis fast för doping …igen!”

Idrotten har smutsats ned. Jag håller med Magdalena Forsberg, att detta är ett bevis för att doping skall medföra livstids avstängning.
Anders

Inlagd: 2008-01-24, 19:57
Skriven av: Anders Andrén

Jo, kanske det. I teorin är jag emot det, men när jag ser sådana saker som denna tjej och tex Mygel, ja då kokar jag

Inlagd: 2008-01-25, 01:35
Skriven av: Oskar

Ja vad ska man säga om det nu är så.Om alla dopare vart avstängda på livstid så hade inte Ludmila fått några framgångar för Sverige.Och man ska väl inte fälla innan alla prov är klara.som Magda och helena gör hoppas att hon är dopad för annars får väl dom be om ursäkt för sina påhopp.

Inlagd: 2008-01-25, 13:36
Skriven av: Marko

Ja, vänta tills b-provet är analyserat!

Inlagd: 2008-01-26, 19:22
Skriven av: xc

Husk at det finnes finner som faktisk er frikjent for doping. Tenk på Eero Mäntyranta som måtte leve med mistanken i 40 år før de avslørte at hans blodverdier skyldtes en nyresykdom. Så absolutt alle finner går ikke på dop, det finnes et unntak…

Inlagd: 2008-01-31, 16:46
Skriven av: Knut Anders Løken

[…] skrev tidigare att Kaisa Varis åkt dit för doping. Då hade bara a-provet analyserats men vad positivt. Nu har […]

Inlagd: 2008-01-31, 23:54
Skriven av: » Varis b-prov positivt « Skidpepp

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values