Majdic hjälpte Kalla och röda armén slog till …igen

(oj jag trodde jag publicerade denna artikel igår men den kom aldrig ut! konstigt…)

Rött rött rött rött rött var det i herrarnas sprintfinal idag. Fyfan vad jag är trött på den färgen. Man kan ju tro att ryssen Nikita Kriukov borde vara van med mycket rött med tanke på vilket land han är uppväxt i men det hjälpte tyvärr inte idag. Istället blev han allt för skakig i benen och drutta på ändan strax innan upploppet, vilket i sin tur ledde till att det blev fem norrbaggar i topp igen. Det är imponerande men jag undrar, vad hände i semifinalerna? De man inte fick se alltså. Att både Emil Jönsson och Mats Larsson var så långt efter känns inte helt rätt. Emil berättar på sin hemsida:

”Sedan var det dags för semin, och där mötte jag 5 som stakade utan valla och jag som ände åkaren med fäste. Så jag kom sist ut från start och fram till den första nedförbacken, men sedan tryckte jag på i backen och lyckades runda fältet och komma upp i ledning på toppen. Men sen hände det märkliga, nedför nästa backe så lyckades inte en, inte två, utan Fem! åkare glida förbi mig ner mot upploppet och det loppet var helt kört för min del och fick frustrerat rikta in mig på B-finalen i stället.”

Jag håller även med svt-kommentatorerna Karlsson och Jonsson om att det är lite trist när man kan staka igenom en hel sprint utan att ta ett enda diagonalskär. Gör banorna tyngre för fanken! Dagens lopp såg ju ut som Vasaloppet, i miniatyr… eller nåt.

Mats Larssons semi förstördes pga att hans stavrem gick av. Kanske hade det gått bättre med hel stav…

På damsidan vann slovenskan Petra Majdic. Virpi Kuitunen kom ”bara” fyra vilket betyder att Charlotte Kalla fortfarande är värlsdscupledare! Wee ho, alltid något som är kul med tävlingarna idag.

Nu går jag och lägger mig och deppar en stund.