Fredriksson blir långloppa

De flesta har väl redan läst någonstans att Mathias Fredriksson valt att hoppa av världscupen för att åtminstone för tillfället köra lite långlopp. Han har sagt att han gör det för att hitta tillbaka till glädjen i åkningen som han tydligen tappat under säsongens världscup med sjukdomar och alldeles för mediokra resultat.

Så hur bra är han som långloppa? Well, i går gick ett långlopp nere i Tjeckien där alla tunga rävar var på plats. Mathias slutade på en 7:e plats och det är väl godkänt för att vara första långloppet. Före honom i mål var Auklandbröderna, Oscar Svärd, Jerry Ahrlin, Anders Palmér och Rikard Andreasson. Mathias skrev iofs innan tävlingen på sin hemsida att han kände sig helt grön vad gäller långlopp och behövde lite rutin inför säsongens mål Vasaloppet.

Och ni som tror att detta är slutet på Mathias karriär inom elitsammanhang kan glömma det, för enligt han själv är hans slutmål i karriären fortfarande OS i Vancouver. Det ska bli kul att se om han håller!

Jag kan ju tillägga att det nog inte kommer bli så mycket rapporteringar om Fredriksson framöver eftersom Skidpepps fokus ligger kring svenskarna som är med på världscupcirkusen. Hade jag skrivit om alla skidtävlingar överallt, ja då hade jag inte haft tid att tjäna pengar. Skidpepp är ingen kassako direkt, jag får väl in 60 kronor i månaden på annonser…