Stafettuttagningen

Det mesta är väl redan tyckt och tänkt om dagens uttagning till stafetterna. Jag måste säga att jag blev riktigt förvånad över petningen av Jonna. Förhoppningsvis vet ju lagledningen något som jag inte vet annars tycker jag det känns rätt obegripligt och defensivt. Jonna är ju VM-drottningen hittills. Har sett hur bra ut som helst i de sprintlopp hon kört och visat att hon är den överlägset bästa spurtaren i världen. Tror inte man ska underskatta det psykologiska i att möta Jonna i en spurt. Man minns hur det var med Northug. Finns inte en chans att man skulle petat honom bara för att han gjort ett mindre bra lopp tidigare.

Nu är det ju ingen duvunge i spurt som man sätter på fjärde sträckan så det här kanske kommer lösa sig ändå. Men jag hade gärna cementerat fjärdesträckan till Jonna och låtit henne växa in som vår naturliga avslutare precis som man gjorde med Northug och gör med Kläbo. Det här känns lite defensivt. Att titta på ett distanslopp och dra slutsatsen att Maja är i bättre form över 5 km känns lite sådär. Hade önskat ett bättre självförtroende från ledarna. Såklart med reservationen att de vet något vi inte vet. Men man måste ju få spekulera. Man vågar ju varje fall sticka ut näsan. Skulle Maja bli frånåkt och vi blir trea eller fyra kommer man ju utsättas för rätt stark kritik. Jag hoppas verkligen inte att ledningen böjt sig för nån slags rättviseprincip genom att ge Maja långa stafetten och Jonna den korta.

Nåväl vi får se hur dagen spelar ut sig. Dramatiken lär väl infinna sig som vanligt. Forza Maja!