Ditt viktigaste skidbyte någonsin – Håll henne i ryggen

För hela ditt jävla liv Håll henne i ryggen! Gottfridssons episka ord från EM-finalen i handboll bör bli stallorder till Firma Karlsson Andersson om det ska bli riktigt kul på lördag.

Satt och spelade upp lite olika lördagsscenarier i huvudet idag på jobbet. Det troligaste utfallet är väl kanske att Johaug rycker ifrån de andra under första delen av loppet. I ett sånt läge spelar ju skidbytet i stort sett ingen roll för de svenska.

Men om Frida och Ebba och kanske någon till lyckas hänga Johaugs rygg står de ju inför sitt livs viktigaste skidbyte. Mycket talar väl för att Norge är först in i boxen och om nummer två bakom Johaug gör ett sämre skidbyte då kan det ju vara kört för alla. Jag tänker på Ebba som sjabblade till det sist och tappade Johaugs rygg och då tappar man ju loppet som i det fallet. Det lär går Max från skidbytet räkna inte med något annat. Kanske kan svenskorna åka med Johaug, kanske kan dom vinna en spurt mot henne men åka ikapp henne kan dom inte. Än.

Ebba är ju dessutom typ sämst i västvärlden på skidbyte så i min värld får hon gärna ligga efter Frida in i boxen. Nu är hon ju medveten om det här själv och lär ha övat en hel del. Dags att visa nya takter nu Ebba!

En strategi för att kunna ha råd att tappa en sekund på Therese är ju att försöka vara i tät in mot bytet. En sån manöver som kanske låter lättare än vad den är kan betyda all skillnad i världen. Men mitt tips är precis som Gottfridssons, för hela ditt jävla liv håll henne i ryggen, både vid skidbyte och målgång så kan det gå bra.

Vad säger ni, blir bytet avgörande eller gör jag en höna av en fjäder.