Inför Skiathlon OS-2022

Nu är vi ju ändå snart där. Jag måste säga att det har varit en väldigt knepig uppladdning till de här spelen. Jag har inte riktigt känt mig peppad. Förmodligen på grund av den ständigt närvarande covidångesten som vårt grannfolk fick känna på ordentligt under förra veckan. Man ska ju inte ropa hej än men visst känns det väl rätt skönt som svensk att det bara är Leo J som testat på fel sida gränsvärdena hittills. Det där med gränsvärden verkar ju jävligt spännande. Om jag fattar det rätt så trycker kineserna på med några extra varv i sin provtagning jämfört med oss. Då hittar de mindre rester av viruset än vad som skulle ge utslag här. Lär väl varit det som hände både Leo och de tre norska ledarna. Nu är han ju frisk igen tack och lov.

Att Norge stillasittande bara skulle vänta in Weng och Krügers ankomst till spelen kan man ju glömma. Det lär pågå en hel del powerplays för att de där gränsvärdena inte ska vara satta så det inte gynnar två norska skidstjärnor i OS till slut. Läste att Sverige sneglar på vad Norge gör kring det men inte agerat själva för Leos skull. Lika självklart det.

Men nu ska det väl ändå kunna bli ett lopp på lördag. Fy fan verkar vara riktigt krispigt på skidstadion. Alla ser ut som Wassberg brukade göra. Rimfrost till höger och vänster.

På lördag inleds alltså tävlingarna med det som jag tycker brukar vara det roligaste loppet. Skiathlon är ju kul stafett är ju ångest som bekant.

Kylan verkar ju kunna svänga rätt fort där borta och vad jag kan se så verkar det se rätt schysst ut på lördag när de ska tävla. SOLIGT! Kallt innan och kallt efter om jag fattar det rätt. En del blåst men det är det väl bara att räkna med. Skiathlon är väl ett av loppen där faktiskt en skaplig vind kan påverka loppet. Att ligga och dra i motvind är väl ingen höjdare. Men att behöva dra behöver nog ingen bry sig om eftersom Johaug är tillbaks på banan. Blev inte mycket tävlande för henne inför OS när allt ställdes in. Kan det påverka? Ja lite kanske om man får vara optimist. Men oavsett vind och ringrost så lär väl Therese vinna. Hon har lär ju ha laddat för det här loppet i snart hundra år. Ända man som svensk kan hoppas på är väl att vi hänger med tillräckligt länge för att det ska bli nerver och då vet vi ju att det går att rubba den bästa. Annars är det nog det individuella loppet där man kanske kan rubba Johaug. Men ska jag vara ärlig så tror jag hon tar alla guld utom sprintarna. Men det ska ju vallas också.

Synd på Weng. Var väl ändå en tydlig medaljkandidat. Känns som att det är en del som kan ta en medalj ändå va. Amerikanskorna känns väl på gång. Tillsammans med Ebba, Frida och ryskorna får de väl gälla som huvudaspirant till pallen. Vad kan Pärmen göra? Men det finns ju några fler outsiders också, Hennig och Fossesholm kanske.

Första loppet är ju också jäkligt kul för man kan ju då börja ana vart det kommer barka under OS. Hur är det med Moa och Leo? Är Calle godmiddag efter förkylningen. Kan vi börja drömma om stafettmedaljer eller ska vi besöka närmaste akut för att få ångestdämpande utskrivet. Och hur är det med Fossesholm – ser hon bra ut är vi rökta i stafetten va? De flesta svaren kommer nog på lördag och söndag.

Här är mitt tips:
1. Johaug
2. Frida
3. Neppan

Hur ser erat tips ut?