Behövs intervallstarterna?

Fasen vad jag saknar masstarterna. Har väl inte varit en enda sedan världscupen drog igång igen förutom stafetten. Och nu till helgen är det sprinthelg i Düsseldorf. En plats som väl bara Peter Larsson och Bob Hund kan tycka om.

Jag känner att jag varit extra gnällig i år. Är ju märkligt när det ändå varit rätt roliga framgångar trots alla ryggskott och skador. Men jag måste fortsätta klaga lite. De här intervalloppen suger långsamt intresset ur mig. Jag har märkt att jag mer sitter med näsan framför telefonen och uppdaterar Fis live-rapportering än vad jag tittar på loppen. Det ger mer mig nästan ingenting att se 50 åkare staka ut från starten eller som hastigast se stornamnen passera en kontroll.

Jag har verkligen gått från att vara masstartmotståndare till att börja tycka att man kan skrota intervallstarten på allting under fem mil. Fis live-rapportering är mer spännande än tv-sändningen. Jag är orolig för att skidskyttet där intervallproduktionerna fungerar bättre kommer äta upp längdåkningen marknadsandel för marknadsandel.

Om man nu ändå ska fortsätta med intervalloppen måste det väl gå att göra mer spännande produktioner. Idag har ju alla minst en fyrtiotums tv men det känns som FIS (eller vem det nu är) tror att vi är kvar i 14-tums tidsåldern. Jag vill se tendenspilarna (som finns i liverullorna) på åkare rulla nere i rutan, jag vill se åkare mot åkare-tendenser flimra förbi. Jag vill se fler mellantider infällda i hörnen. Ja mer av allt helt enkelt. Häggström gjorde ju ett bra lopp senast men om honom fick vi varken se eller höra någonting.

Och snart blir det Dresden. Sprint är ju kul men söndagens lagsprint känns ju i vanlig ordning rätt avslaget. Varför kör man inte fler lopp som skidskyttet. Sprint på torsdag eftermiddag och vanliga lopp lördag och söndag. Skidskyttarna har ju ofta treloppshelger. Är det så viktigt att orter som Dresden får arrangera WC?

Kul ändå att Sundling verkar vara på väg tillbaka. Siluettbilden i uttagningen avslöjades ju snabbt här på Skidpepp tillhöra Sundling. Flashback-klass på den identifikationen. Dresden handlar ju mycket om fart så det kanske passar bra att börja där efter en skada.

Men man kan ju inte gnälla hela tiden. Snart blir det tour, tyvärr åker ju inte alla den men det kan jag klaga på i en kommande tråd. Det ska bli kul och några masstarter blir det väl där varje fall.

Och roligt är det ju att Johaug inte är lika överlägsen längre. Många närmar sig nu. Och kul med fler nationer som är uppe och stökar i resultatlistorna (varje fall på damsidan).

OS blir en fin känslomässig tempoväxlare för mig i år. Men men, bara att ta nya tag.