Oj oj oj – GRATTIS EBBA!!

Vilket lopp det blev idag. Måste börja och säga nåt om laginsatsen. Så jäkla fint att se Svahn agera hjälpryttare och dra fram Ebba till backen i ett högt tempo. Otroligt snygg detalj när Sundling och Ribom lyckas ta sig fram i exakt rätt läge när de nästan är framme vid backen och tvingar Diggins att runda några svenskor och genom det får Ebba ett antal sekunder. Magnifikt kört. När man sen ser Frida stå i backen och skrika sig hes för Ebba blir man ju ännu mer rörd. Det var ju Frida som skulle varit först i den där backen egentligen med tanke på hur det såg ut innan det där dörrfodret ramlade ner. Laginsatsen höll Hysénklass idag och får 6+.

Och Ebba då. INGEN var mer förtjänt att vinna den här etappen. Hon gjorde precis den hon skulle. Måste ha varit fruktansvärt stressigt att ha Diggin i baken hela vägen upp. Det var de där 9 sekundrarna från starten av backen till målet. Gissar att Ebba är hyfsat nöjd med hela touren ändå trots att hon säkert hade velat vara ännu högre upp. Nu kanske tidningarna kan sluta tjata om att Ebba skulle vara nån evig tvåa. Skönt.

Grattis till Diggins också. Härlig personlighet som man unnar en seger. Återkommer med ett inlägg med lite fler reflektioner kring touren!!

Etiketter: