Oskar kritiserar stakningsfria zoner

Läste precis en artikel på Aftonbladet. Oskar Svensson är besviken på att arrangörerna la till stakningsfria zoner under dagens lopp. Man kan såklart förstå Svensson frustration efter hans fina placering under loppet i Val Müstair där han stakade sig runt hela loppet till en riktig fin placering. Så här säger Oskar till Aftonbladet:

– Jag tycker det är jättetråkigt att de har sådana diagonalzoner, tråkigt att de håller på med sådant, säger han efter att ha kommit in som bäste svensk på 20:e plats i dagens lopp.

Jag håller med om att det är ett problem att reglerna inte är tydliga på förhand. Dessutom rätt fånigt med olika zoner under loppet. Å andra sidan känns det helknasigt att titta på ett lopp där man stakar sig runt – nostalgikern i mig får röda utslag. En sån utveckling vill jag inte se. Då är det bättre att stryka den klassiska tekniken och ta rygg på skidskyttet och bara använda fri teknik i alla lopp.

En ännu bättre lösning är kanske att vi har banor som är så pass tuffa att det inte går att staka sig runt då är problemet löst!

Vad tycker ni? Är det rätt eller fel med stakningsfria zoner?

Etiketter: