Halvdan första dag i TdS

Jaha, då var första etappen av tour de ski genomförd. Och det kändes väl sådär trots att Svahn höll för favorittrycket och vann. Hon åker så jäkla säkert och det kändes aldrig nervöst. Hon är grym, verkar vara i bra form och kan nog överraska i sammandraget.

Karlsson kommer såklart också att sova gott i natt, vad ska stoppa henne nu?

Om de svenska herrarna finns väl inte så mycket att säga som inte redan är sagt. Börjar tyvärr tvivla på att Calle kommer komma tillbaka till världstoppen nån gång. Dåligt kval och katastrofal kvart. Häggström lika dåligt. Oskar då. Tyckte det såg rätt dåligt redan i kvarten men han lyckades rida ut den stormen, i semin hade han inte en chans. Vet inte om jag har för höga krav men att Oskar är väldigt nöjd med insatsen gör min nästan lite orolig. Eller är jag ute och cyklar.

På damsidan är jag också besviken. Maja såg ju grym ut men orkade inte och åkte taktiskt dåligt. Ribom och Sundling var inte heller nåt att hurra för och Ebbas sorti i prologen var ju kanske något väntad men ändå väldigt tråkigt.

Kort sagt så borde både svenska damerna och herrarna presterat bättre idag med tanke på hur konkurrensen såg ut. Känns som att man måste ifrågasätta uppladdningen när stora delar av laget underpresterar på hög höjd.

Nu väntar masstart imorgon och ska bli det bra för Ebba måste hon nog göra något riktigt bra. Frida har ju redan skaffat sig guldläge.

En liten fundering…varför hade Frida mörkblå och inte vit mössa på sig?

Några åkarbetyg

J.Sundling SS
E.Andersson SS
Maja Dahlqvist SSS
Ribom SS
Frida SSSSS
Svahn SSSSS
Olsson SSS

Calle S
Häggström S
Svensson SS