Ebba Anderssons vallare kommer inte med till touren

Läsaren med signaturen karlP uppmärksammade en intervju med svenska vallachefen Petter Myhlback som nyligen publicerades på sidan Längd.se.

I en passage så framgick det att Rikard Andreasson, personlig vallare till tourfavoriten Ebba Andersson, inte kommer att följa med på touren. Skidpepp blev såklart nyfiken på skälet till att Anderssons vallare inte kan följa med på en av årets viktigaste tävlingar.

Skidpepp sökte därför kontakt med Myhlback som menar att det handlar om att Andreassons nära arbetar inom samhällsviktiga yrken och med den pågående pandemin har pusslet inte gått att lösa. Myhlback betonar dock att vallateamet är bra bemannade under touren och att det inte påverkar deras arbete samt att varje åkare har dubbla vallare just för att kunna lösa denna typ av situationer.

Passade naturligtvis också på att fråga hur läget var nere på kontinenten. Allt kändes bra inför morgondagens sprint. Igår var det 17 minus i spåren och idag -12. Kallt, hårt och kärvt. På lördagen förväntar man sig däremot att det blir tuffare. Då väntas snö falla under masstarten och då vet vi ju hur det kan bli.

Nu håller vi tummarna för att Andersson och alla andra svenskar får de bästa skidorna under fötterna imorgon och under hela touren. Gott nytt på er!

Etiketter: