Tempen inför Tour de Ski – Uppdaterad

Idag blir det klart vilka som får låsa in sig i jul för att sedan åka ner till kontinenten och tävla i Touren. 14 platser talas det om. Vi får väl se hur de fördelas. Själv skulle jag just nu kunna tänka mig att skicka 13 damer plus William Poromaa.

Det är väl på sin plats att kolla tempen på några av de svenska åkarna som är aktuella. Hur är formen egentligen.

Damerna:
Maja Dahlqvist: SSSS Fyra Skidpepp får Maja. Bra säsongsinledning med pallplats i sprint och en tiondeplats på distansloppet i Ruka. I Östersund slutade hon fyra i masstartsloppet. Finns lite mer att klämma ur. Kanske dags i sprinten i Val Munstair.

Linn Svahn: SSSS Fyra Skidpepp för Linn också. Man har ju höga krav på Linn nuförtiden. Vann sprinten i Ruka och var strax efter Maja på distansloppet dagen efter. I Östersund vann hon visserligen sprinten men kanske kanske hade man hoppats på lite mer i masstartloppet.

Jonna Sundling SSSS Fyra Skidpepp för Sundling också. Ja hon fick stryk av Linn i både Ruka och Östersund men jag tycker hon ser starkare och starkare ut. Lite bättre taktisk åkning så blir hon svårslagen. Gjorde det riktigt bra i masstarten i Östersund även fast hon var långt efter Ebba och Frida

Charlotte Kalla S. Ett Skidpepp för favoriten Kalla. Corona är ju inte att leka med så hoppas hoppas att det blir lite bättre innan touren drar igång. Var plågsamt att se Charlotte harva runt i mitten av resultatlistan förra året. Kan hon nå nån slags Holmenkollenform så kan det ändå bli kul. Ebba och Frida rår hon ju inte på ändå.

Ebba Andersson SSS Väldigt nära fyra skidpepp men det känns som det finns lite till att hämta. Ser stark ut precis som vanligt. Har ju en grymt hög lägstanivå. Visade lite svaghet i det individuella loppet i Östersund samtidigt som hon krigade grymt bra i Ruka i jaktstarten. Kanske snålt med betyget tre men men.

Frida Karlsson SSSSS Kändes väl som den som var hetast i Östersund. Överpresterade i sprinten och körde ifrån Ebba i 10 km-loppet. Lite Seefeld-känsla. Tourens upplägg lär väl passa utmärkt om sprintformen konserveras. Känns som att Frida blir svårslagen.

Johanna Hagström SS Ytterligare en favoritåkare som man lider lite med. Hade varit stjärna i vilket sprintlag som helst förutom Sverige. Känns inte riktigt som är helt i slag va?

Moa Lundgren SS Känns inte som hon hänger med bästa svenskorna i år. Kan ju gå snabbt upp och ner när man ung. Hoppas det vänder snart.

Anna Dyvik SS Sliter med en dålig rygg. Känslan är att hon inte blir uttagen.

Herrar

William Poromaa – SSSS Svårvärderad insats i Östersund trots allt. Förutom William känns ju alla herrar helt under isen just nu så det känns svårt att veta var William står. Att han tagit stora kliv råder det ju ingen tvekan om. Vi får väl se hur långt det räcker när han får möta bättre motstånd.

Resten av svenska herrarna får ett S. Dålig form, ryggskott och allmänt skit. Blir deppad bara man tänker på det.

Uppdatering: Nu på eftermiddagen blev uttagningen klar. De här svenskarna åker tour de Ski (och Petter Northug åker in i fängelse):

Damer:
Emma Ribom, Piteå elit SK
Moa Olsson, Falun-Borlänge SK
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
Moa Lundgren, IFK Umeå
Linn Svahn, Östersunds SK
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Jonna Sundling, Piteå elit SK
Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF

Herrar:
Johan Häggström, Piteå elit SK
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK
William Poromaa, Åsarna IK
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK
Björn Sandström, Piteå elit SK
Marcus Ruus, Åsarna IK