Fredagsmys #2 När Hellner körde ifrån allt och alla

Dags för veckans fredagsmys. Den här gången från världsmästerskapen i Holmenkollen 2011. Egentligen ett VM som var lite sådär. 5 medaljer skrapade Sverige ihop medan Norge toppade medaljligan med 20 medaljer varav 8 guld. Northug och Björgen blev odiskutabelt mästerskapets kung och drottning. Men under den första tävlingsdagen då var det en svensk som var bäst i världen och överlägsen alla andra.

I sprintfinalen har Sverige tre representanter. Jönsson, Modin och Hellner. Av dem tre är det väl Jönsson som är det stora hoppet. Men som Hellner åker in mot sista backen så kan ingen göra något åt honom. När de andra glider benskejtar Hellner ifrån dom andra. Väl vid målgång är han överlägsen och kan glida ensam över mållinjen. Bakom Hellner kom Northug på andraplats. En grymt besviken Northug vände på steken och vann sedan tre VM-guld innan mästerskapet var över.

Extra kul med klippet är att det finns tre olika klipp att välja på. Antingen med Håård och Blomman, Vacchi eller med norska kommentatorer.

Välj själv och trevlig helg!