Säsongspremiär snart!

Väntan har varit lång men nu är det ”bara” en månad kvar till säsongspremiären i Bruksvallarna den 20-22 november och vi kan börja räkna ner dit! Föregående säsong avbröts på grund av pandemin med följden att världscupavslutningen i Kanada och USA ställdes in.

Linn Svahn vann sprintcupen i världscupen med Jonna Sundling som tvåa. Båda två rapporteras ha haft en bra och skadefri träningssommar (se langd.se), duellerna mellan de två blir nog många i vinter. Kommer någon annan att kunna blanda sig i exempelvis Johanna Hagström eller Emma Ribom? Vi får se.

Dock pågår pandemin fortfarande, inget vaccin finns än så länge när detta skrivs och den andra vågen pågår i många länder så det finns många osäkerhetsfaktorer kring säsongen som kommer vars naturliga höjdpunkt är VM i tyska Oberstdorf som ska köras 22 februari till 7 mars (FIS-länk till VM-programmet).

Programmet i Bruks (sändningstider inom parentes)

Fredag 20 november 10/15 km klassisk stil (SVT1/Play 11:00)
Lördag 21 november Sprint klassisk stil (SVT1/Play 08:45 och 11:20)
Söndag 22 november 10/15 km fristil (SVT1/Play 09:00 och 11:15)

SVT sänder alla tre dagarna, i Vinterstudion under lördagen + söndagen. Det körs även juniortävlingar lördag-söndag i Bruks, juniorerna kör 5 km kortare sträcka under söndagen. Länk till webbplatsen för säsongspremiären i Bruksvallarna