01 januari 2020, av Jörgen

TdS etapp 5

Nu väntar en vilodag innan touren fortsätter i italienska Val di Flemme 3 januari:

13.15 – 10 km klassisk stil masstart damer
15.15 – 15 km klassisk stil masstart herrar

Startlistor – damer – herrar (kommer senare)

Totalställning TdS efter etapp 4 – damerherrar

96 kommentarer till ”TdS etapp 5”

Ebba sexa nu i totalen 51 s efter Johaug (länk till totalen finns i inlägget ovan). Lite för många sekunder, hoppas att hon kan knipa några i denna femte etapp samt i sprinten.

Johaug har inte varit lika omänsklig nu under Touren, vann med ”bara” 0,7 s igår och förlorade mot Flugan idag. Kommer Johaug att åka likadant i fredagens masstart med tanke på idag? Troligen kommer hon att försöka igen. Står det mellan de två hoppas jag att Flugan vinner men även Neppan kan bli att räkna med i totalen.

Neppan visar stigande form efter en trög säsong hittills men i Touren har hon radat upp resultaten 6-3-6-4 (lägst snitt av alla). Samt hon kan ta många bonussekunder i sprinten.

Inlagd: 2020-01-01, 14:29
Skriven av: Jörgen

Om man spånar lite framåt, speciellt till lördagens sprint klassiskt, så kommer det bli en ganska tam damsprint…

I dagens återstående startande i damloppet så ser jag bara 20 åkare kvar som gjort något vettigt på sprint senaste 12 månaderna, så det kommer bli ”lätt” för Johaug Ebba & Heidi att klara en eventuell semifinal…

Tror segerkampen blir mellan Lampic och Jonna Sundling, med Moa Lundgren och Tiril U. Weng som outsiders…

Ps. Postade detta i fel tråd tidigare… ds.

Inlagd: 2020-01-01, 15:34
Skriven av: ErrkaPetti

Det här damloppet skulle man vilja se i ind. start.

Inlagd: 2020-01-01, 16:38
Skriven av: Kallner

Gleder meg til løpet på fredag. Synes ofte den etappen er den beste under hele Tour de Ski. Veldig fin og utslagsgivende løype. Her blir det vel også bonussekunder. Her må Ebba og Ingvild bare gå all in og prøve å ta sekunder.

Inlagd: 2020-01-01, 19:20
Skriven av: Sven

Det är tur att Kazakhstan har skidåkare i Touren annars hade Maja Dahlqvist varit sist i Touren. Stackars Maja.

Inlagd: 2020-01-01, 19:32
Skriven av: LOA

Sven: Gillar också den etappen. Mycket fin och harmonisk löpa.

Inlagd: 2020-01-01, 21:07
Skriven av: Per

väldigt svaga tourer av Diggins Bjornsen Kalla konstigt att media inte gräver mer i att Kalla inte ens är topp 10 längre inte ens en fråga till Ingesson varför hon är sämre än någon gång tidigare i karriären o ser tung ut varje lopp? Jacobsen är lika gammal som Kalla håller på med studier vid sidan om tar ledigt då o då och hon är lika bra eller bättre än tidigare.. svenskarna i a-laget turas om att vara skadade eller sjuka man måste lägga mycket mer resurser på återhämtning o uppföljning kommande säsonger verkar det som..

Inlagd: 2020-01-01, 22:10
Skriven av: JohanA

JohanA: Har man tillgång till media i Norrbotten NSD så fanns de en intervju med Ingesson om Kalla..

Inlagd: 2020-01-01, 22:29
Skriven av: jossa

Någon som vet om det är ställningen i touren som ligger till grund för startnummer?

Inlagd: 2020-01-01, 23:08
Skriven av: Göran

Här kommer Ebba att ha stora möjligheter att hämta sekunder i normal form. Fäste är prio ett i förhållande till glid för halkar man är det kört.brukar vara lättvallat här vid bra väder.

Inlagd: 2020-01-02, 00:11
Skriven av: Gka

”brukar vara lättvallat här vid bra väder.”

Haha de var och se glaset som halvfullt. Kombinationen val di fiemme, sveriges vallateam och klassiskt har ju haft några mardrömsdagar tillsammans, många bra TDS-placeringar har försvunnit i den här masstarten.

Inlagd: 2020-01-02, 00:22
Skriven av: ola

Apropå kommande damsprint i Val di Fiemme på lördag, av gårdagens 51 damer som tog sig i mål var det bara 20 stycken som var i Planica den 21 december och åkte/kvalade i sprinten där…

Så, det kommer bli en klart annorlunda sprint denna gång, om än en final med spets…
Jonna, Lampic, Bjornsen, Maja, Nepryaeva, Tiril U. Weng?

Kommer bli enkelt att ta sig till semifinal för tourtoppen åtminstone (Johaug, Østberg, Heidi, Ebba, Astrid, Henning, Kalla)…

Inlagd: 2020-01-02, 05:18
Skriven av: ErrkaPetti

LOA: Maja har över minuten upp till den bästa åkaren från Kazakhstan. Tveksamt om hon kan ta in det trots att hon har en sprint att jobba med.

Inlagd: 2020-01-02, 06:11
Skriven av: Grrrip

LOA och Grrrip, jag tror personligen Maja inte bryr sig om totalen ;-)

Maja vill nog bara tävla/träna och umgås med landslagskollegorna (inget dåligt med det), och, satsar nog på sprinten på lördag och därefter packar väskan och blir åskådare på söndagens klättring…

Hoppas Maja kan få visa sina sprintkvaliteter på lördag, men, skulle hon ”misslyckas” igen så är det tveksamt om hon får åka i Dresden…
Beror väl på hur Ribom mår och hur det går för Sömskar i SC i helgen…

Dresdens lag kan bli Stina, Jonna, Hagström, Svahn, Ribom & Rönnlund/Sömskar/Maja…

Inlagd: 2020-01-02, 06:30
Skriven av: ErrkaPetti

Längdskidåkning är den idrott i Norge som tappat flest unga utövare de senaste10 åren https://www.nrk.no/sport/xl/nasjonalsporten-som-mistet-barna-1.14820478

Inlagd: 2020-01-02, 08:59
Skriven av: Kurt

Avstängd på grund av hälsoproblem därefter presterar Östberg på toppen av sin förmåga. Kan tyckas vara lite märkligt ändå.Har ej läst något uttalande från medicinen i frågan.

Inlagd: 2020-01-02, 11:37
Skriven av: Gka

Kurt, samtidigt har ju Holmenkollens skidklubb över 60000 medlemmar…

Jag tror det finns värre länder med rekryteringsproblem…

Inlagd: 2020-01-02, 11:38
Skriven av: ErrkaPetti

Ser att de amerikanska mästerskapen körs denna vecka, märkligt valt med tanke på att deras bästa rimligtvis är i Europa och fullt upptagna med TdS? Hade varit bättre om de kört dessa efter världscupavslutningen i Kanada? Länk

Medveten om att det varit så i flera år men efterfrågar inte arrangörerna och deras sponsorer t.ex. deras inhemska storstjärna Diggins?

Snacka om i värde devalverade nationella mästerskap utan Diggins, Bjornsen, Caldwell, Brennan, Kern och Ogden. Är som att vi skulle köra en SM-vecka utan Kalla, Stina, Jonna, Ebba, Maja, Lundgren och Hagström…

Inlagd: 2020-01-02, 14:08
Skriven av: Jörgen

@Jörgen, kan inte det ha med att skidåkning är en marginalsport i USA. Tror inte många amerikaner vet vem Jessica är till exempel. Går nog att jämföra med vad gemene man i Sverige vet om svensk backhoppning eller varpa, kan ni säga någon stjärna där? :) Då spelar det ändå ingen roll när mästerskapet körs, även om jag förstår att det är trist för åkarna.

Inlagd: 2020-01-02, 17:21
Skriven av: Erik

Erik så kan det vara, men vill man bygge upp och stärka skidåkningen (varumärket) i USA är det fel väg att gå.
Har man med åkare som har tagit medaljer i OS och VM och gör reklam för det så finns möjligheten att intresset ökar i stället för att minska, speciellt för de yngre skidåkarna.

Inlagd: 2020-01-02, 18:44
Skriven av: Bamse

Ser ut som om Stina Nilsson er ute resten av sesongen.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/opmm8K/stina-nilssons-skada-varre-an-befarat

Inlagd: 2020-01-02, 19:14
Skriven av: Neithiri

JohanA: Håller med – och förutom Kalla är ju Maja och Settlin helt ur slag jämfört med förra säsongen. Det plus revben som aldrig läker, näringsunderskott och trasiga ryggar gör ju att man funderar på hur man följer upp återhämtning i A-laget.
I linje med det har vi Calle som ofrivilligt haft träningsledigt i flera veckor och tydligen bara kört ett intervallpass sedan Ruka, och sen är uppe och nosar på pallen direkt när han är tillbaka. Den vilan verkar ju inte skadat direkt.

Inlagd: 2020-01-02, 19:35
Skriven av: Allan Vallan

Blir en herlig duell i morgen mellom Johaug, Ebba, Østberg, Weng og Neprayeva. Ser på Yr.no at det er meldt minusgrader på formiddagen og opp mot +6 og sol når jentene skal gå. Blir spennende å se hvordan føret blir. Bruker alltid å være noen av favorittene som misser på skiene. Glemmer aldri Østberg i 2017.

Inlagd: 2020-01-02, 20:43
Skriven av: Sven

Allt debacle har ju börjat sedan Grip och Urban klev av. Samband? Det kan ju inte vara tillfälligheter när halva landslaget är sjuka, undernärda, skadade eller underpresterar på löpande band. Hösten verkar ha gått enligt devisen ”leda genom att inte ha koll”.

Inlagd: 2020-01-02, 20:59
Skriven av: Kallner

Erik: Du har helt rätt i att längdskidor är en liten sport i USA men Diggins (och Randall) fick ändå en hel del uppmärksamhet efter OS-vinsten och vore ju dumt att inte använda det i PR-syfte att sprida sporten etc.

Sen är det säkert så att det är det amerikanska skidförbundet som har bestämt när och var de nationella mästerskapen ska arrangeras. Arrangörerna vill självklart att stjärnorna ska vara med så att de (och förbundet) får mera PR, sponsring, eventuell skidpublik på plats vill säkert se Diggins och så vidare. Därför ter det sig så märkligt att de gör så här år efter år.

Inlagd: 2020-01-02, 22:24
Skriven av: Jörgen

Otroligt tråkigt med Stina. Revbenssprickor gör mycket ont och tar tid att läka. Bara att bryta ihop och komma igen men inte för snabbt. Håller med att det är lite väl mycket med A-åkarna denna säsong. Stina och Ebba skadade sig, rena olyckor är det inget att säga om men Maja, Settlin och Frida?

Inlagd: 2020-01-02, 22:44
Skriven av: Jörgen

Enligt Aftonbladet är det alltså en ny spricka i revbenet. Det låter i så fall som rätt osannolikt. Och när skulle ett nytt revbensbrott ha uppstått? Det händer ju inte bara sådär för att man tränar. Nog måste det vara fråga om den gamla skadan? Gissningsvis gick hon på för tidigt och hårt efter den. Sprickor i revben tar lång tid att läka som Jörgen skriver. Ja, tråkigt hur som helst men viktigt nu att låta det läka helt.

Inlagd: 2020-01-02, 23:25
Skriven av: Per

Falk o Thorn har också pajat ryggen genom träning i a-laget det kan inte vara tillfälligheter med så många skador.. längdskidor är tufft du måste ligga på gränsen för att nå toppen men Sverige måste bli bättre på att balansera på rätt sida framförallt tror jag man kört för hårt på hösten när man måste samla överskott till säsongen.. damerna har många viljestarka åkare just nu fler än någonsin då är det extra viktigt med ett starkt ledarskap o just nu ser jag inget ledarskap alls tyvärr tränarna är tränare men inga ledare som jag ser det..

Inlagd: 2020-01-03, 00:18
Skriven av: JohanA

Moa Lundgren förkyld og bryter. Lurer på når svensker skal begynne å passe på seg selv? Sykdom/skader sesong ut og sesong inn. Ikke rart det går til helvete i resultatlistene.

Får heie litt ekstra på Ebba i dag da.

Inlagd: 2020-01-03, 10:32
Skriven av: Neithiri

Snart inte många ”riktiga” sprinters kvar till morgondagen Sprint i Val De Fiemme…

Moa Lundgren och Sophie Caldwell försvann ju inför dagens lopp…

Inlagd: 2020-01-03, 11:32
Skriven av: ErrkaPetti

ErrkaPetti: Frågan är om man ens behöver köra sprintkvalet? Det är väl snart bara 30 åkare kvar på damsidan…

Inlagd: 2020-01-03, 11:35
Skriven av: Den tillbakastående

46 startende i dag etter at Moa Lundgren hopper av. Da er det bare 16 løpere å slå for å komme videre fra prologen i morgen. Sprintløypa i Val Di Fiemme er ganske tøff så jeg tror alle sammenlagtfavorittene går videre.

Inlagd: 2020-01-03, 12:20
Skriven av: Sven

Ville jo vært en soleklar seier og viktige WC-poeng i forhold til WC-sprint-cupen til Falla om hun hadde gått sprinten i morgen (Lampic er ikke like god i klassisk). Jeg forstår ikke hvorfor hun ikke bare ruslet seg gjennom løpene i Toblach, det er jo ingen krav i TdS at du kastes ut om du ikke er innenfor en viss tid i forhold til vinneren, slik det er i TdF.

Inlagd: 2020-01-03, 12:32
Skriven av: Neithiri

Man har verkligen gjort allt för att man inte ska förstå startnumren.

Inlagd: 2020-01-03, 13:15
Skriven av: Kallner

Tjyvsläpp på Kalla direkt.

Inlagd: 2020-01-03, 13:17
Skriven av: Kallner

Grattis Ebba. Johaug hade dåliga skidor idag.

Inlagd: 2020-01-03, 13:48
Skriven av: Kallner

Härligt Ebba och skönt att vi fick till skidorna för henne!

Inlagd: 2020-01-03, 13:48
Skriven av: Markus

Astrid var starkast idag, att Ebba blev tvåa är inte överraskande men att Hennig skulle bli trea och att Johaug plus Flugan skulle missa pallen var en riktig högoddsare.. Johaug hade inte de bästa skidorna och Flugan hade otur med staven strax innan mål som gick av, hade nog blandat sig i pallstriden annars.

Bakom dom ett bra distanslopp av Jonna på nionde plats 25 s bakom vinnaren Astrid. Slog idag distansare som Stadlober, Niskanen, Diggins, Kalla m.fl. Hon har ett bra läge att avancera i totalen efter morgondagens sprint om det går bra där vilket det ska göra om hon står på benen.

Inlagd: 2020-01-03, 14:04
Skriven av: Jörgen

Ständigt gnällande på Blomqvist om Kallas dåliga skidor. Hon är inte bättre än så här. Dags för Blomqvist att inse det.
Ebba måste bli bättre taktiker, hon hamnar ofta fel och hamnar fel. Hon e för snäll

Inlagd: 2020-01-03, 14:09
Skriven av: Den tillbakastående

Det er jo litt typisk, når Ebba Andersson for en gangs skyld klarer å kvitte seg med Johaug så er det en annen norsk jente der å ødelegger 1.plassen for henne. Ellers ble det for få sekunder ned til Johaug for at det skal bli spennende i sammendraget, må skje mye i morgen om Johaug ikke skal vinne sammenlagt. Moro med Jacobsen forresten, hun imponerer :)

Inlagd: 2020-01-03, 14:13
Skriven av: Neithiri

Vad är poängen med poängställningen i Touren? Leds av Neppan före Johaug och Lampic. Blir det ett hederspris med extra stor ostbit och en bil från sponsorerna till de som vinner där eller? Länk

Inlagd: 2020-01-03, 14:17
Skriven av: Jörgen

Johaug hadde overraskende dårlige ski i dag. Jacobsen og Østberg hadde klart bedre ski. Østberg hadde nok vært med å kjempet om seieren uten stavbrudd. Synes kanskje hun var den med best glid på stadion.

Inlagd: 2020-01-03, 14:24
Skriven av: Sven

Mulig johaug hadde dårlige ski, men jeg syns uansett hun stresser slik som i enkelte dårlige stunder for noen år tilbake. Det virker ikke som om hun følger Mikkelsplass sin terping på dette å gå riktig på skiene, slik de har trent mye på. Johaug må roe seg ned og ikke få panikk med en gang noen presser henne, hun må jo venne seg til at man ikke må lede stort etter halvgått løp hver eneste gang, hun kan godt vente litt noen ganger også, ikke kaste bort alle kreftene sine på stress og dårlig teknikk i begynnelsen.

Inlagd: 2020-01-03, 14:31
Skriven av: Neithiri

Vem hade trott att fristilssprinten skulle avgöra touren till Johaugs fördel….vad tappade Östberg och Andersson där? typ 15 sek mot förväntade +sekunder och på det hade dom startnummer 26+27 i första masstarten…hmmmm…

Inlagd: 2020-01-03, 14:32
Skriven av: Göran

@Jörgen Nej, det blir schweizerfranc till vinnaren av poängtävlingen https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/wPp0WA/tavlingen-svenska-akarna-inte-kande-till

Inlagd: 2020-01-03, 14:34
Skriven av: Kurt

Hvorfor trodde man at Ebba skulle ta sekunder i sprinten? Hun har vel bare gått videre en eneste gang i verdenscupen på 4 starter.

Johaug har jo misset å gå videre en gang fra prologen på de 10 siste forsøkene.

Inlagd: 2020-01-03, 14:38
Skriven av: Sven

Sterkt gjort av Katharina Hennig å ta 3.plassen, det glemte jeg å nevne.

En anne tysker gikk det verre med, Victoria Carl kjørt bort i ambulanse.

Inlagd: 2020-01-03, 14:41
Skriven av: Neithiri

Det ska vara varning på Norska ledaren som puttade på Flugans rygg efter fallet.

Inlagd: 2020-01-03, 15:05
Skriven av: Kallner

Haha, fick en varning.

Inlagd: 2020-01-03, 15:58
Skriven av: Kallner

Kul för Burman idag. Aktiv hela tiden men har ingen avslutning att konkurrera med.
Calle hade bra glid och åkte om Burman i sista utförs.

Inlagd: 2020-01-03, 16:07
Skriven av: Kallner

Bra skidor på svenskarna idag. Bör noteras.

Inlagd: 2020-01-03, 16:07
Skriven av: swestam

Hu .. hvor sterk russerne er, 4 blant de 7 beste. Synd for Klæbo, att han ikke hadde dagsformen inne på den 3dje etappen. Men pallen er kanskje innen rekkevidde, viss alt klaffer på sprinten i morgen!

Inlagd: 2020-01-03, 16:27
Skriven av: pelle

Jag tror att svenska laget behöver ett bättre medicinskt team.
Tränarna i landslaget kan nog inte ha stenkoll på alla åkarna som har egna personliga tränare.

Men Ingesson är Kallas personliga tränare och har varit det i många år. Jag begriper självfallet inte det här bättre än Ingesson, men jag undrar hur planen ser ut. Ska Kalla verkligen fortsätta att tävla helg efter helg med mediokra resultat tills säsongen är slut. Jag ger mig fan på att Pärmäkoski och Sundby – som inte åker TDS – kommer att åka betydligt bättre på våren än dom gjorde under hösten, dom har gett sig själv chansen att prestera åtminstone i några lopp.

Inlagd: 2020-01-03, 16:54
Skriven av: H. G. Wells

Enda glädjen idag var damerna där det hände mer än urtrista herrloppet som han vann i spurten vilket jag räknat ut i förväg.
Damloppets vinnare hade skidor med glöd.

Inlagd: 2020-01-03, 17:00
Skriven av: Gka

Pelle… Hehe, tycker nog Kläbo fortfarande är favorit att vinna touren. Men då gäller det att han passerar ryssarna i sprinten imorgon. Framförallt Ustiugov kan han behöva en liten marginal till. Bollen tror jag är sämre i backen än Kläbo. Kan bli en minnesvärd avslutning på herrsidan.

Inlagd: 2020-01-03, 17:06
Skriven av: Manne

Dagens största glädjeämne måste väl ändå vara tyskan Catharina Hennig på pallen i dagens masstart?

Länge sedan vi hade en tyska på pallen i WC… Denise Herrmann?

Nu väntar vi även att Teresa Stadlober och några av de tjeckiska åkarna kan utvecklas och närma sig pallen…
Mickal Novak bland dom tjeckiska herrarna verkar ambitiös…

Vi hade ju USA:s Julie Kern på pallen i sprint för två helger sedan, och det är ju också positivt…

Vad säger vi om Jonna Sundling idag? Jag säger smått fenomenalt!
Tror hon vinner sprinten i morgon också, och kan faktiskt komma högt nu i totalen i TdS…

Inlagd: 2020-01-03, 17:32
Skriven av: ErrkaPetti

Ustiugov er mye bedre enn Klæbo i bakken. Man skal se litt opp for Røthe som er fantastisk i bakken.

Inlagd: 2020-01-03, 17:34
Skriven av: Sven

Errka: Ringwald i sprint i Cogne och Fessel i distans (i Davos eller något liknande) tror jag. Men jättekul med Hennig idag.

Inlagd: 2020-01-03, 17:36
Skriven av: swestam

Norska ledare sköt alltså på Östberg uppför backen efter att hon tvingats stanna för att byta stav, fusket vet inga gränser! https://www.svt.se/sport/langdskidor/norge-varnas-efter-omdiskuterade-bilderna

Inlagd: 2020-01-03, 17:43
Skriven av: Kurt

Norge tror att det är cykeltävling där man puttar igång cyklisten efter fall eller punka.

Inlagd: 2020-01-03, 17:53
Skriven av: Kallner

Haha, det der er vel ikke noe å klage på, skulle liksom Østberg få noe hjelp av den greia der? Det eneste han gjorde var å klappe henne på ryggen. Svensker slutter aldri å overraske meg i sin iver etter å slenge dritt om oss.

Inlagd: 2020-01-03, 18:01
Skriven av: Neithiri

Har också svårt att tro att hon skulle fått någon hjälp av det. Det blev ju inte heller någon varning av det så juryn verkar hålla med om det.

Inlagd: 2020-01-03, 18:07
Skriven av: Per

Kurt … Alle dine kommentarer omtaler kritikk av alt som er norsk. Stakkars lille taper!

Inlagd: 2020-01-03, 18:08
Skriven av: pelle

Neithiri: Nu är det inte svenskar som utdömt den där varningen till Östberg utan faktisk FIS.

Inlagd: 2020-01-03, 18:08
Skriven av: swestam

Jo Per det blev en muntlig varning. Men visst stämmer det att hon inte tjänade på det.

Inlagd: 2020-01-03, 18:16
Skriven av: Kallner

For noe tull. Det er svensker som klager og FIS har sett på saken, funnet ut at det egentlig bare er bullshit, men gitt noen advarsler. Bottom line, det er svensker som klager på alt og alle som vanlig.

Inlagd: 2020-01-03, 18:18
Skriven av: Neithiri

Neithiri: Om FIS tycker något är bullshit så dömer de knappast ut någon varning. Men fortsätt du att leva i din bubbla med svenskehat

Inlagd: 2020-01-03, 18:21
Skriven av: swestam

Nethiri: Det var ord och inga visor där ;) Studerade Johaugs åkning efteråt och såg att hennes utförsåkning var riktigt dålig idag. Var vinglig och plogade mycket samt dålig linje i kurvorna. Det var där hon förlorade lite av fästet vilket också de norska kommentatorerna konstaterade.

Inlagd: 2020-01-03, 18:26
Skriven av: Lennart

Hadde ikke sveskene klaget så hadde selvsagt ikke FIS gjort noe som helst. Nå måtte de reagere og derfor en ubetydelig advarsel. Ingen ved sine fulle 5 kan mene at Østberg tjente noe som helst på det klappet der, altså utenom sure svensker da.

Inlagd: 2020-01-03, 18:38
Skriven av: Neithiri

Sven .. Er helt enig. Både Röthe, Niskanen og Holund ligger like over 1 min. bak. Og alle disse er meget sterk i bakken. Og som jeg postet tidligere Klæbo bør minst nå finalen på sprinten i morgen, og kanskje til og med vinne for og være trygg.

Inlagd: 2020-01-03, 18:39
Skriven av: pelle

Neithiri: Har du någon källa på att svenskar har klagat på att Östberg blev påskjuten av en norsk ledare?

Inlagd: 2020-01-03, 18:49
Skriven av: swestam

”men fick hjälp att få upp farten av en norsk ledare. Det norska agerandet får nu kritik från svenskt håll.”

Så man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne hvem som har klaget.

Inlagd: 2020-01-03, 19:01
Skriven av: Neithiri

Ytterligere bevis på den svenske småligheten her:
”– Pierre Mignerey (renndirektør i FIS, journ.anm.) ringte meg og sa at svenskene hadde reagert på at jeg hadde dyttet henne. Han ringte fordi de rapporterte meg inn, at det hadde vært noe ureglementert og han fortalte at jeg ikke måtte gjøre det igjen, sier Bjervig.”

https://www.nrk.no/sport/uhrenholdt-jacobsen-vant-etter-at-johaug-og-flugstad-ostberg-falt-1.14845166

Inlagd: 2020-01-03, 19:08
Skriven av: Neithiri

Jeg skjemmes på svenskenes vegne!!
Hva var de ute etter? Tilleggstraff til Ingvild?

Inlagd: 2020-01-03, 20:20
Skriven av: pelle

pelle: Att man bör markera mot ett regelbrott. Men uppenbarligen tycker du att det inte gör något om man begår ett regelbrott så länge det är en norrman som står för regelbrottet.

Inlagd: 2020-01-03, 20:27
Skriven av: swestam

swestam .. Jeg skjemmes enda mer etter din kommentar. Har det blitt regelbrott, og få en ny stav, etter stavbrudd?

Inlagd: 2020-01-03, 20:39
Skriven av: pelle

Når dere begynner å klage på småpiss så må man få kommentere det uten å bli kalt svenskehater. Blir litt det samme som drittungen Alireza Firouzja som klaget på Magnus Carlsen etter å ha røket på tid i Lyn-sjakk VM nettopp. En episode han aldri kommer til å bli glemt for i miljøet, og han vil antakeligvis måtte leve med skammen over å ha vært så tåpelig resten av karrieren. Man klager ikke på opplagt bullshit som ikke har noe som helst relevans for utfallet, da driter man seg ut.

Inlagd: 2020-01-03, 20:44
Skriven av: Neithiri

Pelle… Det var ju inte den nya staven man markerade för, utan en påstådd påskjutning. Om ingen sån ägde rum ska förstås ärendet läggas ner. Men i elitidrott en testar man ofta var gränserna och reglerna går och då anser jag att det är bra att man rapporterar eventuella brott mot reglerna. Kan väl förstå, om man som du, anser det som småaktigt och irriterande att det var svensk som rapporterade, och det kan väl ligga nåt i det… Men samtidigt är det viktigt att man håller koll så reglerna följs, inte minst för dom mindre nationerna (inte Sverige) som redan har ett stort underläge mot de starka nationernas team.

Inlagd: 2020-01-03, 20:56
Skriven av: Manne

Det är måhända småaktigt men ingen utomstående får röra åkarna så det är en principsak. Och om det är en officiell ledare så måste det bli någon form av varning.

Inlagd: 2020-01-03, 21:03
Skriven av: Kallner

pelle: Det är alltså inte tillåtet för en åkare att ta hjälp av någon utifrån, det är det som är regelbrottet, inte att hon tog emot en stav av en ryss.

Neithiri: Vad som händer inom schackvärlden tycker jag är helt orelevant för denna diskussion och det som händer inom längdskidsporten och inget som jag kan relatera till. Min kommentar om svenskehat var ju en samlad kommentar utifrån mycket som du skriver här och inte bara denna enstaka händelse.

Inlagd: 2020-01-03, 21:08
Skriven av: swestam

En muntlig tillsägelse betyder inget och det blev ingen officiell (riktig) varning. Om juryn hade gett Norge ett riktigt straff är det dock svårt att veta hur den skulle ha sett ut. En varning till Östberg blir lite konstigt eftersom det inte var hon som gjorde något. Men det är klart att landslagschefen inte ska hålla på så.

Vet någon vad som orsakade Östbergs fall? Det är svårt att se på TV-bilderna men det verkar vara en ihopkörning med Johaug. Eller?

Inlagd: 2020-01-03, 21:12
Skriven av: Per

Tycker det blivit en höna av en fjäder här. Absolut, jag kan förstå den som tycker svenskarna i fråga är småaktiga viktigpettrar… Men samtidigt måste förstås ledares eventuella regelbrott följas upp så dom inte upprepas. Det är inte mycket konstigare än så – och givetvis ska inte Östberg ha nån påföljd av detta (vilket jag inte heller tror var syftet).

Inlagd: 2020-01-03, 21:18
Skriven av: Manne

Det var Johaug som brack staven på Östberg. Inte snyggt mellan två lagkamrater i det läget och efter att Östberg besegrat henne fair and square dagen innan. https://www.nrk.no/sport/uhrenholdt-jacobsen-vant-etter-at-johaug-og-flugstad-ostberg-falt-1.14845166

Inlagd: 2020-01-03, 21:19
Skriven av: Per

Tur för Ingvild att ryssarna gav henne en stav,Annars hade hon säkert tappat mer tid. Hon klarada sig ju otroligt bra från stavbrottet förrutom att hon inte fick chansen att vinna etappen.
Undrar om Neppan skulle fått en stav av Norge om det skull varit hon som brutit staven.

Inlagd: 2020-01-03, 21:21
Skriven av: karlP

Therese åkte bara på i sitt spår, fallet var helt Flugans fel som gick ut på sidan om spåret.

Inlagd: 2020-01-03, 21:39
Skriven av: Kallner

Neithiri: Ingen här som har påstått att Flugan tjänade på kroppskontakten med ledaren. Dock får de utanför spåret inte ha sådan kroppskontakt enligt reglerna. De får bara langa vätska, stav etc. Därför som det blev en muntlig varning. Hade ledaren knuffat på Ingvild dvs hon tjänat på det hade det blivit gult kort eller något annat straff istället.

Ledaren gjorde fel och det blev granskat med muntlig varning som följd. Ledaren gör inte om det och alla andra ser att det inte var OK med en klapp i ryggen. Om får passera blir det fritt fram för ledarna att klappa sina åkare i ryggen längs med spåret hela tiden och sånt vill vi inte se? Det är ingen konspiration eller mot specifikt Norge men troligtvis hade en åkare längre bak i fältet sluppit undan. Nu hände det därframme i fronten framför TV-kameran så det blev uppmärksammat.

Sen angående att det var en rysk ledare som räckte fram staven. Tror att de flesta ledare inte skulle tveka om de står närmast och kan hjälpa dvs de tjuvhåller inte på sina stavar tills det handlar om en egen åkare som behöver?

Inlagd: 2020-01-03, 21:41
Skriven av: Jörgen

En rolig grej i den artikeln är f ö NRK-journalistens redaktionella recension av Bjervigs beskrivning av hur han uppfattade situationen: ”Det har han helt rett i” Eh?

Inlagd: 2020-01-03, 21:41
Skriven av: Per

Kallner: Fast Östberg är ju klart före i det läget och några spår finns ännu inte. Jag får intrycket att det är Johaug som strular till det för Östberg och det verkar ju även vara intrycket i det norska lägret eftersom journalisten rapporterar situationen på det sättet.

Inlagd: 2020-01-03, 21:46
Skriven av: Per

Per… Haha, jag studsade också till vid det ordvalet i artikeln. Journalisten kanske trodde att han satt och skrev i kommentatorsfältet på skidpepp, och inte i en nyhetsartikel på en statlig kanal.
😉

Inlagd: 2020-01-03, 21:52
Skriven av: Manne

Manne: :-) Precis.

Inlagd: 2020-01-03, 22:01
Skriven av: Per

Så den norske journalisten, ligg på samme intelligent- nivå som han Pettersson i Expressen da, er det så de mener?

Inlagd: 2020-01-03, 22:18
Skriven av: pelle

Pelle… Nja, det var väl inte just ointelligent han var i den situationen, snarare oproffsig.

Inlagd: 2020-01-03, 22:35
Skriven av: Manne

Jag har kollat på reprisen flera ggr och jag tycker fortfarande det ser ut som att Flugan slinter först med sin högra skida ut åt höger och faller pladask och Therese hinner inte väja utan kör över staven som bryts. Det är Flugan som gör en förändring, inte Therese.

Inlagd: 2020-01-03, 22:58
Skriven av: Kallner

Per, vadå några spår finns inte i det läget? Båda åker ju i spåret när Flugan väjer ut.

Inlagd: 2020-01-03, 23:00
Skriven av: Kallner

Manne .. Ok… som vi sier i norge, må vi må respektere svenskenes syke valg, selg om de virker barnslige, i praksis .. ;-)

Inlagd: 2020-01-04, 00:24
Skriven av: pelle

Hur många.gånger strulade det inte mellan Johaug och andra löpare under loppet ?Dessutom hade hon ett fall vilket knappt händer för henne annars.
Hon verkar bli superstressad när hon inte klarar att vara uppe och bomba. Loppen under det här tour de ski måste antagligen vara hennes 3 minst imponerande lopp sen comebacken. Inte säkert att hon kommer att vara så överlägsen i backen sista dagen heller om formkurvan fortsätter neråt.

Inlagd: 2020-01-04, 08:09
Skriven av: karlP

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values