Säsongspremiär!

Den långa väntan är äntligen snart över – nu i helgen är det dags för den den officiella svenska skidpremiären på Hellnerstadion i Gällivare! Vi kan se fram emot många härliga tävlingar i världscupen denna mästerskapsfria säsong. Många frågor väntar på sina svar och redan nästa vecka är det dags för världscupen i finska Ruka som är en minitour. Alla i landslagets A- och TB-grupper vill naturligtvis bli uttagna dit.

Preliminärt program – SVT sänder under hela helgen inklusive fredagen:

Fredag 22 november – fristil

10:40 – 15 km herrar
12:40 – 10 km damer

Lördag 23 november – klassisk stil

10:25 – 15 km herrar
11:55 – 10 km damer

Söndag 24 november – klassisk stil

09:00 – Sprintprolog damer
09:30 – Sprintprolog herrar
11:25 – Sprintfinaler

Fotnot: Sprintprologerna TV-sänds troligen inte. De äldre juniorerna (D/H 17-20) kör också i Gällivare: de åker en 5 km kortare sträcka under fredagen men lika lång sträcka som seniorerna under lördagen. För exakta tider för juniorerna se arrangörernas webbplats.

Länkar:

Arrangörernas webbplats (länk)

Hittills gjorda anmälningar (länk)