12 december 2018, av Oskar

Tack Petter!

Jag vet inte hur många gånger jag irriterat mig på Petter Northug. Trots det känns det oerhört tungt att han valde att lägga av idag. Tips: kolla presskonferensen.

13 kommentarer till ”Tack Petter!”

Inte irriterat mig så ofta faktiskt, det var väl sträckan Toblach till Cortina i tds då han och Hellner fick gå ut tillsammans i tät och han gjorde inget jobb jag störde mig på honom.

Inlagd: 2018-12-12, 12:49
Skriven av: bergelius

Det känns vemodigt. Hade hoppats på att han skulle komma igen men förstår varför han slutar. Tack Petter Northug!

Inlagd: 2018-12-12, 13:13
Skriven av: Jörgen

Tack för allt Petter.

Inlagd: 2018-12-12, 13:27
Skriven av: Daniel Becker

Hur gick det med insamlingen som skulle gå till den svensk som slår Northug på upploppet?

För övrigt så är väl skidpepp verkligen ett barn av Northug-eran

Inlagd: 2018-12-12, 16:38
Skriven av: swestam

Tråkigt men inte oväntat och uppenbarligen passerar det till och med den här bloggen med en slags suck. Man blir tydligen inte större än sina senaste framgångar. Tråkigt nog fick han som så många andra inte avsluta på topp. Till och med Falun VM var ju en slags övertid men vilken prestation det var. Kommer alltid hålla Petter högt, inte bara för att han var den störste profilen som på sitt sätt revolutionerade sporten under en period, men för att han har vunnit i stort sett allt. Individuella VM guld i sprint, femmil, skiathlon, individuell start. Plus såklart alla stafettsegrar. En vinnarskalle som aldrig tidigare funnits.

Inlagd: 2018-12-12, 16:58
Skriven av: Anders

Han var särskilt bra på att utnyttja andra åkares brist på taktik genom att flyta med och spurta vasst.

Inlagd: 2018-12-12, 17:17
Skriven av: GKA

Nu har ju i alla fall Norge fått en värdig ersättare till Northug i form av Johannes Høsflot Klæbo, som idag blev av med körkortet efter att han körde in i en bil som hade stannat vid ett övergångsställe för att släppa över ett barn. Klæbo tryckte till den stillastående bilen så att den i sin tur träffade barnet.

Inlagd: 2018-12-12, 17:49
Skriven av: Kurt

Jag tror att få norrmän förstår hur populär och omtyckt Thugen var i Sverige. Definitivt den populäraste norska idrottaren någonsi. Visst fanns det många haters, och visst var det lite kul när han misslyckades och visst svor man när han klämde åt någon svensk.

Men han sa många sanningar, bjöd på show och stod fle imponerande prestationer i spåret. Jämför med Sundby som är en dryg översittare utan finess. Tror inte heller Kläbo kommer bli speciellt populär.

Inlagd: 2018-12-12, 18:04
Skriven av: Jan

Det jag tyckte bäst om med Northug var att det aldrig var några bortförklaringar när han förlorade. När andra norrmän klagade på dåliga skidor och annat hörde man aldrig något sådant från Northug. Sen att man var förbannad för jämnan på masstarterna var en annan sak. Men det var ju mest för att de så ofta var svenskar som var uppe och slödrog och bäddade för Northug. Efter många år så blev loppen annorlunda man körde stenhårt så att Northug var avhängd redan innan spurt: Det skulle han ju varit även på 5 milen i Falun om han inte räddats av vädret. Tror helt enkelt att Northug kände att inte kunde vinna på samma sätt som tidigare och ökade träningsmängden för mycket på grund av det.

Men hur som helst. När Northug var på spurtrakan var det i stort sätt aldrig någon som slog honom i ett långlopp . Vylle lyckades väl en gång men då blev Northug trängd,

Inlagd: 2018-12-12, 19:25
Skriven av: karlP

Har frossat i lite Petter klipp på Youtube efter dagens besked. Kan rekommendera: upplösningen på 15 km k från Kuusamo 2009, sista sträckan på sprintstafetten i OS 2010, 15 km f i VM 2015, sprinten från Falun-vm och förstås femmilsspurten från samma mästerskap. Dom klippen täcker in Northugs kvalitéer som skidåkare rätt bra tycker jag.

Inlagd: 2018-12-12, 22:07
Skriven av: Manne

Petter-rycket i Sapporo-stafetten var ju imponerande. Det som också var imponerande var att Södergren inte bara lyckades tappa Northug utan även Dementjev på upploppet. Från 1.a till 3.a på 350 m. Han gav helt upp när Northug flög förbi.

Annars håller jag 3-milen med intervallstart i Davos 2011 som hans största seger och därefter Falun 5-milen.

Inlagd: 2018-12-12, 22:31
Skriven av: Kallner

Om ni inte har sett den här tidigare. https://www.youtube.com/watch?v=2A7q0N39fvo#action=share

Inlagd: 2018-12-13, 12:16
Skriven av: Per

Tycker det är litet svårt att jämföra Petters meritlista med tidigare åkare som kört hem guldmedaljer i mästerskap. Petter har ju många VM-guld, men bara ett guld är väl från ett distanslopp med intervallstart (15 km fristil Val di Fiemme 2013)? Och vad det gäller OS-guld är det tunnsått. Personligen rankar jag exempelvis Björn Dählie högre. Men naturligtvis tillhör Petter en av de stora skidrännarna genom tiderna som tog tillvara sina bästa förmågor i förhållande till det utbud av tävlingstyper som fanns under hans karriär.

Inlagd: 2018-12-15, 22:39
Skriven av: Gunmas Svanberg

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values