24 februari 2015, av Oskar

Sundby hoppas på stafetten

Det verkar som om Sundby kör stafetten på fredag:

”Sundby er ute og trener nå. Han har god fremgang, og sykdomsbildet er bedre. Han tar en avgjørelse med legen trolig i kveld om når han skal reise til Falun.”

8 kommentarer till ”Sundby hoppas på stafetten”

Ja, man kan ju bara hålla med, man får väl hoppas att Norge stoppar in en Sundby som inte kört ett enda VM-lopp i stafetten

Inlagd: 2015-02-24, 18:37
Skriven av: Kurt

Jeg tviler sterkt på at Sundby går stafetten. Han har hatt fallende formkurve etter TDS uansett og hadde derfor ikke vært selvskreven selv uten sykdom.

Det er synd for jeg føler meg ikke trygg på Dyrhaug på en eventuell klassisk etappe. Skulle gjerne hatt Tønseth-Sundby på de to første.

Inlagd: 2015-02-24, 18:58
Skriven av: drazyc

Får man tro Vidar Løfshus så är det inte alls säkert att Sundby åker, enligt honom kan man i princip sätta in vem som helst i laget då stafettbanorna är som turistspår/motionslingor och är lätta att hängåka på.

Inlagd: 2015-02-24, 21:21
Skriven av: Rs

Även Johan Olson klagar på lätta banor. Banorna verkar inte vara tillräckligt utslagsgivande.
Kan det vara så illa att terrängen runt Falun omöjliggör utslagsgivande banor. Mördarbacken ensam kanske förhindrar dubbelstakning med blanka skidor på klassiska lopp. Allt tyder på att femmilen kommer att avslutas på samma sätt som skiathlon. Inte heller framtidens klimat kommer att gynna Falun. Kanske har Falun gjort sitt som arrangör av VM och VC.

Inlagd: 2015-02-25, 09:12
Skriven av: H. G. Wells

För nåt år sedan var Falun spektakulärt besvärligt både uppför och nerför, nu verkar det mer vara som innan de började bygga om. Svårt att få alla nöjda tycks det…

Inlagd: 2015-02-25, 09:26
Skriven av: Manfred

Nu är det kul att läsa Skidpepp vad det nu kan bero på.

Inlagd: 2015-02-25, 09:38
Skriven av: KE

Felet är ju att man av någon anledning valt att använda 2,5 km slingor för båda stafetterna. Den klassiska 2,5:an är helt okej med ”lilla mördarbacken” precis som man körde klassiskt under skiathlonen, men skate 2,5:an är bara en sprintbana som blivit förlängd med lite flackåkning i bortre änden av stadion. Hade man å andra sidan lagt in ”stora mördarbacken” i skate 2,5:an så hade det blivit en löjlig banprofil med bara en stigning och sedan utförskörning in till mål så det hade inte heller varit bra.

Givetvis borde man kört 5-kilometersslingor på både klassiskt och skatesträckorna, men då kanske det blivit någon liten sekund som åkarna inte syns i TV och det verkar vara totalförbjudet på stafetter numera…

Det är egentligen inte alls terrängen det är fel på vid Lugnet, dagens 15 km hade man till exempel kunnat göra tuffare genom att i stället för 7,5 + 7,5 köra 10 + 5 km eller något liknande med den första slingan upp på Sjulsarvsberget där banorna gick på den gamla goda tiden. Vad jag hört är anledningen till att man kör så korta slingor mest att det finns krav från FIS på att man ska ha kameratäckning (för juryärenden) precis varenda meter av banan.

Inlagd: 2015-02-25, 17:28
Skriven av: Erik S

Erik S: Instämmer fullständigt. Tyvärr så var det mesta bättre förr när det gäller banläggning i längdåkning.

Inlagd: 2015-02-25, 17:33
Skriven av: Joel Burman

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values