Tack Rydan för att du fyllde damkvoten!

Nu har sidan Svenska poängtagare 2014/15 uppdaterats med säsongen resultat hittils.

Där kan vi notera att just nu har vi större bredd inom damskidåkningen än på herrsidan samt att Maria Rydkvist var sista kvinna att fylla distanskvoten. Vi har nu alltså nio damer som tagit världscuppoäng denna säsong mot endast sex herrar! Det måste väl ändå vara rätt så anmärkningsvärt?

Jämför vi med året innan kan vi se att damerna ligger ungefär i linje med föregående år men att herrarna släpar efter. Nu vet vi ju att Johan Olsson varit borta hela säsongen hittills (lite som vanligt) och där får vi nog in ett namn snart men sen är det ju faktiskt ganska tunt.

På sprintsidan har damerna en löpare kvar och herrarna hela fyra! Får vi bara en tour-svenska som gör bra kval på tisdag kanske även sprint-kvoten är kirrad. På herrsidan kanske Hellner går vidare på tisdag vilket vore bra, annars ser det lite mörkare ut på ett tag.